Επιλογή Σελίδας

Σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστικη εξέλιξη ο Πιερικός κέρδισε με 3-2 τον Απόλλωνα Λάρισας στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή στη Super League 2.

Η ομάδα της Κατερίνης βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Λίταινα στο 10′ όμως μέσα σε 5 λεπτά γύρισε την εις βάρος της κατάσταση χάρη σε γκολ των Χαρτσιά στο 50′ με πέναλτι και Ζαφειράκη στο 55′.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2 στο 70′ με τέρμα του Villa για να έλθει ο Β. Παπαδόπουλος στο 90’+3′ και να “γράψει” το 3-2 για τον Πιερικό.

Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα έφτασε τους 26 βαθμούς και “έπιασε” στη 12η θέση της βαθμολογίας τους Λαρισαίους, από τους οποίους πλέον υπερτερεί και σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, αυξάνοντα παράλληλα την απόστασή της από την επικίνδυνη ζώνη σε 5 βαθμούς.

Ο Πιερικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με τον Βαζάκα να εγκαταλείπει το 3-5-2 και να επιλέγει το 4-4-2 με Παντελιάδη και Κουκόλη μπροστά από τον Τζήμα, τους Χαρτσιά (αριστερά) και Τοπαλίδη (δεξιά) στην άμυνα, τους Κριμιτζά και Ίτσιο αμυντικούς μέσους, τον Ζαφειράκη δεξιά, τον Ντίνα αριστερά και τους Μπουολί – Β. Παπαδόπουλο επιθετικούς.

Ωστόσο, ο Πιερικός δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό του ξεκίνημα και αναγκάστηκε να “κυνηγάει” στο σκορ τον Απόλλωνα καθώς στο 9′ ο Λίταινας έκανε το 0-1.

Το γκολ των Θεσσαλών σόκαρε τους γηπεδούχους που δε μπορούσαν να βρουν “απάντηση”.

Μάλιστα, ήταν η ομάδα του Θωμά Γράφα που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις να κάνει το 0-2 αλλά ο Τζήμας απέκρουσε σωτήρια την προβολή του Σταματή.

Ήταν κομβική η επέμβαση του Τζήμα καθώς με απόδοση του Πιερικού ανάλογη με αυτή του διαστήματος μετά το 0-1, θα ήταν απίθανο να ανατραπεί το 0-2 στο β’ ημίχρονο.

Σε ένα ονειρεμένο εξάλεπτο, στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, ο Πιερικός έφτασε στην ολική ανατροπή. Πρώτα, ο Χαρτσιάς ισοφάρισε σε 1-1 στο 50′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και στο 55′ ο Ζαφειράκης με συρτό σουτ έκανε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να συνέλθουν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 69′ σε 2-2 με γκολ του Villa, ολοκληρώνοντας ένα εκπληκτικό δίλεπτο στο οποίο, εκτός από το γκολ είχαν και 3 χαμένες ευκαιρίες!

Μετά την ισοφάριση, ο Απόλλων λίγο έλειψε να πάρει ξανά το προβάδισμα όμως ο Τζήμας απέκρουσε την κεφαλιά του Χατζή.

Ο Πιερικός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Εκεί που όλα έδειχναν πως η ισοπαλία θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, η κεφαλιά του Β. Παπαδόπουλου στο 90’+4′, μετά από τη σέντρα του Παντελιάδη έβαλε “φωτιά” στο Α’ ΔΑΚ, χαρίζοντας στον Πιερικό την υπερπολύτιμη νίκη.

.Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Live του katerinisport.gr.

Το “φιλμ” του αγώνα
2′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κριμιτζά από δεξιά, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αναγκάζοντας τον Αστρά να διώξει σε νέο κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
8′ Σουτ του Μπουολί από τη μικρή περιοχή, μπλόκαρε ο Αστράς.
9′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Λίταινας σε αντεπίθεση με δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά κάρφωσε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Τζήμα κάνοντας το 0-1.
29′ Μετά από εκτέλεση πλαγίου του Παντελιάδη από αριστερά, Κουκόλης και Μπουολί προσπάθησαν για την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε και στους δύο και απομακρύνθηκε.

30′ Μετά από γύρισμα του Villa που εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Πιερικού, ο Μπαλογιάννης έκανε το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζήμα.
31′ Σουτ του Σταματή έπειτα από λάθος γύρισμα της πλευράς του Πιερικού, μπλόκαρε ο Τζήμας.
45′ Μετά από εκτέλεση πλαγίου του Παντελιάδη από αριστερά, ο Μπουολί έκανε την κεφαλιά προς το τέρμα των φιλοξενούμενων όμως ο Αστράς απέκρουσε προ του Ζαφειράκη που δεν κατόρθωσε να πιάσει νέα κεφαλιά.
45+ Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα Λάρισας όταν σε αντεπίθεση ο Μπαλογιάννης έβγαλε συρτή σέντρα από αριστερά αλλά ο Τζήμας εξ επαφής απέκρουσε την προβολή του Σταμάτη, κρατώντας το 0-1.
50′ ΓΚΟΛ! 1-1: Ο Χαρτσιάς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι νίκησε τον Αστρά και ισοφάρισε σε 1-1 για τον Πιερικό. Το πέναλτι υποδείχθηκε σε ανατροπή του Ζαφειράκη από τον Χατζή, έπειτα από σέντρα του Παντελιάδη από αριστερά.
55′ ΓΚΟΛ! 2-1: Ο Ζαφειράκης μετά από εκτέλεση πλαγιού του Παντελιάδη και προσωρινή απομάκρυνση των αμυντικών του Απόλλωνα έγινε κάτοχος της μπάλας με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1 για τον Πιερικό!
56′ Συρτό σουτ του Μπαλογιάννη μέσα από την περιοχή και αριστερά, έπειτα από πάσα του Villa, μπλόκαρε ο Τζήμας.

61′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τζήμας απέκρουσε την κεφαλιά του Σταματή.
63′ Σουτ του Παπαδόπουλου μέσα από την περιοχή, χωρίς δύναμη, μπλόκαρε ο Αστράς.
68′ Ο Villa έκανε την ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή του Πιερικού όμως ο Παντελιάδης έδιωξε σε κόρνερ το γύρισμά του παίκτη του Απόλλωνα.
68′ Μετά από προσπάθεια ο Villa από αριστερά ο Χατζής… έκοψε τη μπάλα σαν… αμυντικός του Πιερικού!
69′ Γυριστό σουτ του Σταματή μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα μόλις άουτ!
69 ΓΚΟΛ! 2-2: Με κοντινο σουτ του Villa μετά από πάσα του Σταματή οι φιλοξενούμενοι διαμόρφωσαν το 2-2.
71′ Μετά από φάουλ του Villa από δεξιά, ο Χατζής έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι όπως ο Τζήμας έδιωξε σε κόρνερ.
76′ Μετά από πάσα του Tiboue ο Σταματής έκανε το συρτό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη του Πιερικού και έφυγε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
80′ Σέντρα του Τοπαλίδη από δεξιά, δε μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά ο Παπαδόπουλος καθώς έκοψε ο Καλούσης.
81′ Σουτ του Σταματή, μπλόκαρε ο Τζήμας.
85′ Εκτέλεση φάουλ του Παντελιάδη, πολύ άστοχή.
89′ Ο Β. Παπαδόπουλος ελίχθηκε στην περιοχή του Απόλλωνα αλλά δε γύρισε για τον Χαντζάρα που ήταν σε ευνοϊκή θέση…
90’+4′ ΓΚΟΛ! 3-2: Ο Μηλιώτης από το κέντρο άλλαξε για τον Παντελιάδη που από αριστερά επιχείρησε σέντρα και ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά από τη γραμμή της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αστρά “γράφοντας” το τελικό 3-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κακουλίδης της ΕΠΣ Θράκης με βοηθούς τον Τοροσιάδη της ΕΠΣ Μακεδονίας και Δημόπουλο της ΕΠΣ Φλώρινας.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Παντελιάδης (42′), Bouoli (48′) του Πιερικού και οι Χατζής (48′) και Tiboue (48′) του Απόλλωνα Λάρισας.
Επίσης με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν ο τεχνικός διευθυντής του Πιερικού, Στέφανος Σκέντος αλλά και ο φροντιστής της κατερινιώτικης ομάδας (88′).

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Γιώργος Βαζάκας): Τζήμας, Τοπαλίδης, Χαρτσιάς (87′ Χαντζάρας), Παντελιάδης, Κουκόλης, Κριμιτζάς (87′ Καρανάτσιος), Ζαφειράκης (79′ Μηλιώτης), Ίτσιος, Παπαδόπουλος Β., Ντίνας (26′ λ.τ. Φωκαΐδης – 79′ Ζούρκος), Bouoli.
Στον πάγκο: Γαλάνης, Δεμηρτζόγλου, Ebwelle, Μιτακίδης.
Απόλλων Λάρισας (Θωμάς Γράφας): Αστράς, Τiboue, Πετράκης, Villa (90’+2′ Λουκάς), Γιαννίτσης, Σταματής, Νούσιος, Καλούσης, Λίταινας, Μπαλογιάννης (82′ Karamoko), Χατζής.
Στον πάγκο: Μαντζάρης, Ngo’o, Kozuh, Ποτόσογλου, Lemaangr, Γκάρας, Ζιάκας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This