Επιλογή Σελίδας

Σε ένα ζευγάρι που όλα έδειχναν ότι θα… λύσει τις διαφορές του στη διαδικασία των πέναλτι, ο ΓΑΣ Σβορώνου ήταν αυτός που στο τελευταίο λεπτό της παράτασης με γκολ του Τροΐρη πήρε το “εισιτήριο” για τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης 2012, στον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες που διεξήχθη στο “Λάζαρος Ξανθόπουλος” του Σβορώνου, το απόγευμα της Τετάρτης.

Το παιχνίδι ήταν γεμάτο ένταση και πάθος, με σκληρά μαρκαρίσματα, διαμαρτυρίες, αποβολές και αντεγκλίσεις, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην κερκίδα, δείγμα της κρισιμότητας της αναμέτρησης που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.

Η ομάδα του Γιάννη Βαρβούτη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με “προίκα” την εκτός έδρας νίκη της με 2-1 στο “Θεόδωρος Παπαδόπουλος” πριν από μία εβδομάδα και αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν απλώς να μην ηττηθεί γα να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό, όμως βρέθηκε να χάνει από το 65′ όταν ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ νίκησε τον Παπατολίκα διαμορφώνοντας το 0-1.

Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δεν ίσχυε φέτος στο Κύπελλο κι έτσι, αν δεν άλλαζε κάτι, οι δυο ομάδες θα οδηγούνταν στην ημίωρη παράταση και στα πέναλτι.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου παρά την κατοχή της μπάλας δε μπόρεσε να βρει απαντήσεις στο γκολ των Ποντίων, με το 0-1 να είναι το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας.

Μάλιστα, οι Σβορωνιώτες κλήθηκαν να αγωνιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της παράτασης με δέκα ποδοσφαιριστές καθώς στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας αποβλήθηκε ο Κωτσιόπουλος με δεύτερη κίτρινη – κόκκινη κάρτα, διότι αγωνίστηκε επικίνδυνα κατά αντιπάλου (είχε δει την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 26′).

Στην παράταση όπου έκανε την εμφάνισή της η εύλογη κόπωση και στους δύο αντιπάλους, η αριθμητική διαφορά υπέρ των Ποντίων δε φάνηκε, με την ομάδα του Σωτήρη Ζιώγα να δείχνει να “βολεύεται” με το ενδεχόμενο των πέναλτι.

Στο 114′ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη – κόκκινη κάρτα ο Παντζιάλας επειδή ανέτρεψε σε αντεπίθεση του ΓΑΣ Σβορώνου τον Κατσιαμήτα.

Από την εκτέλεση του φάουλ ο Χ. Βούλγαρης προσπάθησε να πιάσει την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς να φαίνεται να μπορεί να αλλάξει κάτι όμως στο 120′ ο Κατσιαμήτας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Δημητρίου κέρδισε τη μπάλα με κεφαλιά από τον Μελικιάν που επιχείρησε άστοχη έξοδο και στη συνέχεια την έστρωσε στον Τροΐρη που με προβολή από τη γραμμή της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στο ανυπεράσπιστο τέρμα και την ομάδα του στον τελικό.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γ. Ασλανίδης με βοηθούς τη Β. Τσικλητάρη και τον Μπατσαρά.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΓΑΣ Σβορώνου (Γιάννης Βαρβούτης): Παπατολίκας, Βούλγαρης Ν., Χατζηθεοδωρίδης (90′ Ζώβληκας Δ.), Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Δημητρουλόπουλος, Καραμανώλας (78′ Κατσιαμήτας), Τροΐρης, Δελαβερίδης (78′ Βούλγαρης Χ.), Κυρτέγος, Μακράκης (66′ Καρτσαμπάς).

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης 2012 (Σωτήρης Ζιώγας): Μελικιάν, Τουλίκας (55′ Μάλα), Σκαμπαρδώνης, Ίτσιος, Σιδηρόπουλος, Μυρωτής, Κατσιούλης, Παντζιάλας, Κυλώνης, Κουσουρής (90′ Γιώτσας), Μιχαηλίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This