Επιλογή Σελίδας


Αποστολή στην Αλεξάνδρεια

Ύστερα από μια αναμέτρηση φτιαγμένη για πολύ γερά νεύρα, ο Πιερικός Αρχέλαος απέδρασε… διά πυρός και σιδήρου από το «καζάνι» της Αλεξάνδρειας, επικρατώντας με 67-71 απέναντι στον Άθλο κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη της κορυφής.

Το παιχνίδι είχε μια ιδιαίτερα άγρια ομορφιά, ήταν εφάμιλλο με την ατμόσφαιρα της κερκίδας, με τις δυο ομάδες να βγάζουν μέσα στο παρκέ αστείρευτη ζωντάνια, ένταση και πάθος, με τις δυνατές μονομαχίες και το «physical game» να έχουν τον πρώτο λόγο.

Ο Πιερικός Αρχέλαος ήταν με εξαίρεση τα πρώτα τέσσερα λεπτά, καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς σε θέση οδηγού, αποκτώντας αρκετές φορές μια σεβαστή διαφορά στο σκορ, με τους ψηλούς του να κάνουν τρομερή δουλεία και στον αμυντικό και στον επιθετικό τομέα και τον MVP Γιάννη Ροδοστόγλου να αποδεικνύεται «φονιάς» από την περιφέρεια και καταλύτης στα πιο κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Ο Άθλος από την άλλη πλευρά, πιστοποίησε για μια ακόμη φορά το πόσο ισχυρό χαρακτήρα και «mentality» νικητή διαθέτει ως ομάδα, αφού έδειξε μια σπουδαία ανθεκτικότητα, καταδιώκοντας μετά μανίας τον αντίπαλο του επί τριάντα έξι λεπτά και παρότι βρέθηκε πολλές φορές σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση στο σκορ ακόμη και με δεκαπέντε πόντους πίσω, δε σου άφηνε σε κανένα χρονικό σημείο την αίσθηση ότι είναι εκτός της διεκδίκησης της νίκης.

Με αυτή την επικράτηση η ομάδα της Κατερίνης κατέκτησε το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα έπειτα από τέσσερις αναμετρήσεις playoffs κρατώντας πλέον την τύχη στα δικά της χέρια, αφού με νίκη στο ντέρμπι με την ΚούΠα Κιλκίς στην Κατερίνη την Μεγάλη Τετάρτη και κερδίζοντας τελευταία αγωνιστική τον Ζαφειράκη Νάουσας πετυχαίνει το στόχο της. Από την άλλη, ο Άθλος Αλεξάνδρειας κατέχει πλέον ρεκόρ 2-2 και αναζητά συνδυασμό αποτελεσμάτων, καθώς πρέπει να επικρατήσει η ΚουΠα στην Κατερίνη και ο ίδιος να κερδίσει τόσο τον Ζαφειράκη όσο και μέσα στο Κιλκίς για να έχει ελπίδες ανόδου μέσω σεναρίου τριπλής ισοβαθμίας.


Στο ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου ο Άθλος προσπάθησε με την δύναμη της έδρας και με την ορμή του να μπει σε θέση οδηγού, πήρε ένα μικρό προβάδισμα μόλις τριών πόντων μετά το πέρας των πρώτων τριών λεπτών ωστόσο στην συνέχεια οι μηχανές του Πιερικού Αρχέλαου άρχισαν να ζεσταίνονται σιγά σιγά. Στο δεύτερο μισό της περιόδου, η ομάδα της Κατερίνης γύρισε την πλάστιγγα υπέρ της, ήταν πολύ εύστοχη στις προσπάθειές της την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι ήταν άκρως αναποτελεσματικοί στις δικές τους και με κύριο επιθετικό εκφραστή τον Κοντσέ ο οποίος έκανε θραύση κάτω από τη ρακέτα, έτρεξε ένα τρομερό 2-15 επιμέρους, ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (9-19) με 1′ και 28″ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο Άθλος με δυο εύστοχες προσπάθειες μείωσε στους έξι αμέσως μετά (13-19), όμως ο Πιερικός Αρχέλαος με τέσσερις πόντους στο τελευταίο λεπτό έκλεισε την περίοδο με αέρα δέκα πόντων (13-23).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Ηλία Λοτζανιώτη με δύο τρίποντα του Ροδοστόγλου στο πρώτο λεπτό ανέβασε το προβάδισμά της στο +14, ενώ στην συνέχεια με άλλα δύο σουτ πίσω από τα 6,75 είδε τη διαφορά της να ανεβαίνει ακόμη παραπάνω, φτάνοντας μέχρι τη μεγαλύτερη τιμή της στο παιχνίδι (22-37) με 4’ και 07’’ πριν το ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν ψυχολογικά και με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα έτρεξαν ένα 7-2 επιμέρους σκορ στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους και πήγαν στα αποδυτήρια με ντεζαβαντάζ δέκα πόντων (29-39).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Άθλος μπήκε στο παρκέ με περίσσια αυτοπεποίθηση να επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση του ματς και με ένα άμεσο 7-0 σερί έστειλε το ματς στο τρίποντο (36-39, 8’ και 28’’). Η απάντηση των Κατερινιωτών ήταν επίσης γρήγορη και με το ίδιο νόμισμα (σερί 0-7) ανέβασαν εκ νέου το προβάδισμά τους σε διψήφιο αριθμό (36-46, 5’ και 40’’). Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι απέκτησε μία γοητευτική σκληράδα, με τους δύο αντιπάλους να δίνουν ομηρικές μάχες μέσα στον αγωνιστικό χώρο παλεύοντας με όλο τους το είναι για κάθε κατοχή. Ο Άθλος με μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι του ροκάνισε τη διαφορά ρίχνοντάς την και πάλι έως τους τρεις (45-48) με τρία λεπτά πριν το φινάλε της περιόδου. Ο Πιερικός Αρχέλαος έδειξε ξανά χαρακτήρα μόλις η κατάσταση πήγε να στραβώσει για εκείνον και με ένα 0-9 σερί σε δύο σχεδόν λεπτά ανέβασε το προβάδισμά του στους έντεκα, με το πέρας του δεκαλέπτου να τον βρίσκει εν τέλει σε θέση ισχύος με εννέα (47-56).

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι με δύο εύστοχες βολές του Γραβάνη και με ένα τρίποντο του Ροδοστόγλου αναρριχήθηκαν και πάλι στο +14 (47-61, 8’ και 41’’) όμως οι γηπεδούχοι απέδειξαν το πόσο «σκληρό καρύδι» είναι, καθώς με ένα δικό τους 7-0 σερί μείωσαν και πάλι, ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο έριξαν τη διαφορά στο -6 (57-63) κάνοντας ροντέο το φινάλε της αναμέτρησης. Ένα «θανατηφόρο» τρίποντο του Μητσάκη με το ρολόι στο 2’ και 07’’ έδωσε μία σπουδαία ανάσα στον Πιερικό Αρχέλαο σε ένα χρονικό σημείο που ο αντίπαλός του έμοιαζε τρομερά απειλητικός, με τη διαφορά να ανεβαίνει και πάλι στους δέκα (60-70). Το σύνολο του coach Αγγέλη έπαιξε τα ρέστα του στα τελευταία δύο λεπτά, κάνοντας το 64-70 με 39 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Μάλιστα η ομάδα της Αλεξάνδρειας είχε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην ύστατη επίθεσή της αλλά ένα σπουδαίο μπλοκ του Ροδοστόγλου αποδείχθηκε το κομβικότερο play της αναμέτρησης. Στην τελευταία του επαναφορά με τρία δεύτερα να απομένουν, ο Άθλος ευστόχησε από την περιφέρεια μειώνοντας σε 67-70 και «καπάκι» έστειλε τον Πιερικό Αρχέλαο στις βολές κάνοντας άμεσο φάουλ για να εξαντλήσει τις πιθανότητές του. Ο Ροδοστόγλου με… κρύο αίμα ευστόχησε στην πρώτη ανεβάζοντας την ομάδα του στο +4 και αστόχησε στην δεύτερη, με την κλεψύδρα να αδειάζει και τον Πιερικό Αρχέλαο να κατακτά μία δύσκολη αλλά και δίκαιη νίκη μέσα στην Ημαθία με τελικό σκορ 67-71.

Διαιτητές: Ευφραιμίδης – Χατζηχαρίσης – Χατζηκώστας.

Δεκάλεπτα: 13-23, 29-39, 47-56, 67-71.

ΑΣ Άθλος Αλεξάνδρειας ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
4 Αγγελοστογιάννης* 12 4 5 Μητσάκης 7 2
5 Μούτσα 6 Πολυχρόνης*
6 Πολυμένης 7 Μπαραλιάκος Δ/Α
7 Σιτσάνης* 9 8 Γκογκίδης* 9
8 Γκεκόπουλος* 12 9 Γαλανός
9 Στυλίδης Δ/Α 10 Φανούλης
10 Στάκταρης 11 Αμανατίδης Δ/Α
12 Κωστακίδης* 24 12 Σφήκας Δ/Α
13 Τσαρούχας* 10 2 13 Ροδοστόγλου* 30 5
18 Τακουτής Γ. Δ/Α 15 Μαλαματίδης Δ/Α
55 Πουρλιοτόπουλος Δ/Α 18 Κοντσές* 15 1
19 Γραβάνης* 10
Σύνολο 67 6 Σύνολο 71 8
Προπονητής: Αγγέλης Προπονητής: Λοτζανιώτης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This