Επιλογή Σελίδας


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε σθεναρή αντίσταση στην πρεμιέρα του στο Μαϊάμι απέναντι στον J.J. Wolf, “καθάρισε” όμως το ματς στο 3ο σετ, στο οποίο έχασε μόνο ένα game.

Συνεχίζει να μην είναι στα καλύτερά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος όμως επέστρεψε στις επιτυχίες τα ξημερώματα της Κυριακής, κερδίζοντας στην πρεμιέρα του στο Μαϊάμι τον J.J. Wolf με 6-4, 6-7 (5), 6-1.

Έστω και αν χρειάστηκε το 3ο σετ, ο Τσιτσιπάς βρήκε τις λύσεις απέναντι στον ενθουσιώδη Αμερικανό τενίστα, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του στο Μαϊάμι και έπαιξε πολύ επιθετικό τένις, χωρίς φυσικά να έχει τίποτα να χάσει.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, ο Στέφανος όμως βοηθήθηκε και από την εμπειρία του, αφού έφτασε χάρη στο σερβίς του στο προβάδισμα με 5-4 και στην πρώτη ευκαιρία που είχε στο ματς “έσπασε” το σερβίς του Αμερικανού και έκανε το 6-4.

Ο Wolf απάντησε με ένα δικό του break για να προηγηθεί με 2-0 στο 2ο σετ, ο Στέφανος όμως αξιοποίησε και το 2ο break point που δημιούργησε στο ματς, για να ισοφαρίσει στο 6ο game σε 3-3. 

Δεν υπήρξε άλλη ευκαιρία για break για κανέναν από τους δυο, με τον Αμερικανό να παίρνει αυτό το πολύ κλειστό σετ στο tie-break, όπου κέρδισε τους 3 τελευταίους πολύ κρίσιμους πόντους και μετέτρεψε το 4-5 σε 7-5.

Ήταν μια πολύ κλειστή αναμέτρηση, μέχρι να πατήσει το γκάζι στο αποφασιστικό σετ ο Στεφ, ο οποίος κυριάρχησε απολύτως και κέρδισε τα 6 από τα 7 τελευταία games του αγώνα.

“Έσπασε” μάλιστα 4 φορές το σερβίς του Wolf, ο οποίος δεν κράτησε ούτε μια φορά το σερβίς του στο σετ, κερδίζοντας το μοναδικό του game με break, όταν μείωσε σε 3-1.

Μετά από 2 ώρες και 1 λεπτό αγώνα, ο Τσιτσιπάς “σφράγισε” τη νίκη με το 4ο break του στο 3ο σετ, για να εξασφαλίσει και την πρόκρισή του στους “32” καλύτερους του Miami Masters.

Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν πολύ καλό παίκτη, απέναντι όμως στον οποίο έχει τρομερή παράδοση, τον Alex De Minaur. Ο 23χρονος Αυστραλός κέρδισε λίγες ώρες πριν τον συμπατριώτη του Jordan Thompson, με 6-2, 6-3.

Σε 7 αναμετρήσεις, ο Τσιτσιπάς δεν έχει χάσει ποτέ από τον De Minaur στο tour, με πιο πρόσφατη συνάντηση τον ημιτελικό στο Ρότερνταμ πριν 1,5 περίπου μήνα, όπου τον κέρδισε με 6-4, 6-4.

Πηγή: Tennisnews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This