Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ των Β. Παπαδόπουλου, Κανούλα και Καρανάτσιου ο Πιερικός επικράτησε με 3-0 των Τρικάλων, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου της Super League 2 και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, βλέποντας με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Κατερίνης δε δυσκολεύτηκε να πετύχει την 5η νίκη της στο πρωτάθλημα που την έφερε στη 13η θέση του πίνακα. Οι Τρικαλινοί έμειναν στους 20 βαθμούς, υποχωρώντας στη 15η θέση της βαθμολογίας και πολύ δύσκολα θα παραμείνουν στην κατηγορία, δεδομένων των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η νίκη αυτή οπωσδήποτε οπλίζει με περισσότερη αισιοδοξία τον Πιερικό εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας, η οποία περιλαμβάνει 2 αγώνες κάθε εβδομάδα, σε μια τελική ευθεία χωρίς ανάσα!

Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα είχαν από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και αφού… προειδοποίησαν με τον Ζαφειράκη στο 10′ και με τον Κανούλα στο 22′, άνοιξαν το σκορ με γκολ του Β. Παπαδόπουλου στο 26′.

Μετά το 1-0 οι Θεσσαλοί που έως τότε έπαιζαν με αποκλειστικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν, αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά και στο 35′ απείλησαν τα καρέ του Τζήμα με σουτ των Μυλόπουλου και Ελευθεριάδη, σε μία από τις ελάχιστες καλές τους στιγμές στην αναμέτρηση.

Στο β’ μέρος, ο Βασίλης Καλογιάννης τα έπαιξε “όλα για όλα” φρεσκάροντας την ομάδα του με τρεις αλλαγές, όμως το σουτ του Μπαξεβάνου στο 53′ κατέληξε στην αγκαλιά του Τζήμα.

Στην επόμενη φάση ο Πιερικός έφτασε στο 2-0 με κοντινό σουτ του Κανούλα “καθαρίζοντας” ουσιαστικά το παιχίδι. Μάλιστα, το γκολ αυτό έδωσε το πάνω χέρι στον Πιερικό σε περίπτωση ισοβαθμίας, αν και αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει απίθανο καθώς οι Τρικαλινοί πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να αλλάξουν τη μοίρα τους.

Ο Ζαφειράκης στο 63′ και στο 67′ απώλεσε δυο ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα υπέρ του Πιερικού, ενώ και ο Κανούλας στο 75′ δε μπόρεσε να σκοράρει σε ωραία κομπίνα των γηπεδούχων σε εκτέλεση φάουλ.

Ο ΑΟ Τρίκαλα είχε παραδώσει πνεύμα και ο Πιερικός έφτασε στο τελικό 3-0 με ωραία κίνηση και κεφαλιά του Καρανάτσιου στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα του Χατζάρα στο 88′.

Στα αξιοσημείωτα, η πρώτη εμφάνιση του νεοαποκτηθέντος Embouele που πέρασε στον αγώνα στο 80′ στη θέση του Ζαφειράκη, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας.

Το “φιλμ” του αγώνα
10′ Πολύ ωραία πάσα του Κριμιτζά για τον Ζαφειράκη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Τρικάλων αλλά η κεφαλιά του έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Djaloshi, στην πρώτη πολύ καλή στιγμή στον αγώνα.
22′ Συρτό σουτ του Κανούλα, έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Perleshi, στη δεύτερη αξιόλογη στιγμή στην αναμέτρηση.
26′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Κριμιτζάς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Παπαδόπουλος με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή “εκτέλεσε” τον Perleshi και άνοιξε το σκορ για τον Πιερικό.
35′ Σουτ του Μυλόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε φάλτσα, ο Τζήμας δεν απομάκρυνε σωστά με αποτέλεσμα ο Ελευθεριάδης να πάρει το ριμπάουντ και να κάνει το κοντινό σουτ, όμως ο Τζήμας απέκρουσε και εν συνεχεία απομάκρυναν οι αμυντικοί.

53′ Σουτ του Μπαξεβάνου μέσα από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Τζήμα.
54′ ΓΚΟΛ! 2-0: Ο Ντίνας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Παπαδόπουλος με το κεφάλι έστρωσε στον επερχόμενο Κανούλα που από κοντά δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Perleshi, κάνοντας το 2-0.
63′ Ο Ζαφειράκης έκανε συρτή σέντρα σουτ από δεξιά αλλά ο Κανούλας δε μπόρεσε να βρει τη μπάλα με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή.
67′ Σουτ του Τόσκα έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Perleshi.
68′ Ο Ζαφειράκης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, έπειτα από πάσα Κριμιτζά, απέφυγε και τον Perleshi αλλά το δυνατό σουτ που έκανε σε κενό τέρμα έφυγε άουτ, σε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Πιερικό.
75′ Ο Ντίνας εκτέλεσε φάουλ από αριστέρα δίνοντας στον Παντελιάδη που από το ημικύκλιο έδωσε στον Κανούλα ο οποίος έκανε ένα άψυχο πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή που δεν ανησύχησε τον Perleshi, σε μια ωραία κομπίνα από πλευράς Πιερικού.
82′ Συρτό γυριστό σουτ του Embouele μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Perleshi.
88′ ΓΚΟΛ! 3-0: Μετά από σέντρα του Χατζάρα από δεξιά, ο Καρανάτσιος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 3-0 για τον Πιερικό.
90′ Εκτέλεση φάουλ του Χειριτράντα από καλή θέση, η μπάλα άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Τζήμας.
90’+3′ Ατομική ενέργεια του Χειριτράντα, όμως το αδύναμο σουτ που έκανε κατέληξε στα χέρια του Τζήμα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τάσης της ΕΠΣ Ηπείρου με βοηθούς τους Νταβέλα της ΕΠΣ Μακεδονίας και Μαλανδρή της ΕΠΣ Χαλκιδικής. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Μπεκιάρης της ΕΠΣ Καρδίτσας

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Χαντζάρας (30′) και Τόσκας (68′) του Πιερικού και οι Μυλόπουλος (19′), Χειριτράντας (56′) των Τρικάλων.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Γιώργος Βαζάκας): Τζήμας, Χαρτσιάς, Παντελιάδης, Κουκόλης (46′ Τόσκας), Γιαλαμίδης, Χαντζάρας, Κριμιτζάς (71′ Καρανάτσιος), Παπαδόπουλος Β., Ζαφειράκης (80′ Embouele), Ντίνας, Κανούλας (84′ Bouoli).
Στον πάγκο: Γαλάνης, Τοπαλίδης, Ζούρκος, Δεμηρτζόγλου, Μαυρίδης.
ΑΟ Τρίκαλα (Βασίλης Καλογιάννης): Perleshi, Djaloshi (71′ Feutchine), Γκοβίνας (46′ Ζησόπουλος), Ελευθεριάδης (46′ Μανίσογλου), Ιωαννίδης, Μπαξεβάνος, Μυλόπουλος (46′ Χειριτράντας), Νιάρος, Πέλκας, Ριζογιάννης, Σανδραβέλης (62′ Gauthier).
Στον πάγκο: Andino, Guideke, Αγριμάκης, Κεχαγιάς.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This