Επιλογή Σελίδας

Ο ΑΟΚ πάλεψε, αγχώθηκε, έχασε για ακόμη μια φορά πολλές ευκαιρίες ωστόσο στο τέλος χαμογέλασε και κατέκτησε δίκαια μια νίκη που το φέρνει στο -3 από τη σωτηρία. Οι αργοναύτες είχαν πολύ καλό πρόσωπο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κινδύνεψαν ελάχιστα από τους αντιπάλους τους και πλέον κοιτάζουν με μεγάλη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Γιώργος Αγγελίδης πραγματοποίησε τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’. Για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο την εστία των αργοναυτών υπερασπίστηκε ο Παναγιώτης Σταθάκης, με τον Ηλία Κυρίτση να μένει στον πάγκο. Επανήλθε στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μπελεβώνης.

Mini έκπληξη με την παρουσία του Αλίμι στο αρχικό σχήμα. Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός επέστρεψε στη δράση μετά τον αγώνα με τη Νίκη Βόλου (όπου ο Νούρι τον είχε αντικαταστήσει στο ημίχρονο). Δίδυμο στα στόπερ -σταθερά- Στίκας και Πανουργιάς, στα αριστερά ο Σπάσιτς. Δύο αμυντικά χαφ, Θωμαΐδης και Καζαντζίδης. Μπροστά τους, στον αγαπημένο ρόλο του δημιουργού ο Πάτρικ Έμπερτ. Στα δύο άκρα Σταμένκοβιτς και Αλίμι, με μοναδικό προωθημένο τον Καϊούμπι.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση απειλώντας δύο φορές με Έμπερτ και Θωμαΐδη πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο. Στο πρώτο διάστημα του αγώνα οι αργοναύτες είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και έφταναν με ευκολία στην περιοχή του του Περλιέσι.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε μετά το 20ο λεπτό, με τα Τρίκαλα να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο χωρίς ωστόσο να μπορούν να δημιουργήσουν στιγμές στα καρέ του ΑΟΚ. Οι αργοναύτες έφτασαν μια «ανάσα» από το 1-0 στο 32′ όταν ο Έμπερτ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Περλιέσι αλλά πλάσαρε άσχημα, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μέχρι το τέλος των πρώτων 45 λεπτών ο αγώνας διακόπηκε σε αρκετές περιπτώσεις λόγω τραυματισμών ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων, έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ με τον ΑΟΚ να έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο χωρίς όμως να έχει καταφέρει να μετατρέψει τις καλές του στιγμές σε γκολ.

Ο ΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μια αλλαγή, καθώς ο Αλίμι έδωσε τη θέση του στο Σαμπανίδη. Οι αργοναύτες είχαν νέα καλή στιγμή για να ανοίξουν το σκορ στο 48′ με το Σταμένκοβιτς. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, με τον ΑΟΚ να επιμένει επιθετικά και να απειλεί την εστία του Περλιέσι χωρίς όμως αποτέλεσμα…

Τα Τρίκαλα είχαν ένα καλό διάστημα μετά το 50′ όταν και είχαν το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Ριζογιάννη. Ο ΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 78ο λεπτό όταν ο Καϊούμπι επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση νικώντας τον Περλιέσι για το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Ο Βραζιλιάνος σκόραρε εκ νέου στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού υπογράφοντας το δεύτερο σερί διπλό του ΑΟΚ. Οι αργοναύτες μίκρυναν τη ψαλίδα από Πιερικό (-3) και Απόλλων Λάρισας (-4) και παρόλο που η ανατροπή-νίκη του Πανσερραϊκού δεν τους βοήθησε θα υποδεχθούν την Τετάρτη την ΑΕΛ στο «Ανθή Καραγιάννη» με τη ψυχολογία στα ύψη…

Το φιλμ του αγώνα

4′ Πρώτη κίτρινη στο ματς μετά από σκληρό φάουλ του Αλίμι.

8′ Εντυπωσιακή απόκρουση του Περλιέσι σε σουτ του Έμπερτ.

9′ Νέα δύσκολη απόκρουση του Περλιέσι σε σουτ του Θωμαΐδη.

14′ Κίτρινη στο Ριζογιάννη.

32′ Χαμένο τετ α τετ του Έμπερτ που πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια του Περλιέσι.

46′ Ο Σαμπανίδης αντικαθιστά τον Αλίμι.

48′ Εξαιρετική προσπάθεια και σουτ του Σταμένκοβιτς, η μπάλα άουτ.

53′ Κίτρινη και στο Σπάσιτς για επικίνδυνο μαρκάρισμα.

55′ Ο Ευθυμίου φεύγει μόνος του στο κενό χώρο στην πλάτη της άμυνας του ΑΟΚ αλλά κόβεται σε κόρνερ την τελευταία στιγμή.

58′ Δοκάρι για τα Τρίκαλα σε εκτέλεση φάουλ του Ριζογιάννη. Ο Νιάρος στην επαναφορά σούταρε άουτ.

62′ Ωραία κεφαλιά του Έμπερτ, μπλόκαρε ο Περλιέσι.

64′ Ο Οκάν αντί του Μπελεβώνη.

66′ Άστοχο πλασέ του Νιάρου μετά από απόκρουση του Σταθάκη.

77′ Ο Αμμούρ αντί του Σπάσιτς.

78′ 0-1! Ο Καϊούμπι λυτρώνει τον ΑΟΚ και ανοίγει το σκορ στα Τρίκαλα.

81′ Καραγιάννης αντί του Σταμένκοβιτς και Φουτσίνι αντί του Ντιαλόσι.

90+ 0-2! Ο Καϊούμπι σκοράρει ξανά με πλασέ και σφραγίζει τη νίκη του ΑΟΚ στα Τρίκαλα.

ΑΟ Τρίκαλα (Ψιμουλάκης): Περλιέσι, Σανδραβέλης, Νιάρος, Ντιαλόσι, Γκοβίνας, Ριζογιάννης, Ιωαννίδης, Μυλόπουλος, Μανίσογλου (71′ Ελευθεριάδης), Χειρίτραντας, Ευθυμίου.

ΑΟ Καβάλα (Αγγελίδης): Σταθάκης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς, Στίκας, Θωμαΐδης, Σπάσιτς (78′ Αμμούρ), Μπελεβώνης (70′ Οκάν), Έμπερτ, Αλίμι (46′ Σαμπανίδης), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς (81΄Καραγιάννης).

Πηγή: Πρωινή

Pin It on Pinterest

Shares
Share This