Επιλογή Σελίδας


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον Alex De Minaur, παίρνοντας τη νίκη με 6-4, 6-3 σε 90 λεπτά, για να προκριθεί στον 4ο γύρο του Miami Open.

Την 8η νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον De Minaur πανηγύρισε ο Στέφανος, ο οποίος έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε – που ήταν όλα στις αρχές του 2ου σετ – πέτυχε 10 άσους και σε γενικές γραμμές δεν κινδύνεψε, ελέγχοντας απολύτως και αυτό το παιχνίδι με τον Αυστραλό.

Στο 1ο σετ ο Στέφανος δεν απειλήθηκε με break point και είχε 3 χαμένες ευκαιρίες για να κάνει το break στο 4ο game. Ο De Minaur άντεξε σε εκείνο το σημείο, στο 10ο game όμως ο 23χρονος πρωταθλητής μας άσκησε ξανά έντονη πίεση και τελικά στην 5η ευκαιρία του συνολικά για break και στο 2ο set point, έκανε το 6-4 σε 50 περίπου λεπτά.

Ο De Minaur έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στο σερβίς του Στέφανου στις αρχές του 2ου σετ, αλλά ο Έλληνας τενίστας επέστρεψε από το 15-40 στο 1ο game και έσβησε άλλο ένα break point στο 3ο, για να περάσει αυτή τη δύσκολη στιγμή και να προηγηθεί με 2-1.

Στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίεθεση και έφτασε εκείνος σε break points στο 4ο game. Αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία του στο game και “έσπασε” το σερβίς του Αυστραλού, για να προηγηθεί με 3-1.

Με love service game έκανε το 4-1 και γενικά δεν δυσκολεύτηκε καθόλου από το break κι έπειτα ο Στεφ, ο οποίος έχασε μόνο έναν πόντο στα 3 τελευταία service games του και με love service game ολοκλήρωσε και τον θρίαμβό του στο 9ο game, έπειτα από 90 λεπτά παιχνιδιού. 

Για 3η διαδοχική χρονιά θα βρίσκεται στους “16” καλύτερους του Μαϊάμι ο Στέφανος, ο οποίος είχε κάνει την καλύτερη πορεία του στο Masters της Φλόριντα πέρσι, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.

Αύριο θα διεκδικήσει ακόμα μια είσοδο στα προημιτελικά, με αντίπαλο τον τρομερό Carlos Alcaraz, που λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 19 παίζει ήδη σαν Top 10 παίκτης και είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν αυτή τη σεζόν.

Ο 18χρονος Ισπανός κέρδισε νωρίτερα τον Marin Cilic με 2-0 σετ και έφτασε τις 14 νίκες σε 14 αναμετρήσεις στο 2022. Θυμίζουμε πως στην πρώτη και μοναδική του συνάντηση μέχρι τώρα με τον Τσιτσιπά, ο Alcaraz είχε πάρει τη νίκη σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στον 3ο γύρο του US Open το 2021, με 6-3, 4-6, 7-6 (2), 0-6, 7-6 (5).

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This