Επιλογή Σελίδας


Σε μία βραδιά όπου έπαιξε όμορφο και θεαματικό μπάσκετ η ΑΓΕ Πιερίας έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος επικρατώντας με 89-59 απέναντι στους Ατρόμητοους στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος σε αναμέτρηση για την 18η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ήταν ένας αγώνας στον οποίο δε διακυβεύονταν κάποιο βαθμολογικό όφελος για τους δύο μονομάχους οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή με σκοπό να παίξουν ανοιχτό και επιθετικό μπάσκετ έχοντας ως γνώμονα να απολαύσουν το παιχνίδι τόσο οι ίδιοι όσο και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες, κάτι το οποίο κατέστη τελικά εφικτό.

Χαρακτηριστικό μάλιστα στοιχείο του αποψινού παιχνιδιού ήταν οι πάρα πολλές προσπάθειες για τρίποντο που έπαιρναν και οι δύο ομάδες σε όλο το ματς, έχοντας μάλιστα πολύ αξιόλογα ποσοστά ευστοχίας τηρουμένων των αναλογιών.


Οι Ατρόμητοι κατέβαλαν μία σπουδαία προσπάθεια για τριάντα πέντε περίπου λεπτά παιχνιδιού, ωστόσο στο φινάλε δε μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό της ΑΓΕ Πιερίας η οποία πέτυχε μία πολύ ευρεία νίκη με τελικό σκορ 89-59.

Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα η ομάδα της Κατερίνης έκλεισε τη regular season με απολογισμό οκτώ νίκες και δέκα ήττες και θα αναμετρηθεί στα playoffs με Εδεσσαϊκό, ΓΑΣ Αλεξάνδρεια και Αετό Κιλκίς για τις θέσεις 9-12, ενώ στον αντίποδα οι Ατρόμητοι τερμάτισαν τυπικά στην προτελευταία θέση του ομίλου με ρεκόρ 1-16 και περιμένουν την ΑΚΕ Πιερίας για να παλέψουν για τη 17η θέση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, αμφότερες οι ομάδες ήταν πολύ καυτές από την περιφέρεια στο ξεκίνημα του ματς, καθώς στα πρώτα πέντε λεπτά ευστόχησαν ισάριθμες φορές πίσω από τα 6,75! Η ΑΓΕ Πιερίας πήρε το πάνω χέρι στο σκορ στην αρχή, έχοντας προβάδισμα επτά πόντων, με τους Ατρόμητους να απαντούν στη συνέχεια με ένα επιμέρους 2-10 περνώντας μπροστά (11-12, 5′ και 02″). Στο δεύτερο μισό της περιόδου, οι δυο αντίπαλοι πορεύονταν χέρι χέρι με την ομάδα της Κατερίνης να κλείνει την πρώτη περίοδο με διαφορά πέντε πόντων (19-14).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ΑΓΕΠ αύξησε το προβάδισμά της για πρώτη φορά στους εννέα πόντους ύστερα από την συμπλήρωση δύο λεπτών, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να μειώσουν στους τέσσερις με την συμπλήρωση του μισού της περιόδου (25-21). Κατόπιν, οι “κάνες” των γηπεδούχων πήραν… φωτιά αφού με τέσσερα διαδοχικά εύστοχα σουτ τριών πόντων, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +16 (37-21, 2′ και 27″) με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν εν τέλει στα αποδυτήρια με διαφορά δεκατριών πόντων (41-28).

Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Γιώργου Χρυσανθόπουλου ήταν η κυρίαρχος μέσα στο παρκέ αφού με εξαιρετική δουλεία και στις δύο πλευρές του γηπέδου κατάφερε να διατηρεί το προβάδισμά της σε διψήφια επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν έως το +17 στο ξεκίνημα της περιόδου, με τους φιλοξενούμενους να είναι αρκετά λειτουργικοί στο επιθετικό κομμάτι αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκούσε για να μπορέσουν να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής. Παρ’ όλα αυτά στην τελευταία φάση του δεκαλέπτου κατόρθωσαν να ρίξουν τη διαφορά στην μικρότερη δυνατή τιμή της στην συγκεκριμένη περίοδο μειώνοντας στους έντεκα (56-45) και αποκτώντας κάποιες ελπίδες για το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού.

Με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (56-47, 9’ και 14’’) δίνοντας ένα στιγμιαίο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, με την ΑΓΕΠ ωστόσο να τρέχει ένα 7-0 σερί και να ξαναδιευκολύνει την κατάσταση για εκείνη (63-47, 7’ και 47’’). Στην συνέχεια και μέχρι τα μέσα περίπου του δεκαλέπτου οι Ατρόμητοι ήταν μέσα στο κόλπο, όμως στην τελική ευθεία του ματς κατέρρευσαν, μη μπορώντας να ακολουθήσουν το ρυθμό της Κατερινιώτικης ομάδας η οποία βρήκε πάρα πολλά καλάθια χωρίς κάποια ιδιαίτερη αντίσταση, διεύρυνε όλο και περισσότερο το προβάδισμά της «πυροβολόντας» από την περιφέρεια με πέντε εύστοχα τρίποντα και καταφέρνοντας να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της με τελικό σκορ 89-59.

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ. – Χατζημπαλίδης.

Δεκάλεπτα: 19-14, 41-28, 56-45, 89-59.

ΑΓΕ Πιερίας ΑΟ Ατρόμητοι
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
4 Ζαδές 2 4 Σέζος
6 Παναπακίδης 17 3 6 Βέττης 6 2
7 Καραγιάννης* 38 6 8 Αθανασιάδης* 22 1
8 Μέλιος* 2 9 Τσαρδούλιας* 8 2
9 Παππάς* 5 10 Σεβαστόπουλος* 17 1
10 Σαμακοβλής 7 1 11 Αράπογλου* 2
11 Λάππας 5 1 12 Γαμβράκης* 4
12 Σαλταπίδας* 9 3
15 Κισκίνης 4
Σύνολο 89 14 Σύνολο 59 6
Προπονητής: Χρυσανθόπουλος Προπονητής: Λαδάς

Pin It on Pinterest

Shares
Share This