Επιλογή Σελίδας

Την 6η του φετινή ισοπαλία και την 5η του μέσα στο 2022 παραχώρησε στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα για τον ΑΟΞ που μένει 9 βαθμούς μακριά από την κορυφή (η Βέροια έχει παιχνίδι λιγότερο) και 6 από την ΑΕΛ. Καλύτερη αλλά “αναιμική” η Ξανθιώτικη ομάδα επιθετικά που διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ρέφερι Βάτσιο για το μη καταλογισμό πέναλτι στον Γκάβριτς στο α’ μέρος.

Ο ΑΟΞ ξεκίνησε δυνατά το ματς με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 12’ με το σουτ του Νέναντ Γκάβριτς να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα αλλά να κοντράρει στα σώματα και να βγαίνει κόρνερ. Στο 26’ έγινε η φάση που ξεσήκωσε «θύελλα» διαμαρτυριών, όταν ο Γκάβριτς μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε απ’ τον Γκάντσιερ αλλά ο Βάτσιος έδειξε «παίζετε» ενώ κιτρίνισε και τον Σέρβο ακραίο για «θέατρο». Μάλιστα για διαμαρτυρία κίτρινη κάρτα πήρε και ο Ζόραν Βούλιτς.

Στο 31’ ο Τσέλιος έπιασε έξυπνα το γυριστό όμως ο γκολκίπερ Κίναλης ήταν καλά τοποθετημένος στα δοκάρια του και μπλόκαρε σταθερά. Στο 38’ ο Κώστας Θυμιάνης αντικαταστάθηκε από τον Γκινσάρι αφού τραυματίστηκε στη μέση με τον Μολδαβό να αναλαμβάνει «δράση» 4 λεπτά αργότερα έπιασε το σουτ αλλά και πάλι ο Κίναλης ήταν σε ετοιμότητα και με τις γροθιές αυτή τη φορά απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους όταν ο Γκάβριτς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών, εν συνεχεία στον Γκινσάρι και έφυγε άουτ για να μείνει το 0-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η πίεση της Ξάνθης έγινε ακόμη πιο έντονη και στο 56′ ο Γκάβριτς εκτέλεσε “φαρμακερό” φάουλ με τον Μπάτζιο να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Κίναλη. Στο 60′ και το 62′ Αλί Μπαμπά και Τσέλιος δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά την εστία των γηπεδούχων. Η Ξάνθη είχε την κατοχή αλλά δεν απειλούσε την εστία του Θεσπρωτου και στο 76′ σε γύρισμα του Μιχαήλ ο Ίτσο παραλίγο να κάνει γκέλα επιχειρώντας ντρίμπλα σε αντίπαλο (Ζιώγα) αλλά έστω και δύσκολα κατάφερε να απομακρύνει.

Στο 88′ ο Πολίμος επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ. Η ομάδα του Βούλιτς συνέχιζε να πιέζει με ανορθόδοξο τρόπο αλλά δεν κατάφερε κάτι αφού στη φάση του 90+3′ ο Γκάβριτς εκτέλεσε φάουλ ο Βιθέντε Γκόμεθ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς που ολοκληρώθηκε στο “Χ”.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βάτσιος από τη Δυτική Αττική, βοηθοί του οι Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Τσιλίκας (Αιτωλοακαρνανίας) και 4ος ο Ανδριανός (Αχαΐας).

ΑΣ Θεσπρωτός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Κίναλης, Βασιλάκης (90′ Γώγος), Στεργίου (46′ Κωνσταντίνου), Γκανσιέρ, Ντι Αλέσιο, Ζιώγας, Γεωργούσης (68′ Δημήτρουλας), Ρομέρο (46′ Λύγκας), Μπονίγια (68′ Σαραντίδης), Ραμίρεζ, Βαλιέντε.

ΑΟ Ξάνθη (Ζόραν Βούλιτς): Ίτσο, Μιχαήλ, Γκάβριτς, Θυμιάνης, Μπάτζιος, Ουνγιαλίδης, Τσέλιος (82′ Μονρόζ), Βιθέντε Γκόμεθ, Αλί Μπαμπά, Πολίμος, Δόρης

Πηγή: Ξάνθη Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This