Επιλογή Σελίδας

Έπειτα από μια μαραθώνια μάχη στην οποία και οι δυο μονομάχοι κατέθεσαν την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο για 120 λεπτά, ο Βατανιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος ΕΠΣ Πιερίας για το 2022 επικρατώντας επί του ΓΑΣ Σβορώνου με 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι ύστερα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Πραγματοποιήθηκε ένα σκληρό “μπρα ντε φερ” ανάμεσα στις δυο κορυφαίες ομάδες της φετινής πρώτης κατηγορίας με τον Βατανιακό να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμος στο φινάλε του ματς και να φτάνει στην πολυπόθητη κατάκτηση του 3ου Κυπέλλου της ιστορίας του και πρώτου έπειτα από 14 χρόνια και τη σεζόν 2007-08. Ήρωας για τους θριαμβευτές ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Κούζας με δυο “χρυσές” επεμβάσεις στην διαδικασία των πέναλτι και έχοντας κάνει μια γενικότερα σπουδαία εμφάνιση κάτω από τα γκολπόστ.

Το πρώτο μέρος του παιχνιδιού δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τους δύο μονομάχους να είναι εξαιρετικά συντηρητικοί στην προσέγγιση του παιχνιδιού, να δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις προς τα αντίπαλα καρέ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι η πρώτη τελική προσπάθεια του αγώνα σημειώθηκε ύστερα από μισή ώρα παιχνιδιού. Ο Βατανιακός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του προσπάθεια στο ματς στο 42′ σε μια περίεργη φάση, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νίκου Μυστρίδη και κοντινή προβολή του Κατσάρα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε μια εντελώς διαφορετική όψη καθώς ο ΓΑΣ Σβορώνου “μεταμορφώθηκε” αγωνιστικά ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του, έφτασε στην ισοφάριση με το τέρμα του Ζώβληκα στο 71′ ενώ έχασε και τρεις σπουδαίες ευκαιρίες, μια πριν την ισοφάριση και δύο μετά για να περάσει μπροστά στο σκορ χωρίς ωστόσο επιτυχία, με αποτέλεσμα ο τελικός να οδηγηθεί στην παράταση.

Σε αυτό το έξτρα 30λεπτο καμία ομάδα δεν έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, με αποτέλεσμα οι δυο αντίπαλοι να λύνουν οριστικά τις διαφορές τους στη “ρώσικη ρουλέτα”. Εκεί ο Βατανιακός με τρεις εύστοχες εκτελέσεις ( Ρ. Μυστρίδης, Μιχαηλίδης, Λιόλιος) έναντι δύο του ΓΑΣ Σβορώνου (Δημητρουλόπουλος, Κωτσιόπουλος) και με τον Κούζα να σταματάει την εκτέλεση του Κυρτέγου στην τελευταία απόπειρα των “κιτρίνων”, έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου για τη σεζόν 2021-22.

Η πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι σημειώθηκε έπειτα από 30 λεπτά παιχνιδιού, με τον Κυρτέγο να εκτελεί το κόρνερ και τον Κωτσιόπουλο να πιάνει την κεφαλιά η οποία όμως πέρασε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία.

Στο 39’ ο Κυρτέγος με απευθείας εκτέλεση φάουλ από ευνοϊκή θέση έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 42’ στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, ο Βατανιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στη συνάντηση. Ο Νίκος Μυστρίδης εκτέλεσε το κόρνερ με πολλά φάλτσα, ο Κατσάρας επιχείρησε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι με τον Παπατολίκα να κάνει έξοδο να βρίσκει ελάχιστα τη μπάλα η οποία εν συνεχεία χτύπησε πάνω στον πεσμένο στο έδαφος Κατσάρα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 του Βατανιακού.

Στο 45+2’ ο Λίολιος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από πλεονεκτική θέση με τη μπάλα όμως να περνά αρκετά πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 59’ ο ΓΑΣ Σβορώνου έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Καραμανώλας έφυγε σε θέση τετ-α-τετ, προσπάθησε να περάσει τον Κούζα χάνοντας λίγο χρόνο με τον τερματοφύλακα του Βατανιακού να του κλείνει τόσο όσο χρειαζόταν το χώρο και τον επιθετικό του ΓΑΣ να κάνει αδύναμο δεξί πλασέ στην κενή εστία το οποίο έσωσε ο Λαζαρίδης πριν η μπάλα φτάσει στη γραμμή.

Στο 63’ ο Κυρτέγος σούταρε με το καλό του πόδι το αριστερό από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να κοντράρει ελάχιστα σε σώματα αμυντικών και να καταλήγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 71’ οι πρωταθλητές Πιερίας έφτασαν στην ισοφάριση με τη «χρυσή αλλαγή» του Γιάννη Βαρβούτη, το Ζώβληκα ο οποίος με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Βατανιακού ύστερα από συστημένη σέντρα του Νίκου Βούλγαρη από τα δεξιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βατανιακού να απειλήσει, με το Σαμανίδη να εκτελεί απευθείας το φάουλ από πολύ πλάγια και μακρινή θέση, αλλά ο Παπατολίκας έδειξε τα αντανακλαστικά του παραχωρώντας με υπερένταση το κόρνερ.

Στο 81’ ο Κωτσιόπουλος εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από τα 40 περίπου μέτρα, με τον Κούζα να αποκρούει αρχικά και στη συνέχεια να σηκώνεται και να μπλοκάρει τη μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή.

Στο 84’ ο ΓΑΣ έφτασε πολύ κοντά στο 2-1, με τον Καραμανώλα να τροφοδοτεί με ψηλοκρεμαστή μπαλιά τον Δημητρουλόπουλο ο οποίος απέφυγε το μαρκάρισμα του Ραφαήλ Μυστρίδη και βγήκε σε θέση βολής, με τον Κούζα να προλαβαίνει έγκαιρα να καλύψει το χώρο και να σταματάει το πλασέ του μέσου του ΓΑΣ Σβορώνου.

Στο 7ο λεπτό της παράτασης, ο ΓΑΣ απείλησε τα αντίπαλα καρέ, όταν ο Καραμανώλας με επικίνδυνη σέντρα από την αριστερή πλευρά έψαξε τον Καρτσαμπά μέσα στην περιοχή, με τον δεύτερο να μην προλαβαίνει για λίγο να πιάσει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά εκτός εστίας.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • Μπενίσκος σουτ, απόκρουση Παπατολίκα.
  • Καρτσαμπάς σουτ, απόκρουση Κούζα.
  • ΓΚΟΛ Ρ. Μυστρίδης 1-0.
  • Χατζηθεοδωρίδης σουτ, δοκάρι.
  • ΓΚΟΛ Μιχαηλίδης 2-0.
  • ΓΚΟΛ Δημητρουλόπουλος 2-1.
  • Ν.Μυστρίδης σουτ, απόκρουση Παπατολίκα.
  • ΓΚΟΛ Κωτσιόπουλος 2-2.
  • ΓΚΟΛ Λιόλιος 3-2.
  • Κυρτέγος σουτ, απόκρουση Κούζα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Πολυχρόνης με α’ βοηθό τον κ. Βρούζο, β’ βοηθό τον κ. Μηνούδη και τέταρτο διαιτητή τον κ. Μέγα.

Βατανιακός Κατερίνης (Γιώργος Ποτουρίδης): Κούζας, Ρ. Μυστρίδης, Δερμίσης, Κολαξίδης, Λιόλιος, Δημηνάς (86’ Νταμπαλάκης), Λαζαρίδης, Τσιώμης (114’ Τσικαδέρης), Κατσάρας (66’ Μιχαηλίδης), Ν.Μυστρίδης, Σαμανίδης (77’ Μπενίσκος).

ΓΑΣ Σβορώνου (Γιάννης Βαρβούτης): Παπατολίκας, Ν.Βούλγαρης (95’ Χ.Βούλγαρης), Χατζηθεοδωρίδης, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Δημητρουλόπουλος, Κατσιαμήτας (58’ Καραμανώλας), Τροίρης (105’ Γκαράτζιας), Δελαβερίδης (58’ Ζώβληκας), Κυρτέγος, Μακράκης (58’ Καρτσαμπάς).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This