Επιλογή Σελίδας

Του Χρυσόστομου Τρίμμη

Το αναμενόμενο και αυτονόητο έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στον υπό διάλυση ΑΟ Τρίκαλα, καθώς η βολιώτικη ομάδα επικράτησε 2-0 και διατήρησε όσες ελπίδες έχει για παραμονή στην κατηγορία της Super League 2.

Αν και στο πρώτο μέρος είχαν πολλές ευκαιρίες τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκαν οι «ερυθρόλευκοι», τελικά βρήκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ξύδα. Ένα πολύ όμορφο τέρμα από εκεί και πέρα του Κότος στο δεύτερο μέρος ήρθε να «σφραγίσει» τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου, καλούμενος όμως να πάρει κι άλλους βαθμούς (όλους αν είναι δυνατόν) για να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία.

Ορεξάτος ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Βόλου και από ευκαιρίες είχε αρκετές στο πρώτο μέρος, αλλά γκολ δεν έλεγε να μπει…

Στο 3’ ένα σουτ του Κουντουριώτη από το ύψος του ημικυκλίου της αντίπαλης περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 6’ ένα σουτ του ίδιου παίκτη από δεξιά πάλι ήταν σαφώς καλύτερος μετά από σέντρα του Παπακώστα, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Παράλληλα, στο 8’ ο Κόλα είδε τον Περλέσι να μπλοκάρει την μπάλα

Στο ίδιο λεπτό ο Περλέσι απέκρουσε την μπάλα στο σουτ του Σιαφά, ενώ στη συνέχεια ο Κουντουριώτης την έστειλε και πάλι εκτός αγωνιστικού χώρου. Με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να πιέζει, σειρά να σουτάρει είχε στο 14’ ο Κόλα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Μυλόπουλος έκανε την πρώτη τελική για τον ΑΟΤ, με τον Ξενοδόχοβ να αποκρούει αρχικά και στη συνέχεια να μπλοκάρει. Οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν και στο 15, με τον Σιαφά να βγάζει την μπαλιά στον Κόλα εντός περιοχής, την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Ένας πρώην «ερυθρόλευκος» πάλι, ο Φουτσίνι στο 24’ απείλησε με κεφαλιά τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ ο κύκλος των χαμένων… ευκαιριών συνεχίστηκε στο 26’ για τους γηπεδούχους με κεφαλιά του Βερνάρδου σε σέντρα του Παπακώστα, με τον Περλέσι να διώχνει σε κόρνερ. Ευκαιρίες πολλές αλλά το γκολ δεν ερχόταν, και αυτό προκαλούσε άγχος στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εκνευρισμό σε όσους βρέθηκαν στις κερκίδες της Νεάπολης…

Οι χαμένες ευκαιρίες άφθονες και στη συνέχεια… Σιαφά και Κόλα δεν μπόρεσαν μόνοι τους σχεδόν να σκοράρουν μετά τη σέντρα του Βερνάρδου στο 33’, και τελικά χρειάστηκε ένα πέναλτι για να σκοράρει ο Ολυμπιακός Βόλου. Ήταν στο 38’ όταν ο Νιάρος ανέτρεψε εντός περιοχής τον Κουντουριώτη, με τον διαιτητή Γιουματζίδη να υποδεικνύει την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ξύδας και έτσι έγινε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους», με το υπόλοιπο του πρώτου μέρους να μην έχει κάτι περισσότερο.

Στο 51’ καταγράφεται η πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού Βόλου με κεφαλιά του Σιαφά εντός περιοχής, αλλά ήταν αρκετά αδύναμη, με τον Περλέσι να μπλοκάρει.

Από εκεί και πέρα; Μία φλύαρη υπεροχή και κατοχή μπάλας για τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά μέχρι το 63’ τελική ευκαιρία δεν καταγράφεται! Ένα σουτ του Κουντουριώτη καταγράφεται μετά από συνεργασία Κότος και Γκαργκαλατζίδη σε εκείνο το σημείο, με τον Περλέσι ν’ αποκρούει, και ένα λεπτό αργότερα ήρθε το 2-0 με ένα εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ του Κότος έξω αριστερά από τη μεγάλη περιοχή του ΑΟΤ!

Αναμενόμενο ήταν στη συνέχεια ο ρυθμός να πέσει κάπως, αφού χρειάζονται και δυνάμεις οι «ερυθρόλευκοι» για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, έχοντας πάντως τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Ένα καλό σουτ του Κουντουριώτη καταγράφεται στο 83’, με την προσπάθεια να ολοκληρώνεται με άουτ, ενώ στο 88’ ο ίδιος παίκτης κέρδισε το κόρνερ. Tέλος και πάλι ο Κουντουριώτης στο 93′ είχε ευκαιρία με κεφαλιά, αλλά ο Περλέσι μπλόκαρε.

Από εκεί και πέρα δεν προέκυψε κάτι άλλο, με τον Ολυμπιακό Βόλου να σκέφτεται το παιχνίδι με την ΑΕΛ εκτός έδρας για την 32η αγωνιστική, και τον ΑΟ Τρίκαλα να κάνει σκέψεις για τη Γ’ Εθνική….

Ολυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Παπακώστας (77’ Χατζής), Γραικός (58’ Γκαργκαλατζίδης), Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Ντιαμπί (58’ Κότος), Ξύδας (77’ Κατσούκης), Σιαφά (86’ Πέλκας), Κουντουριώτης, Βερνάρδος.

ΑΟ Τρίκαλα (Καλογιάννης): Περλέσι, Ντιαλόσι, Φουτσίνι, Γκοβίνας, Ευθυμίου, Ζησόπουλος (90’ Κλεμέντε), Ιωαννίδης, Μυλόπουλος (68’ Γκιντέκε), Νιάρος, Ριζογιάννης, Σανδραβέλης.

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This