Επιλογή Σελίδας


Της Γιολάντας Ζύκα

Με το κεφάλι ψηλά ολοκλήρωσε την πρώτη της παρουσία της στους ομίλους του EHF European League η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ που γνώρισε την ήττα με 30-19 από την Πέλιστερ στην Βόρεια Μακεδονία για την 10η αγωνιστική.

Η «Ένωση» στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο στο δεύτερο κατέρρευσε έχοντας να αντιμετωπίσει απέναντι της και τον ανίκητο τερματοφύλακα της Πέλιστερ ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα. Η ομάδα ολοκληρώνει την παρουσία της στους ομίλους με 8 βαθμούς και τέσσερις νίκες απέναντι σε υψηλού επιπέδου ομάδες, ανεβάζοντας με την εικόνα της και το επίπεδο του ελληνικού χάντμπολ στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ ήξερε πως θα πρέπει να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα το σκορ και αυτό φρόντισε να το δείξει με την παρουσία της στο παιχνίδι. Με πολύ σφιχτή άμυνα και τον Πέτρο Μπουκοβίνα να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις η «Ένωση» στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με 2-1 και την Πέλιστερ να ισοφαρίζει σε 2-2 στο πρώτο πεντάλεπτο. Ακολούθησε ένα ακόμη ισορροπημένο πεντάλεπτο με τις δύο ομάδες να έχουν πολλές χαμένες επιθέσεις και να πετυχαίνουν δύο γκολ η κάθε μια. Η Πέλιστερ προηγήθηκε με 4-3 με τον Πλάθα να δίνει την λύση για την ΑΕΚ για το 4-4 στο 10′. Ακολούθησε ένα πολύ κακό δεκάλεπτο για την ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια που δεν μπόρεσε να νικήσει σε καμία περίπτωση τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 23′ τελικά ο Μυλυωνάς έλυσε τον «γόρδιο» δεσμό για την ΑΕΚ μειώνοντας σε 7-5. Ακολούθησαν πολλά ακόμα χαμένα τετ-α -τετ της «Ένωσης» αλλά και χαμένο πέναλτι που έδωσε την ευκαιρία στην Πέλιστερ να προηγηθεί με 10-7. Στην εκπνοή ο Λέμος μείωσε σε 10-8 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Μείωσε προσωρινά με πέναλτι του Τζηρά σε 12-10 και ακολούθησε μια σειρά από χαμένες επιθέσεις. Οι «κιτρινόμαυροι» χωρίς καθαρό μυαλό στο τελείωμα των φάσεων νικήθηκαν από τον τερματοφύλακα της Πέλιστερ που κρατούσε όρθια την ομάδα του η οποία για πρώτη φορά ανέβασε την διαφορά στο +6 (16-10) με την συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα. Ακολούθησε ένα ακόμη ίδιο δεκάλεπτο για την ΑΕΚ που έβλεπε όλες τις προσπάθειες της να πέφτουν πάνω στον τερματοφύλακα της Πέλιστερ η οποία διατηρούσε πλέον το προβάδισμα των έξι γκολ (22-16). Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ζέκελι ούτε στις εκτελέσεις πέναλτι γνωρίζοντας φυσιολογικά την ήττα με 30-19.

Διαιτητές: Νίκολιτς – Στοΐκοβιτς (Σερβία).

Δίλεπτα: 5-4.
Πέναλτι: 1/1-2/6.

Πεντάλεπτα: 1-1, 3-3, 5-4, 6-4, 7-5, 10-8 (ημ.), 13-10, 16-10, 19-14, 22-15, 25-17, 30-19.

Πέλιστερ: Μαντάλινιτς 7, Μπόζιτς-Πάβλετιτς 6, Ντρανκέ 6, Ράντοβιτς 2, Γκράντιαν 4, Μάρας 1, Οϊλέσκι, Μαρκόσκι 1, Μαζντόφσκι 1, Κουκουλόφσκι, Τανκόσκι, Κοστέσκι 1, Κουκόσκι, Ομπράντοβιτς 1, Ζέκελι, Κίζιτς.

ΑΕΚ: Ουγκάλντε 3, Μπριάτκα, Μυλωνάς 1, Νικολαΐδης, Καλόμοιρος, Μόγια, Λέμος 8, Στεφάνοβιτς, Ηλιόπουλο, Αραμπατζής 1, Τζηράς 2, Πλάθα 1, Παπαδιονυσίου 2, Σέβελεφ 1, Άντζελιτς, Μπουκοβίνας.

Πηγή: Ένωση

Pin It on Pinterest

Shares
Share This