Επιλογή Σελίδας


Διατήρησε τον θρόνο του στο πριγκιπάτο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε τον φορμαρισμένο και πολύ μεγάλο μαχητή Alejandro Davidovich Fokina με 6-3, 7-6 (3) στον τελικό του Monte-Carlo Masters, για να φτάσει τις 10 διαδοχικές νίκες στο Μονακό και να κατακτήσει τον τίτλο για 2η χρονιά στη σειρά.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έχει πλέον 2 τίτλους στην κατηγορία Masters 1000 και τους κέρδισε και τους δυο στο Monte-Carlo, όπου χτίζει μια τρομερή παράδοση, έχοντας να ηττηθεί από το 2019 στα γήπεδα του Monte-Carlo και έχοντας χάσει μόνο ένα σετ στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις του. 

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος για τον Στέφανο στη φετινή χρονιά και ο 2ος τίτλος σε Masters τουρνουά, ενώ συνολικά έφτασε τους 8 τίτλους στην καριέρα του (8-11 σε τελικούς). Στο χώμα έχει κερδίσει τους 4 από αυτούς, τα δυο τρόπαια στο Monte-Carlo, το 250άρι στο Εστορίλ το 2019 και το 250άρι στη Λυών το 2021.

O Τσιτσιπάς είναι ο 6ος παίκτης στην ιστορία της open era που κερδίζει back-to-back τίτλους στο ιστορικό τουρνουά του Monte-Carlo, μετά από Ilie Nastase, Bjorn Borg, Thomas Muster, Juan Carlos Ferrero και Rafael Nadal.

Ο τελικός δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον πρωταθλητή μας, που υπέστη πρώτος break στο 3ο game και βρέθηκε πίσω με 1-2. Ανταποκρίθηκε ωστόσο πολύ καλά και έκανε αμέσως το break back, για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο 8ο game ο Στεφ απείλησε ξανά το σερβίς του Ισπανού και έκανε νέο break για να περάσει μπροστά με 5-3, ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε το 1ο σετ με εντυπωσιακό τρόπο, ένα love service game.

Ο Τσιτσιπάς άνοιξε το 2ο σετ όπως ακριβώς είχε κλείσει το 1ο, δηλαδή με ένα break, για να φτάσει τα 5 κερδισμένα games στη σειρά και να προηγηθεί με 6-3, 2-0, σε ένα σημείο που φαινόταν να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Δεν το έβαλε κάτω ο Davidovich Fokina, που κέρδισε τα 3 επόμενα games και κατάφερε να γυρίσει για λίγο το momentum, αποκτώντας προβάδισμα με 3-2. Ο Τσιτσιπάς ανταποκρίθηκε με ένα love service game για το 3-3, ενώ στο 9ο game “έσπασε” ξανά το σερβίς του Ισπανού και ανέκτησε το πάνω χέρι, με 5-4.

Για ακόμα μια φορά έδειξε την τεράστια μαχητικότητά του ο Davidovich Fokina, ο οποίος αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να παραδώσει τα όπλα και κατάφερε να δώσει νέα παράταση στην αγωνία, κάνοντας break στο game που ο Στέφανος σέρβιρε για τον τίτλο και ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Κράτησε, έστω και δύσκολα, και το σερβίς του ο 22χρονος για να περάσει μπροστά με 6-5, με τον Στέφανο να ανταποκρίνεται για μια ακόμα φορά πολύ καλά, κρατώντας το σερβίς του για το 6-6.

Στο tie-break κρίθηκε το 2ο σετ, με τον Στέφανο να είναι από την αρχή καλύτερος και να “ξεφεύγει” με 5-1 και με 6-2, δημιουργώντας τετραπλό championship point. Αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία του ο Έλληνας τενίστας, που ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 36 λεπτά παιχνιδιού.

O Τσιτσιπάς κέρδισε για 3η φορά τον Davidovich Fokina σε ισάριθμες συναντήσεις, ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο 22-7 νίκες.

Μετά και τον θρίαμβό του στο Monte-Carlo, o Τσιτσιπάς θα ανεβεί στο Νο.2 του Race για το Τορίνο, κάνοντας σημαντικό βήμα για μια ακόμα πρόκριση στο ATP Finals. Στην παγκόσμια κατάταξη θα παραμείνει στο No.5 και στο Top 5, καθώς υπερασπίστηκε τους 1.000 βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο Μονακό.

Ο Davidovich Fokina, που έπαιξε στον πρώτο του τελικό στο tour, θα μπει για πρώτη φορά στο Top 30 μετά από αυτό το event και συγκεκριμένα θα ανεβεί στο Νο.27, 19 θέσεις ψηλότερα από την τωρινή του θέση και 5 θέσεις ψηλότερα από το προηγούμενο career high του.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This