Επιλογή Σελίδας

Με σκορ 1-2 και έχοντας πετύχει δύο τέρματα ήδη από το πρώτο μέρος του αγώνα, η Νίκη Βόλου πήρε το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, την ώρα οι γηπεδούχοι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να βγάλουν όλη την αντίδραση που θα ήθελαν στο δεύτερο 45λεπτο.

Κάσσος και Τσουκαλάς σκόραραν για τη Νίκη, ενώ ο Σιαφά μείωσε για τον Ολυμπιακό Βόλου, σε ένα παιχνίδι με έντονο αέρα που επηρέασε τις φάσεις του.

Οι βάσεις της επικράτησης από τη Νίκη…

Είναι χαρακτηριστική η δυναμική με την οποία άρχισε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός Βόλου, έστω και αν δεν συνεχίστηκε, με τον αέρα παράλληλα να είναι έντονος αλλά και ν’ αλλάζει φορά κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Στα πρώτα λεπτά πάντως Βερνάρδος και Σιαφά προσπάθησαν να συνεργαστούν σε δύο-τρεις περιπτώσεις ώστε να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Μπάγιτς, με δύο κόρνερ στο πρώτο πεντάλεπτο να είναι το κέρδος για τους «ερυθρόλευκους».

Το πρώτο σουτ της αναμέτρησης καταγράφεται στο 13’ από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου, με τον Σκοπελίτη έξω από την αντίπαλη περιοχή να το επιχειρεί, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Από την άλλη και ενώ  η μπάλα έμενε περισσότερο στο κέντρο, ήταν η σειρά του Κουσκουνά για το πρώτο σουτ της Νίκης στο 19’, με την ίδια κατάληξη.

Η χαρακτηριστικότερη ευκαιρία πάντως ήρθε πρώτα για τη Νίκη στο 20’, όταν η μπάλα κόντραρε σε σώμα παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου αυτή έφτασε στον Κουσκουνά έκανε την κούρσα και σούταρε υπό την πίεση του Φιλίποβιτς, με τον Ξενοδόχοβ να αποκρούει.

Πολλές φάσεις μπορεί να μην προέκυψαν από εκεί και πέρα, αλλά σίγουρα ήταν χαρακτηριστικές, με τη Νίκη να βάζει τις βάσεις για την επικράτηση της. Στο 22’ Ξύδας και Κάσσος ήταν εντός της περιοχής του Μπάγιτς, με τον παίκτη του Ολυμπιακου Βόλου να βρίσκεται στο έδαφος αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Από την άλλη, στο 25’ έγινε το 0-1 για τη Νίκη. Μετά από μία γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Μιράντα από αριστερά, ο Αθανασίου έκανε τη σέντρα, με τον Κάσσο να πέφτει και πλασαριστά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοβ.

Από την άλλη, στο 32’ ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του, όταν στο 32’ ο Ντος Σάντος εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, με τον Βερνάρδο να πιάνει το σουτ εντός περιοχής αλλά ο Μπάγιτς μπλόκαρε.

Πάντως η Νίκη ανέβασε στροφές μετά και το 0-1 και πήρε και τον έλεγχο του κέντρου, με τον Ολυμπιακό Βόλου να μην μπορεί να βγει μπροστά, ειδικά από το 37’ και μετά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα των φιλοξενούμενων να κάνει και το 0-2 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, όταν ο Μιράντα εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, η μπάλα έφτασε εντός της περιοχής του Ολυμπιακού Βόλου, με τον Ανδρέου να προσπαθεί να κάνει το πρώτο σουτ, και στη συνέχεια ο Τσουκαλάς έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε για να σκοράρει για τους φιλοξενούμενους.

Δεν βρήκε δεύτερο τέρμα ο Ολυμπιακός Βόλου

Πιο επιθετικός έπρεπε να είναι ο Ολυμπιακός Βόλου στο δεύτερο μέρος, και κάπως έτσι διαμορφώθηκε και το αγωνιστικό σχήμα του Τίμου Καβακά, με την είσοδο και του Κουντουριώτη στη θέση του Ντος Σάντος. Από την άλλη η Νίκη Βόλου δεν είχε κανέναν λόγο να βιαστεί, βλέποντας και τους γηπεδούχους στο πρώτο τέταρτο τουλάχιστον να έχουν την κατοχή αλλά να μην βγάζουν απειλητικές φάσεις.

Από την άλλη στο 63’ μετά από μία σέντρα του Κάσσου από δεξιά, ο Τσουκαλάς προσπάθησε να σουτάρει στην κίνηση και η μπάλα κατέληξε άουτ. Πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να δώσει στο 76’ να μειώσει σε 1-2 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όταν ο Κουντουριώτης εκτέλεσε το φάουλ, ο Παπακώστας έκανε εντός περιοχής την κεφαλιά και ο Σιαφά με σουτ από το ύψος του πέναλτι σκόραρε για τους γηπεδούχους.

Αυτό το γκολ έδωσε περισσότερη ώθηση στον Ολυμπιακό Βόλου και στο 83’ ο Κόλα εκτέλεσε το φάουλ,, με τον Φιλίποβιτς να προσπαθεί να κάνει την προβολή από κοντά μετά από κεφαλιά του Μάνγκα, αλλά η φάση σταμάτησε με φάουλ.

Η νευρικότητα πάντως του Ολυμπιακού Βόλου δεν του επέτρεψε να βγάλει κι άλλη φάση για γκολ, στο εναπομείναν χρονικό διάστημα (με έξι τα λεπτά που δόθηκαν για καθυστερήσεις) ενώ στο 92’ καταγράφεται ένα σουτ του Κυριακίδη από πλευράς Νίκης που έφυγε ψηλά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι πάντως εμφανώς είχαν ρίξει το βάρος στα μετόπισθεν, και αφού δεν βγήκαν και οι φάσεις για τον Ολυμπιακό Βόλου το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους.

Κίτρινες κάρτες: 45’ Παπακώστας, 77’ Σιαφά/23’ Μιράντα, 77’ Μπάγιτς, 82’ Αλιατίδης

Κόκκινες κάρτες: –

Oλυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Παπακώστας, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Μάνγκα, Ντιαμπί (56’ Κόλα), Ξύδας (λ.τ. Γκαργκαλατζίδης), Σιαφά, Ντος Σάντος (46’ Κουντουριώτης), Βερνάρδος (88’ Χατζής).

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Αθανασίου (88’ Πάνος), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (88’ Μέτσε), Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος (66’ Βασιλείου), Μιράντα (80’ Αλιατίδης), Κουσκουνάς (80’ Τζιώρας).

Πηγή: Magnesianews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This