Επιλογή Σελίδας

Τον βαθμό της ισοπαλίας κρατούσε ο Πιερικός στο Αλκαζάρ απέναντι στην ΑΕ Λάρισας, όμως το γκολ του Όγκμποε στο 90’+4′ “λύτρωσε” τους “βυσσινί” και τους έδωσε τη νίκη με 1-0, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου της Super League 2.

Η ομάδα της Κατερίνης παρά την ήττα της παραμένει στη 13η θέση με 23 βαθμούς και στο +2 από Πανσερραϊκό και Τρίκαλα που βρίσκονται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Όσον αφορά στην ΑΕΛ, έφτασε τους 53 βαθμούς και διατηρήθηκε στο -5 από την πρωτοπόρο Βέροια.

Την προσεχή Τετάρτη ο Πιερικός υποδέχεται τον Απόλλωνα Λάρισας, σε μια κομβική αναμέτρηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος όσον αφορά στη “μάχη” της παραμονής.

Στο σημερινό παιχνίδι το “συγκρότημα” του Γιώργου Βαζάκα παρατάχθηκε με πρωταρχικό μέλημα να μη δεχτεί γκολ καθώς ένας βαθμός… εκτός προγράμματος απέναντι στη θεσσαλική ομάδα, θα ήταν υπερπολύτιμος στην προσπάθεια που γίνεται για παραμονή.

Επιθετικά, η αλήθεια είναι πως οι Κατερινιώτες δε φάνηκαν παρά σε ελάχιστες στιγμές, προσπάθωντας να απειλήσουν σε κάποια αντεπίθεση. Στις αρχές του αγώνα, μια τέτοια προσπάθεια που έγινε τον Ζαφειράκη, την έκοψε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Θεοδωρόπουλος ενώ η κυριότερη επιθετική ενέργεια του Πιερικού σημειώθηκε στο 72′ από τον Β. Παπαδόπουλο που μετά από λάθος γύρισμα του Μαξιμένου έκανε την προβολή προσπαθώντας να “κρεμάσει” τον Θεοδωρόπουλο, αλλά αυτός ήταν σε ετοιμότητα.

Στον αντίποδα, η ΑΕΛ είχε την πρωτοβουλία καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και έψαξε το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις αλλά είτε η αστοχία είτε ο τερματοφύλακας Τζήμας διατήρησαν το 0-0 μέχρι το 90’+4′ οπότε ο Όγκμποε με κεφαλιά νίκησε τον πορτιέρε του Πιερικού και “έγραψε” το τελικό 1-0.

Το “φιλμ” του αγώνα
10′ Ο Θεοδωρόπουλος πρόλαβε τον Ζαφειράκη, σε αντεπίθεση για τον Πιερικό.
13′ Ο Μαυριάς εκτέλεσε φάουλ από τη γωνία της περιοχής και αριστερά, όμως ο Τζήμας έδιωξε σε κόρνερ.
24′ Σουτ του Μαυριά, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πιερικού.
28′ Ο Νικολιάς τροφοδότησε τον Μαυριά από δεξιά, αυτός έκανε την προβολή από πλάγια θέση, όμως ο σωστά τοποθετημένος Τζήμας μπλόκαρε.

31′ Νικολιάς και Κολομπίνο έπαιξαν το 1-2, με τον πρώτο να βγαίνει απέναντι στον Τζήμα που απέκρουσε και κράτησε το μηδέν, σε μια μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους.
45′ Σουτ του Ομάρ, η μπάλα έφυγε άουτ.46′ Ο Τζήμας απέκρουσε τη σέντρα-σουτ του Τσουμάνη από αριστερά.

60′ Μετά από γύρισμα του Όγκμποε ο Τσουμάνης έκανε το πλασά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Τζήμα.

72′ Μετά από λάθος γύρισμα του Μαξιμένκο ο Β. Παπαδόπουλος με προβολή προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Θεοδωρόπουλο ο οποίος όμως ήταν σε ετοιμότητα.
90’+4′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Όγκμποε με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζήμα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκορτσίλας με βοηθούς τους Πάτρα και Νατσιόπουλο της ΕΠΣ Μακεδονίας. 4ος διαιτητής ήταν ο Γιουματζίδης (ΕΠΣ Πέλλας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Όγκμποε και Μιλτιάδης της ΑΕΛ και οι Τόσκας και Μηλιώτης του Πιερικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕ Λάρισας (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος (75′ Νίνο), Αμπούντ Ομάρ, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Παπαγεωργίου Θ. (46′ Τσουμάνης), Παπαγεωργίου Κ. (75′ Γιάκος), Όγκμποε, Νικολιάς (46′ Γλυνός), Μαυριάς (53′ Μιλτιάδης).

Πιερικός (Γιώργος Βαζάκας): Τζήμας, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Μηλιώτης (60′ Χαντζάρας), Γιαλαμίδης (42′ λ.τ. Κουκόλης), Κριμιτζάς, Ίτσιος (67′ λ.τ. Φωκαΐδης), Ζαφειράκης, Μπουόλι (60′ Παπαδόπουλος Β.), Τόσκας, Εμπουελέ (60′ Κανούλας).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This