Επιλογή Σελίδας


Ακόμα μια νίκη, την 8η συνεχόμενη στα γήπεδα του Monte-Carlo, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος όχι απλά βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Diego Schwartzman, αλλά βρέθηκε πολύ κοντά στον αποκλεισμό κατά τη διάρκεια του 3ου σετ, πριν τελικά επικρατήσει του Αργεντινού με 6-2, 6-7 (3), 6-4.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής φαινόταν αρχικά να έχει τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα, καθώς κέρδισε εύκολα το 1ο σετ με 6-2 – έχοντας προηγηθεί και με 5-0 – ενώ αργότερα προηγήθηκε με 4-1 και με 5-2 στο 2ο σετ.

Όλα έδειχναν πως θα έφτανε σε μια άνετη επικράτηση, ο Schwartzman όμως συνέχισε πεισματικά να παλεύει και παρέμεινε στο ματς. Κερδίζοντας τους 12 από τους 13 επόμενους πόντους, ο Αργεντινός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και το σετ αυτό πήγε σε tie-break, όπου το κατέκτησε με 7-3.

Ο Τσιτσιπάς σε εκείνο το σημείο φαινόταν να έχει αποσυντονιστεί και έκανε πολλά λάθη, με τον Schwartzman να έχει το momentum και να κερδίζει τα 4 πρώτα games του 3ου σετ, για να προηγηθεί με 4-0 και να “αγγίξει” μια τεράστια πρόκριση. Θυμίζουμε πως είχε κερδίσει με ανατροπή από σετ και break πίσω και τον Lorenzo Musetti χθες στον 3ο γύρο.

Ο Τσιτσιπάς ωστόσο ανέβασε την απόδοσή του στα επόμενα λεπτά και κατάφερε να σβήσει ένα game point για το 5-0 και να μειώσει σε 4-1. Αυτό του έδωσε ώθηση να συνεχίσει να πιστεύει στη μεγάλη ανατροπή και όσο περνούσε η ώρα έπαιζε ακόμα καλύτερα, θυμίζοντας το 1ο σετ και το πρώτο μισό του 2ου.

Κατάφερε να φτάσει το σερί στα 6 κερδισμένα games ο Στεφ και να κάνει την ανατροπή στην ανατροπή, κερδίζοντας το αποφασιστικό σετ με 6-4, μετά από ένα ακόμα game στο οποίο έγινε μάχη και έσβησε break point.

Μετά από 2 ώρες και 43 λεπτά μάχης, ολοκληρώθηκε και ο 4ος προημιτελικός του Monte-Carlo, σε μια μέρα που ξεκίνησε στις 11 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 11 το βράδυ στο Court Rainier III!

Και οι τέσσερις προημιτελικοί πήγαν στα 3 σετ και ξεπέρασαν τις 2,5 ώρες. Αύριο, για τα ημιτελικά του Monte-Carlo, o Στεφ θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev, που μετά από 3 ώρες και 7 λεπτά μάχης νωρίτερα απέκλεισε τον Jannik Sinner.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This