Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Λαγού

Η Αρτάκη έχασε 1-0 απ’ τον Αμβρυσσέα Διστόμου, για τη 19η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν απ’ τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 7′ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με συρτό πλασέ του Δήμου στη δεξιά γωνία του Ντουμάνη, ο οποίος έπεσε σωτήρια και απέκρουσε με το ένα χέρι, ενώ δύο λεπτά μετά ο γκολκίπερ του ΑΟΝΑ βγήκε έξω από την περιοχή και έδιωξε, προλαβαίνοντας τον Δήμου, που είχε τροφοδοτηθεί από τον Γεωργουσόπουλο.

Στο 12′ σε μια παρόμοια φάση, για τους γηπεδούχους αυτή τη φορά, ο Θεοδωρόπουλος, με έξοδο απ’ τη μεγάλη περιοχή και κάνοντας φάουλ στον Μεγάλο, τον πρόλαβε πριν προλάβει και σουτάρει.

Η ομάδα της Εύβοιας προσπάθησε στα επόμενα λεπτά να φανεί ακόμη περισσότερο επιθετικά και στο 24′ ο Παπαδάκης με κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Χατζηστάμου, που προσπάθησε να ξεπεράσει και τον αντίπαλο γκολκίπερ, που κόντραρε την μπάλα, με τον παίκτη της Αρτάκης τελικά να επιχειρεί ένα ‘χλιαρό’ πλασέ, που δεν ανησύχησε τον Θεοδωρόπουλο.

Η ομάδα του Διστόμου συνέχισε να δείχνει πιο επικίνδυνη επιθετικά και τελικά στο 36′ κέρδισε πέναλτι με τον Αλμπάνη (από τον Τσούπρο), το οποίο αξιοποίησε ο Δήμου, κάνοντας το 0-1.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν και πάλι για τον Αμβρυσσέα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιεννά (42′), η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Ο. Πούλο, το κοντινό πλασέ του οποίου βρήκε την εξωτερική μεριά των διχτύων, με τον ΑΟΝΑ να ολοκληρώνει το πρώτο μέρος έχοντας πολύ μέτρια εικόνα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την κρισιμότητα της αναμέτρησης, για την παραμονή.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ομάδα της Εύβοιας προσπάθησε να μπει πιο δυνατά, έχοντας στο 52′ ένα μακρινό σουτ που πέρασε ψηλά άουτ με τον Γριζανίτη, ο οποίος δύο λεπτά μετά με σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω απ’ τη δεξιά συμβολή των δοκών.

Απ’ τη μεριά του ο Αμβρυσσέας συνέχισε να είναι επικίνδυνος επιθετικά, απειλώντας στο 56′ με τον Αντωνόπουλο (δυνατό σουτ μέσα από περιοχή-σε κόρνερ ο Ντουμάνης) και στο 60′ με τον Γεωργουσόπουλο (σουτ απ’ τα όρια της μεγάλης περιοχής-έξω και λίγο δίπλα απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι).

Πέντε λεπτά μετά, ο ΑΟΝΑ είχε την καλύτερη μέχρι τότε επιθετική στιγμή, όταν ο Παπαδάκης μπήκε στην περιοχή και τροφοδότησε τον Χατζηστάμου, το σουτ του οποίου από καλή θέση, πέρασε ελάχιστα έξω απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι).

‘Φλύαρος’ ο ΑΟΝΑ και στη συνέχεια (μοναδική τελική στο τελευταίο μισάωρο ένα αδύναμο σουτ του Τσούπρου στις καθυστερήσεις που μπλόκαρε εύκολα ο αντίπαλος πορτιέρο), με τους φιλοξενούμενους να προστατεύουν όσο πλησιάζαμε προς το πολύτιμο γι’ αυτούς 0-1, χωρίς να καταφέρει τελικά να πάρει κάτι απ’ το παιχνίδι.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαλντάς του Αμβρυσσέα.

ΑΟ Νέας Αρτάκης (Μίλτος Γκόφας): Ντουμάνης. Στασινόπουλος 17, Αντωνάκης, Τσούπρος, Καραμπάς, Κωνσταντίνου, Παπαδάκης, Ντελέκος, Μεγάλος, Ζαχαρόπουλος 20 (46′ Γριζανίτης), Χατζηστάμου.

Αμβρυσσέας Διστόμου (Γιάννης Λύτρας): Θεοδωρόπουλος, Χ. Κυπραίος, Μαλισσόβας (78′ Βλάχος), Ο. Πούλος, Ιωάννου, Μπαλντάς, Βιεννάς, Γεωργουσόπουλος (90’+2′ Ι. Πούλος), Αλμπάνης (81′ Μπότσης), Δήμου, Αντωνόπουλος .

Πηγή: Εύβοια Sports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This