Επιλογή Σελίδας

Η Νίκη Βόλου κατόρθωσε να πάρει τους τρεις βαθμούς στη Νεάπολη απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου, αλλά φρόντισε να παραμείνει αγχωμένη μέχρι τέλους, αφού αρκέστηκε μόλις στο ένα γκολ του Χοσέτε Μιράντα στο 44’ για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, ενώ έχασε σωρεία ευκαιριών για να έχει ένα πιο εύκολο απόγευμα.

Το σκορ θα μπορούσε σαφώς να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά ο Αμαραντίδης είπε τουλάχιστον τέσσερις φορές «όχι» στους γηπεδούχους, κόβοντας την τελική μπαλιά προ του γκολ. Προς το τέλος μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν περισσότερο, αλλά ευτυχώς για τη Νίκη δεν έγινε το μοιραίο λάθος που θα της κόστιζε βαθμούς. Ωστόσο το άγχος κράτησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, και αυτό ήταν κάτι που σίγουρα έμεινε στις σημειώσεις του τεχνικού επιτελείου της Νίκης.

Είναι χαρακτηριστική η πίεση που άσκησε η Νίκη από την αρχή του αγώνα, αναζητώντας το γρήγορο γκολ, που Στο 4’ μετά από φάση διαρκείας έξω από την περιοχή του Απόλλωνα Πόντου,, ο Βασιλείου έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Μιράντα, ωστόσο στη συνέχεια έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ, χωρίς να απειλήσει την εστία του Πίτκα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Κουσκουνάς επέμενε από αριστερά και με διπλή προσπάθεια προσπάθησε να νικήσει τον Πίτκα, αλλά στο πρώτο σουτ η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυνόμενων και τη δεύτερη ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Πόντου απέκρουσε, με τον Βασιλείου να μην μπορεί να ολοκληρώσει στη συνέχεια την επίθεση. Στα χέρια του Πίτκα κατέληξε η μπάλα και στο 15’, όταν ο Μιράντα βρήκε τον Κάσσο, που κινήθηκε από δεξιά αλλά μετά από κόντρα η φάση ολοκληρώθηκε με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει.

Πάντως, ο Απόλλων Πόντου κρατούσε παίκτες ψηλά και κοντά στην περιοχή του Μπάγιτς, και στο 19’ έγινε απειλητικός, με τον Ν’νομό να βρίσκει τον Ρούνεϊ και αυτός έβγαλε τη σέντρα από δεξιά για να επέμβει τελευταία στιγμή ο Ανδρέου και να διώξει σε κόρνερ.

Σπουδαία ευκαιρία καταγράφεται στο 24’ για τη Νίκη Βόλου, με τον Κάσσο να δέχεται την πάσα από τον Βασιλείου που κινήθηκε από αριστερά, ωστόσο μετά το σουτ που επιχείρησε η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Αμαραντίδη και απομακρύνθηκε.

Ν’νομό και Ρούνεϊ συνεργάστηκαν καις το 30’ με το σουτ του δεύτερου εντός περιοχής να σταματάει στον Μπάγιτς, με τον ρυθμό από εκεί και πέρα να πέφτει κάπως και από τις δύο ομάδες, αλλά τελικά έστω και στο τέλος η Νίκη βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Αρχικά απείλησε στο 41’, με τον Βασιλείου να πασάρει στον Παναγιωτίδη και αυτός έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Αμαραντίδης έδιωξε σε κόρνερ προ του Κουσκουνά. Τελικά το 1-0 για τους «κυανόλευκους» έγινε στο 44’ σε μία φάση που ξεκίνησε με τον Μιράντα πεσμένο στην αντίπαλη περιοχή! Ο Σουντουρά προσπάθησε να βγάλει την αντεπίθεση για τον Απόλλωνα Πόντου, ο Ανδρέου έκλεψε με προβολή και η μπάλα μέσω του Κάσσου έφτασε στον Κουσκουνά. Ο επιθετικός της Νίκης σούταρε, ο Πίτκας πέκρουσε αλλά Μιράντα είχε σηκωθεί και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Με ευκαιρία για τη Νίκη άρχισε το δεύτερο μέρος, καθώς στο 46’ για μία ακόμη φορά ο Αμαραντίδης έκοψε τον Βασιλείου ,που κινήθηκε από αριστερά και προσπάθησε να πασάρει στον Κουσκουνά σε απόσταση αναπνοής από τον Πίτκα.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία της Νίκης για δεύτερο γκολ στο 57’, όταν ο Βασιλείου ξεκίνησε από δεξιά, και βρήκε με μπαλιά τον Μιράντα απέναντι. Αυτός με τη σειρά του πάσαρε στην κίνηση στον Κάσσο, που μπροστά στον Πίτκα σούταρε για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Πόντου, με τον παίκτη της Νίκης να παίρνει την κεφαλιά στη συνέχεια αλλά κατόρθωσε να αστοχήσει, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 71’ ήταν η σειρά του Βλαχομήτρου να σουτάρει για να στείλει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ στο 74’ οι «κυανόλευκοι» ζήτησαν κόκκινη κάρτα στον Αλόντο για χτύπημα εκτός φάσης πάνω στον Κάσσο, αλλά ο διαιτητής αφού ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Από την άλλη, στο 78’ ο Κουσκουνάς έκλεψε την μπάλα από τον Αλόντο προσπάθησε να γυρίσει από δεξιά, αλλά και πάλι η Νίκη δεν μπόρεσε να πάρει κάτι παραπάνω από κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε και λίγο ροντέο, αφού ο Απόλλων Πόντου πίεσε περισσότερο αναζητώντας την ισοφάριση. Από την άλλη η Νίκη είχε δυνατό σουτ με τον Βλαχομήτρο στο 86’ με τον Πίτκα να αποκρούει, ενώ στο 87’ ο Κάσσος έχασε τον Ρούνεϊ, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να σουτάρει και τον Μπάγιτς ωστόσο να μπλοκάρει.

Ακόμη και στις καθυστερήσεις η Νίκη έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα με τον Πάνο, αλλά και πάλι ο Αμαραντίδης την τελευταία στιγμή παρενέβη και δεν επέτρεψε στους «κυανόλευκους» να σκοράρουν, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικό για όσους βρέθηκαν στη Νεάπολη.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κυριακίδης, Αθανασίου, Ανδρέου, Αλιατίδης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς (76’ Μέτσε), Κάσσος, Βασιλείου (67’ Βλαχομήτρος), Μιράντα (90’ Πάνος), Κουσκουνάς (90’ Τζιώρας).

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Αλόντο, Σουντουρά (65’ Λουφάκης), Ρούνεϊ, Ν’νομό, Παπαϊωάννου (46’ Εσαλό), Τσιμίκας, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Φράγκος, Εσούμα.

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This