Επιλογή Σελίδας

ΠΑΟΚ Β και Απόλλων Πόντου αναμετρήθηκαν στο γήπεδο του Μακεδονικού σε μία αναμέτρηση η οποία δεν έθελξε με το θέαμα του καθώς κυριάρχησε η δύναμη και το σκληρό παιχνίδι, ο τυπικά γηπεδούχος ΠΑΟΚ Β (καθώς οι δύο ομάδες έχουν κοινή έδρα) πήρε ένα σημαντικό τρίποντο με 2-1 χάρη στα γκολ των Τζίμα και Γκορτετζιάνι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Δικέφαλο καθώς μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο ΠΑΟΚ Β ευτύχησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να μπει σε ρόλο οδηγού αρκετά νωρίς και ειδικότερα στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παναγιώτη Τζίμα. Ο νεαρός εξτρέμ που ήρθε το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη από την Τρίπολη και τον τοπικό Αστέρα μπήκε πολύ ωραία από τα δεξιά στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι, αναλαμβάνοντας μάλιστα και την εκτέλεση για να κάνει το 1-0 απέναντι στον Πίτκα.

Το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης πέρασε χωρίς να υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς από πλευράς θεάματος καθώς η μπάλα άλλαζε συχνά κατοχή χωρίς να έχει υπάρξει κάποια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει τις γραμμές τους θέλοντας να βρουν το δεύτερο γκολ που θα έκανε πιο εύκολο το έργο τους για το τρίποντο.

Η τελευταία φάση που έλαβε χώρα στα πρώτα λεπτά, είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον Τσαούση, ο οποίος στο 45΄ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ από τα 30 μέτρα με την προσπάθεια του να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πίτκα. Οι παίκτες του Απόλλων ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με τέσσερις κίτρινες καθώς είχαν προβεί σε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα.

Στο δεύτερο 45 λεπτό οι φάσεις ήταν μετρημένες με το σταγονόμετρο καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε ρίσκα, σε ένα παιχνίδι ισορροπίας με τον Απόλλωνα στη μοναδική καθαρή ευκαιρία που είχε να βρίσκει δίχτυα με τον Ρούνεϊ στο 72ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Αμαραντίδη. Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο η μόνη αξιοσημείωτη φάση είχε πρωταγωνιστή τον Γαϊτανίδη, ο οποίος από τα 40 μέτρα εκτέλεσε μία στατική φάση με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Πίτκα, μην επιτρέποντας στο σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία να κάνει το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ Β ότι δεν μπόρεσε να κάνει νωρίτερα, το έκανε στο 85΄με την αλλαγή του Πάμπλο Γκαρσία, Βασίλη Γκορτετζιάνι, να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι απέναντι στον Πίτκα, το οποίο προήλθε από χέρι του Αμαραντίδη εντός περιοχής έπειτα από σουτ του Τσαούση.

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να αλλάξουν το εις βάρος τους 2-1 και από εκείνη τη στιγμή με στατικές φάσεις προσπάθησαν να νικήσουν τον Μπουργάνη αλλά η άμυνα του Δικεφάλου έδειξε αντανακλαστικά με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

ΠΑΟΚ Β’ (Γκαρσία): Μπουργάνης, Καλουτσικίδης, Παναγιώτου, Τάχατος, Τσοπούρογλου (76′ Αποστολόπουλος), Σαλαμούρας, Μελετίδης, Tσαούσης, Γαϊτανίδης (67′ Σμυρλής), Τζίμας (76′ Χατζηστραβός), Πανίδης (67′ Γκορντεζιάνι).

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Αλόντο, Σουντουρά, Καλαϊτζίδης, Ρούνεϊ, Ενομό, Αμπουντού, Τσιμίκας, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Φράγκος.

Πηγή: Μέτρο Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This