Επιλογή Σελίδας


Σε μία αναμέτρηση όπου δε διακυβεύονταν κάποιο βαθμολογικό όφελος για τους δύο αντιπάλους, ο Πιερικός Αρχέλαος έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στον Βατανιακό επικρατώντας με 35-67 στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος σε αναμέτρηση για την 17η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά όμορφο και θελκτικό στο μάτι του θεατή στο πρώτο μέρος του, με τις δύο ομάδες να ξεδιπλώνουν την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο, ενώ είχε και πολύ ωραίες ατομικές μονομαχίες ανάμεσα σε υψηλής ποιότητας και αθλητικότητας μπασκετμπολίστες. Στο δεύτερο μέρος ωστόσο το ματς εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, αφού οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν με ηχηρό τρόπο την κυριαρχία τους και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους με τη διαφορά των 32 πόντων να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα ο Πιερικός Αρχέλαος έκανε 14 τις νίκες του ύστερα από 17 στροφές πρωταθλήματος, ενώ ο γηπεδούχος Βατανιακός Σάρισα είδε τον απολογισμό του να πέφτει στο 11-6.


Την επόμενη και τελευταία αγωνιστική του Α’ ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ ο Πιερικός Αρχέλαος δε θα χρειαστεί καν να βγει στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα αφού αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ Αλμωπίας που έχει εγκαταλείψει, με τον Βατανιακό από την πλευρά του να φιλοξενείται από την πρωτοπόρο ΚουΠα Κιλκίς.

Στις διασταυρώσεις των playoffs οι «ασπρόμαυροι» θα κοντραριστούν με ΚουΠα Κιλκίς, Άθλο Αλεξάνδρειας και Ζαφειράκη Νάουσας για τις θέσεις 1-4, ενώ οι «πράσινοι» θα κληθούν να παλέψουν για την 5η θέση κόντρα στους Πάνθηρες, τον Αιγινιακό και τον Σκυδραϊκό.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις προθέσεις να επιβάλλουν με το καλημέρα την κυριαρχία τους, πήραν από το ξεκίνημα το προβάδισμα και όσο περνούσε ο χρόνος το διεύρυναν όλο και περισσότερο φτάνοντας τη διαφορά τρεις φορές στους 13 πόντους μέσα στην πρώτη περίοδο και κλείνοντάς την εν τέλει +11 (8-19).

Στη δεύτερη περίοδο παίχτηκε το πιο όμορφο μπάσκετ με τους δύο μονομάχους να βγάζουν πολύ ενέργεια και ωραίες φάσεις μέσα στο παρκέ, τόσο ομαδικές όσο και ατομικές μονομαχίες με ενδιαφέρον και τους γηπεδούχους να μειώνουν στους 7 πόντους μετά το πέρας των πρώτων δύο περίπου λεπτών (14-21, 8’ και 12’’). Από και έπειτα ήταν η σειρά των φιλοξενουμένων να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού και με όπλο κατά τεκμήριο την πανίσχυρη frontline τους έτρεξαν σερί 0-11 αφήνοντας άσφαιρους τους γηπεδούχους για τέσσερα λεπτά παιχνιδιού (14-32, 4’ και 11’’). Οι παίκτες του Ηλία Λοτζανιώτη συνέχισαν να είναι περισσότερο παραγωγικοί, ανέβασαν τη διαφορά έως το +23 (17-40, 0’ και 57’’) ενώ πήγαν στα αποδυτήρια με αέρα 21 πόντων (20-41).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Βατανιακός κατέβαλε την προσπάθειά του για να μειώσει την υψηλή διαφορά που πήρε ο αντίπαλός του στο πρώτο μέρος, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, με τον Πιερικό Αρχέλαο να μην επιτρέπει σε κανένα σημείο της περιόδου τον αντίπαλό του να τον πλησιάσει στο σκορ, διαφύλαξε το προβάδισμά του σε επίπεδα άνω των 20 πόντων, ενώ μάλιστα εκτόξευσε τη διαφορά στο +27, 24 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της 3ης περιόδου, δίνοντας οριστικό τέλος στην τύχη της αναμέτρησης, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 32-57.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος δεν είχε τίποτα το αξιοσημείωτο, με τους δύο αντιπάλους να … τραβούν χειρόφρενο μιας και η τύχη της αναμέτρησης είχε ήδη κριθεί και προχωρώντας σε συντήρηση δυνάμεων ενόψει και των επικείμενων πολύ σημαντικών αναμετρήσεων που έπονται και για τους δύο. Ο Βατανιακός πέτυχε μόλις 3 πόντους σε δέκα λεπτά παιχνιδιού, ο Πιερικός Αρχέλαος 10, με το τελικό 35-67 να σηματοδοτεί για τους «ασπρόμαυρους» τη 14η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ. – Ταρενίδης Κ.

Δεκάλεπτα: 8-19, 20-41, 32-57, 35-67.

ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
4 Κοτσίμπελης 3 5 Μητσάκης 8 2
6 Χασιώτης 3 1 6 Πολυχρόνης* 3 1
7 Βαρβούτης* 9 8 Γκογκίδης* 4
8 Τσέλιος 9 Γαλανός 2
9 Λάλλας* 3 10 Φανούλης
10 Πόσιος* 12 Σφήκας
13 Τζήμας 13 Ροδοστόγλου* 12
14 Βαρδακώστας* 8 14 Βαβατσιούλας 9 3
15 Ακερμανίδης 3 1 15 Μαλαματίδης
16 Μαρμαρίδης 17 Κοντοφάκας
17 Μπίσμπας* 6 1 18 Κοντσές* 16
19 Γραβάνης* 13
Σύνολο 35 3 Σύνολο 67 6
Προπονητής: Χοτοκουρίδης Προπονητής: Λοτζανιώτης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This