Επιλογή Σελίδας

Σε ένα ματς “ζωής και θανάτου” ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου έκαμψε την αντίσταση της Νέας Αρτάκης επικρατώντας 1-0 με γκολ του Τσενικλή στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Η ομάδα της Πιερίας, με τον Δημήτρη Παυλίδη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία, μετά την παραίτηση του Απόστολου Στύλου (ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση) βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη προσπερνώντας τη σημερινή της αντίπαλο στο… λαιμό της οποίας έβαλε πλέον τη “θηλιά” του υποβιβασμού, δύο “στροφές” πριν το τέλος.

Οι Κεραμιδιώτες έφτασαν τους 29 βαθμούς, αφήνοντας τη Νέα Αρτάκη στους 28 και καλούνται στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Φήκη εκτός έδρας και Ελασσόνα εντός έδρας να διατηρήσουν το προβάδισμα την ίδια στιγμή που η σημερινή τους αντίπαλος έχει δύο εντός έδρας αγώνες με τον πρωτοπόρο ΑΟ Υπάτου και τη Φήκη.

Ο Εθνικός είχε την ανωτερότητα στο α’ μέρος, την οποία και μετουσίωσε σε γκολ με τον Τσενικλή στο 24′ ενώ οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες χαμένες ευκαιρίες με τους Τσενικλή και Κοτσιαρίδη. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 12′ με την κεφαλιά του Μεγάλου η οποία πέρασε άουτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εθνικός ζήτησε δύο πέναλτι σε χέρι του Κουτρόπουλου στο 21′ και σε ανατροπή του Καραγκούνη από τον Παπαδάκη στο 36′.

Στο β’ μέρος το πιερικό σύνολο είχε ως πρώτο μέλημα να διαφυλάξει το προβάδισμα, έχοντας κάποιες επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ ενώ η ομάδα της Εύβοίας παρά τις προσπάθειές της δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Σταυρίδη με την επιθετική τη δραστηριότητα να εξαντλείται σε μια κεφαλιά του Μεγάλου που έφυγε άουτ και ένα σουτ του Παπαδάκη που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Εθνικού

 

Το “φιλμ” του αγώνα
2′ Μετά από σέντρα του Μαργαρίτη ο Τσενικλής δε μπόρεσε από καλή θέση να πιάσει την κεφαλιά.
12′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντράγκαν, ο Μεγάλος έπιασε την κεφαλιά από κοντά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, σε μια πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους.
15′ Σουτ του Κωτσιαρίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ.
20′ Ο Χατζηστάμου έκανε το σουτ από πλάγια και αριστερά με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
21′ Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κουτρόπουλου εντός περιοχής των φιλοξενούμενων αλλά θεωρήθηκε ακούσιο από τον διαιτητή.
25′ ΓΚΟΛ! 1-0: Από παράλληλη σέντρα του Μαργαρίτη ο Τσενικλής πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τον Εθνικό.
29′ Σουτ του Τσενικλή, η μπάλα έφυγε άουτ.
36′ Ανατροπή του Καραγκούνη από τον Παπαδάκη μέσα στην περιοχή της Νέας Αρτάκης, όμως ο διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
44′ Σουτ του Κωτσιαρίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.
48′ Κεφαλιά του Μεγάλου, η μπάλα έφυγε άουτ.
51′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιντζόγλου ο Σεχολάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μανωλικίδης μπλόκαρε.
54′ Σουτ του Παπαδάκη, μπλόκαρε ο Σταυρίδης.
57′ Ο Κόλα έκανε το σουτ όμως ο Μανωλικίδης μπλόκαρε.

68′ Ο Σεχολάρι από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ ανενόχλητος αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
88′ Ο Νομικός επιχείρησε το γυριστό σουτ αλλά δεν τα κατάφερε.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πολυχρόνιου (ΕΠΣ Γρεβενών) με βοηθούς τους Μπογιατζόγλου (ΕΠΣ Ημαθίας) και Μπόλη (ΕΠΣ Γρεβενών).

Στο 45′ αποβλήθηκε ο συνεργάτης του προπονητή της Νέας Αρτάκης.

Επίσης στο 59′ είδε κίτρινη κάρτα ο Στέλιος Καλαϊτζίδης, του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου και στο 82′ τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Μίλτος Γκόφας.

Κίτρινες κάρτες είδαν ο Μαργαρίτης (7′) του Εθνικού και οι Χατζηστάμου (10′), Τσούπρος (45′) και Καραμπάς (82′) της Νέας Αρτάκης.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Δημήτρης Παυλίδης): Σταυρίδης, Καραγκούνης, Κόλα, Φυτόπουλος, Καρτσαμπάς, Νομικός, Μαργαρίτης (68′ Μπατζώνης), Ιντζόγλου, Σεχολάρι, Κωτσιαρίδης (60′ Καλαϊτζίδης), Τσενικλής (84′ Γιαζιτζόγλου).
Στον πάγκο: Ζουκάν, Βαβατσιούλας, Ναζλίδης, Κατσαμάγκας, Ξυδούς, Σιδηρόπουλος.
Νέα Αρτάκη (Μίλτος Γκόφας): Μανωλικίδης, Κουτρόπουλος, Staris (42′ Ζααρόπουλος), Τσούπρος, Καραμπάς (87′ Κατσαρής), Κωνσταντίνου, Παπαδάκης, Στασινόπουλος, Μεγάλος, Dragan (42′ Ντελέκος), Χατζηστάμου (74′ Αντωνάκης).
Στον πάγκο: Λιάσκος, Μακρής, Ντουμάνης, Γριζανίτης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This