Επιλογή Σελίδας

Η Καβάλα νίκησε 1-0 του Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη και έκανε τεράστιο βήμα για την παραμονή της στην Super League 2.

Για ακόμη μια αγωνιστική τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν ευνοϊκά για τους αργοναύτες που «ζευγάρωσαν» τις θετικές συγκυρίες από τα παιχνίδια των αντιπάλων τους με ένα τεράστιας σημασίας τρίποντο, το τρίτο σερί μακριά από το «Ανθή Καραγιάννη».

Οι αργοναύτες μείωσαν στο -1 από τη σωτηρία, σε μια αγωνιστική που τους έδωσε όχι μόνο «μαξιλαράκι» ασφαλείας (5 βαθμών) από τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά τους έφερε σε απόσταση αναπνοής από τους Πιερικό, Απόλλωνα αλλά και Θεσπρωτό.

Με διαφοροποιήσεις οι αρχικοί 11 του Παναγιώτη Διλμπέρη: Το πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε στον αγώνα με την ΑΕΛ την Τετάρτη κράτησε εκτός τον Πανουργιά, στη θέση του οποίου ξεκίνησε ο Αρμάλας. Ξανά βασικός ο Καραγιάννης και αναμενόμενη επιστροφή στο βασικό σχήμα για Θωμαΐδη, Σαμπανίδη.

Ο ΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας την κατοχή της μπάλας και καλή κυκλοφορία. Δεν απειλούσε την εστία του Αστρά όμως ούτε ένοιωθε και αντίστοιχη πίεση από τους παίκτες του Γράφα. Οι αργοναύτες έκαναν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά μόνο από στημένες φάσεις καθώς δυσκολευόντουσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις στην κανονική ροή του παιχνιδιού.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τους γηπεδούχους να φτάνουν σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ και τον ΑΟΚ να «ψάχνεται» επιθετικά… Στην επανάληψη, ο Οκάν αντικατέστησε τον Καραγιάννη, περνώντας δίπλα στο Θωμαΐδη σε μία κίνηση που έστειλε τον Καζαντζίδη στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο ΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά, απειλώντας τρεις φορές πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με Έμπερτ (2) αλλά και Σταμένκοβιτς.

Οι αργοναύτες πατούσαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο, όμως είχαν κακές επιλογές στα τελειώματα των φάσεων. Στο 76ο λεπτό ο Έμπερτ γύρισε παράλληλα προς τον Καϊούμπι που… «χτύπησε» εκ νέου για το 1-0! Ο ΑΟΚ αν και σπατάλησε ένα ημίχρονο, δείχνοντας ένα πολύ μέτριο πρόσωπο μπήκε… μεταμορφωμένος επιθετικά στο δεύτερο μισό και άνοιξε το σκορ -περίπου- στο ίδιο χρονικά σημεία του αγώνα στα Τρίκαλα.

Το σκορ του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης, έτσι ο ΑΟΚ επιστρέφει θριαμβευτής από τη Λάρισα μετά και από το τρίτο διαδοχικό τρίποντο εκτός έδρας. Μια τεράστια νίκη, με πολλαπλό κέρδος από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των ανταγωνιστών του που το φέρνει πιο κοντά από ποτέ στην παραμονή του στην κατηγορία.

Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Αστράς, Τιμπουέ, Πετράκης, Βίγια, Γιαννίτσης, Σταματής, Καλούσης, Λίταινας, Μπαλογιάννης, Χατζής, Καραμόκο.

Καβάλα (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Αρμάλας, Στίκας, Θωμαΐδης, Σπάσιτς, Καραγιάννης (64′ Οκάν), Έμπερτ, Σαμπανίδης, Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς.

Πηγή: proininews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This