Επιλογή Σελίδας

Ο Πιερικός δεν ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό Β’ με τους “ερυθρόλευκους” να επικρατούν με 3-0, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, για την 28η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Super League 2.

Η κατερινιώτικη ομάδα φάνηκε να έχει το μυαλό περισσότερο στο ερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, το οποίο είναι “εξάποντο” και δε μπόρεσε να αντισταθεί στους Πειραιώτες που έφτασαν δίκαια στην επικράτηση χάρη σε γκολ των Μαρίνου στο 16′, Κωστή στο 57′ και Νταμπό στο 90’+1′.

Τα πράγματα ίσως να είχαν διαφορετική εξέλιξη αν ο Χαρτσιάς στο 17′ ευστοχούσε σε πέναλτι, όμως ο Τζολάκης απέκρουσε την εκτέλεση του παίκτη του Πιερικού.

Ο Ολυμπιακός Β’ επέστρεψε στις νίκες μετά από 4 ήττες και 1 ισοπαλία στα 5 τελευταία παιχνίδια ενώ και στον πρώτο γύρο η ομάδα του Πειραιά είχε τερματίσει ανάλογο αρνητικό σερί κερδίζοντας στην Κατερίνη μετά από 7 αγώνες (5 ισοπαλίες και 2 ήττες)! Έτσι, έφτασε τους 32 βαθμούς σε 24 αγώνες και είναι μόνος στην 9η θέση. 

Ο Πιερικός έμεινε στους 26 βαθμούς σε 26 αγώνες, ισόβαθμος με τον Απόλλωνα Λάρισας, από τον οποίον υπερτερεί στη βαθμολογία. Η διαφορά της ομάδας της Κατερίνης από τον Ολυμπιακό Βόλου έμεινε στους 5 βαθμούς καθώς ο τελευταίος ηττήθηκε στο τοπικό ντέρμπι με 1-2 από τη Νίκη. Στους 21 βαθμούς, μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου είναι και ο Πανσερραϊκός τον οποίο υποδέχεται ο Πιερικός την Τετάρτη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και… προειδοποίησε για τις διαθέσεις του απειλώντας με Βοΐλη στο 5′ και στο 15′ και Μαρίνο στο 8′ τα καρέ του Τζήμα. 

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 16′ όταν ο Μπαγκαλιάνης επιχείρησε το μακρινό σουτ, ο Τζήμας απέκρουσε ασταθώς γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Μαρίνο να πάρει το ριμπάουντ και να ανοίξει το σκορ από κοντά.

Από το… πουθενά, ο Πιερικός είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν κέρδισε πέναλτι στην επόμενη φάση αλλά ο Χαρτσιάς που ανέλαβε την εκτέλεση, δε μπόρεσε να νικήσει τον Τζολάκη που κράτησε το 1-0, ενώ στο 33′ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε καλό σουτ του Ζαφειράκη, στη μόνη ουσιαστική απειλή των φιλοξενούμενων πέραν του χαμένου πέναλτι.

Πέραν της φάσης του Ζαφειράκη, ο Ολυμπιακός ήλεγχε τον ρυθμό χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, απέναντι στον Πιερικό που έδειχνε ανήμπορος να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Το ξεκίνημα του β’ μέρους ήταν παρόμοιο με αυτό του α’ μέρους καθώς ο Ολυμπιακός… πάτησε γκάζι και έφτασε γρήγορα στο 2-0 “καθαρίζοντας” ουσιαστικά το παιχνίδι. Ήταν το 50′ όταν ο Κίτσος έκανε το γύρισμα, ο Τζήμας επιχείρησε άστοχη έξοδο και ο Κωστή με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0. 

Στο 57′, ο Μαρίνος έκανε το σουτ όμως ο Τζήμας απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το 2-0. 

Ο Πιερικός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το σουτ του Εμπουέλ έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Τζολάκη.

Τη νίκη για τον Ολυμπιακό Β’ “σφράγισε” στο 90’+1′ ο Μπα με κοντινό σουτ έπειτα από γύρισμα του Νταμπό.

Πλέον ο Πιερικός επικεντρώνεται στον εντός έδρας αγώνα της Τετάρτης με τον Πανσερραϊκό όπου η νίκη θα διατηρήσει την κατερινιώτικη ομάδα σε πλεονεκτική θέση έναντι των “λιονταριών” που έχουν 21 βαθμούς σε 25 αγώνες έναντι 26 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καδδάς με βοηθούς τους Μπαλτά και Οικονόμου και τέταρτη διαιτητή την Αντωνίου, Άπαντες ήταν της ΕΠΣ Αχαΐας.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός Β’ (Αριέλ Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Καρμπόβνικ (75’ Ντόι), Κινκουέ, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος, Ξενιτίδης, Σουρλής (9’ λ.τρ. Νταμπό), Μαρίνος, Τσέλιος (46’ Κωστή), Βοϊλης, Πινακάς (69’ Αλγκασίμ Μπα).

Πιερικός (Γιώργος Βαζάκας): Τζήμας, Τοπαλίδης (76’ Ζούρκος), Παντελιάδης, Κριμιτζάς (71’ Καρανάτσιος), Ίτσιος, Χαρτσιάς (71’ Εγκμπουέλε), Μπουόλι, Ζαφειράκης, Κουκόλης, Παπαδόπουλος, Τόσκας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This