Επιλογή Σελίδας

Δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη που ήθελε ο Ολυμπιακός Βόλου στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο γήπεδο της Νεάπολης, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με το λιτό 0-1, με το πρώτο μέρος του αγώνα να έχει σαφώς περισσότερες φάσεις σε σχέση με το δεύτερο.

Αν και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα από ένα σημείο και μετά, λόγω των δύο κίτρινων καρτών που αντίκρυσε ο Μανιός, το άγχος ήταν φανερό στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» και δεν μπόρεσαν να πετύχει τουλάχιστον το γκολ της ισοφάρισης απέναντι σε μια Αναγέννηση Καρδίτσας, που δεν εντυπωσίασε σε καμία περίπτωση, ωστόσο αρκέστηκε στο τέρμα του Μπραμπίγια στο 29’.

Η πρώτη τελική ήρθε για τον Ολυμπιακό Βόλου στο 4’ όταν ο Σκοπελίτης εκτέλεσε το φάουλ και από το κεφάλι του Γκαργκαλατζίδη η μπάλα έφτασε στην αγκαλιά του Γκέκα, για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΣΑ. Από εκείνο το σημείο και μετά πάντως ήταν εμφανές ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θέλησε να πιέσει ψηλά τους αντιπάλους του, που φάνηκαν τουλάχιστον στο πρώτο δεκάλεπτο να επηρεάζονται από αυτό και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό.

Ενώ η ΑΣΑ προσπάθησε στη συνέχεια να πάρει την κατοχή της μπάλας, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που πήγε να πετύχει το γκολ, καθώς στο 17’ ο Σκοπελίτης με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Βερνάρδο στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και εντός αντίπαλης περιοχής, αλλά ο συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να την κοντρολάρει, με αποτέλεσμα να γίνει κάτοχός της ο Γκέκας.

Στο 21’ είχε σειρά η ΑΣΑ, με τον Μπραμπίγια στη γραμμή της μεγάλης περιοχής να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να σουτάρει, και αυτή κατέληξε σε κόρνερ, ενώ και ο Βούγιοβιτς έπεσε σωστά. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Γκόλιας έκανε ένα γυριστό σουτ από κοντινή απόσταση, με την ΑΣΑ να κερδίζει και πάλι κόρνερ, αλλά από εκεί και πέρα δεν προέκυψε κάτι περισσότερο.

Στο 29’ όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να παραβιάσουν την εστία του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Σταμόπουλος κινήθηκε από αριστερά και έκανε τη σέντρα, με ον Μπραμπίγια να παρεμβαίνει και να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα του Βούγιοβιτς, κάνοντας έτσι το 0-1 για τους «κιτρινόμαυρους».

Στο 35’ πάλι ένα κόρνερ που ζήτησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και η αντίθετη υπόδειξη του βοηθού διαιτητή έφεραν εκνευρισμό στους «ερυθρόλευκους» με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο διευθυντής της ΠΑΕ, Σπύρος Παπακωνσταντίνου.

Δύο λεπτά αργότερα η ΆΣΑ απείλησε και πάλι, με τον Μπενγκόα να εκτελεί το φάουλ και τον Λαρέα να πιάνει την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Βούγιοβιτς. Από την άλλη, στο 38’ ο Ξύδας επιχείρησε τη σέντρα για τον Ολυμπιακό Βόλου από αριστερά, με τον Λαρέα να κόβει τελευταία στιγμή πριν γίνει αποδέκτης της μπάλας ο Γκαργκαλατζίδης. Στο 45’ πάλι, ο Σκοπελίτης εκτέλεσε του φάουλ από δεξιά, με τον Ξύδα να προσπαθεί να παρεμβληθεί στην πορεία της μπάλας αλλά ο Γκέκας μπλόκαρε εύκολα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πάντως ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Βερνάρδο να γίνεται ο αποδέκτης της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει ψηλά άουτ.

Για ένα τουλάχιστον 15λεπτο η αξιοσημείωτη φάση δεν ήρθε για καμία από τις δύο ομάδες, που ήθελαν να κερδίσουν σε πρώτο χρόνο τη μάχη του κέντρου, και με το μεγαλύτερο ποσοστό της κατοχής ν’ ανήκει στην ΑΣΑ.

Στο 61’ ήρθε μία υποψία φάσης για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Βερνάρδο να έχει κερδίσει το φάουλ λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, και τον Ξύδα ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεσή του και να στέλνει την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπραμπίγια βρήκε τον Μπενγκόα που προσπάθησε να πλασάρει τον Βούγιοβιτς, αλλά τελευταία στιγμή έδιωξε η άμυνα σε κόρνερ.

Στο 68’ ο Ολυμπιακός Βόλου είχε όμως μία εξαιρετική ευκαιρία για να κάνει το 1-1, με τον Ντος Σάντος να βρίσκει με ωραία μπαλιά τον Ξύδα, που βρέθηκε απέναντι στον Γκέκα και προσπάθησε να τον πλασάρει. Ωστόσο τελευταία στιγμή ο τερματοφύλακας της ΑΣΑ μπλόκαρε με τα πόδια την μπάλα και κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» για την ομάδα του. Χρειάστηκε να περάσουν δέκα λεπτά από εκεί και πέρα, για να γίνει ένα ακόμη σουτ (γυριστό) και συγκεκριμένα από τον Κουντουριώτη, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει.

Στο 85’ ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το αριθμητικό πλεονέκτημα όταν ο Μανιός που είχε περάσει αλλαγή έκανε το σκληρό φάουλ πάνω στον Σκοπελίτη, για να περάσει εκτός αγώνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω στον Ντος Σάντος ένα λεπτό αργότερα αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να πιέσει, αλλά οι βαθιές μπαλιές δεν μπόρεσαν να φέρουν κάτι περισσότερο, με την ΑΣΑ να αμύνεται μαζικά, ενώ το καθαρό μυαλό έλειψε χαρακτηριστικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένα σουτ του Ντος Σάντος στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν και το τελευταίο, με τον διαιτητή στη συνέχεια να σφυρίζει για τελευταία φορά στο παιχνίδι.

Ολυμπιακός Βόλου (Βούζας): Βούγιοβιτς, Γραικός, Σκοπελίτσης, Φιλίποβιτς, Στάμου, Ντιαμπί (86’ Ασαμόα), Μάνγκα, Ξύδας, Κότος (46’Κότος), Γκαργκαλατζίδης (57’ Σιαφά), Βερνάρδος (62’ Ντος Σάντος).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης): Γκέκας, Γκόλιας, Κουτρομάνος, Σταμόπουλος, Λαρέα, Δημούτσος (92’ Κοτσώνης), Λαγός, Πλέγας, Αθανασιάδης (46’ Γκίνη), Μπενγκόα (73’ Μανιός), Μπραμπίγια (86’ Μπάλας).

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This