Επιλογή Σελίδας

Παρότι βρέθηκε πίσω σκορ από γκολ του Σταμένκοβιτς στο 7′, ο Πιερικός χάρη σε γκολ των Ντίνα στο 23′ και Ζαφειράκη στο 60′ κέρδισε με 2-1 στο “Ανθή Καραγιάννη” την Καβάλα για την 20η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Super League 2, παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό “τρίποντο” στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη κατηγορία.

Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα έφτασε τους 18 βαθμούς και αναρριχήθηκε στη βαθμολογία ανεβαίνοντας στην 11η θέση, αφήνοντας τους Καβαλιώτες τελευταίους με 13 βαθμούς.

Την ερχόμενη Κυριακή ο Πιερικός υποδέχεται τον Αλμωπό Αριδαίας με στόχο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία και το “διπλό” στο “Ανθή Καραγιάννη”.

Ο Πιερικός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με κύριο μέλημα να μη δεχθεί γκολ από έναν αντίπαλο που ήθελε τη νίκη σε μια αναμέτρηση για την οποία είχαν δημιουργηθεί υψηλές προσδοκίες από πλευράς γηπεδούχων, λόγω των πρόσφατων θετικών αποτελεσμάτων των “γαλάζιων” αλλά και των τριών συνεχόμενων ηττών του Πιερικού. Αν προστεθούν και οι αναφορές περί… εκδίκησης που υπήρξαν όσον αφορά στο 7-0 των ειδικών συνθηκών του α’ γύρου, είναι κατανοητό πως οι γηπεδούχοι έβλεπαν το παιχνίδι ως κομβικό για τη συνέχεια, όχι μόνο για καθαρά βαθμολογικούς λόγους αλλά και από πλευράς ψυχολογίας. Εξάλλου αυτοί ήταν στην τελευταία θέση και αγωνίζονταν εντός έδρας απέναντι σε έναν αντίπαλο που δε θα έλεγε όχι και στον βαθμό της ισοπαλίας.

Το κλίμα αυτό φάνηκε να ευνοεί την ομάδα του Αλεξάντερ Νούρι που ξεκίνησε το παιχνίδι με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με τον Σταμένκοβιτς να ανοίγει το σκορ στο 7′ με σουτ.

Χρειάστηκε μια έμπνευση του Ντίνα στο 23′ ο οποίος δέχτηκε τη μπάλα από τον Φωκαΐδη που εκτέλεσε φάουλ με πάσα και με ένα εκπληκτικό σουτ εν κινήσει ισοφάρισε σε 1-1 για τον Πιερικό, αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Λίγο πριν το φινάλε του α’ μέρους ο Στίκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζήμα με κεφαλιά αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο παίκτης υποδείχθηκε οφσάιντ.

Στο β’ μέρος, ήταν δεδομένο πως οι γηπεδούχοι θα έψαχναν με περισσότερη θέρμη ένα δεύτερο γκολ, αφήνοντας κενά στα μετόπισθεν, κάτι που ήθελε να εκμεταλλευτεί ο Πιερικός.

Και τα κατάφερε στο 60′ όταν σε αντεπίθεση ο Αλέξανδρος Ζαφειράκης που είχε περάσει λίγα λεπτά πριν στο παιχνίδι στη θέση του Ντίνα που αποχώρησε τραυματίας, εκμεταλλεύτηκε τροφοδότηση του Β. Παπαδόπουλου και με κοντινό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κυρίτση και “έγραψε” το 1-2.

Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο τέταρτο προσπάθησαν να βρουν “απάντηση” χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 87′ όταν ο Τζήμας απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Καϊούμπι, κρατώντας το 1-2.

Το “φιλμ” του αγώνα
1′ Παράλληλη σέντρα του Στίκα στον Πανουργιά αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε άουτ.
2′ Σουτ του Φωκαΐδη μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.
7′ ΓΚΟΛ! 1-0: Μετά από σέντρα του Μπελεβώνη ο Σταμένκοβιτς “κατέβασε” τη μπάλα στην “καρδιά” της άμυνας του Πιερικού και με πλασέ έκανε το 1-0 για τους Καβαλιώτες.
17′ Μετά από γύρισμα του Μπελεβώνη ο Καϊούμπι δε μπόρεσε να βάλει το πόδι του με αποτέλεσμα ο Τζήμας να μπλοκάρει.
24′ ΓΚΟΛ! 1-1: Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωκαΐδη με πάσα, ο Ντίνας με εκπληκτικό σουτ εν κινήσει δεν άφησε περιθώρια στον Κυρίτση, κάνοντας το 1-1 για τον Πιερικό.
45′ Ο Στίκας με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζήμα αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ.

53′ Σουτ του Σαμπανίδη, η μπάλα έφυγε πολύ μακριά από τα δοκάρια του Τζήμα.
60′ ΓΚΟΛ! 1-2: Σε αντεπίθεση για τον Πιερικό, ο Β. Παπαδόπουλος έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Ζαφειράκης απο κοντά έκανε το 1-2 για τους Κατερινιώτες.
76′ Αδύναμο σουτ του Καϊούμπι, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Τζήμας.
77′ Μετά από σέντρα του Σαμπανίδη ο Σταμένκοβιτς έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
78′ Δυνατό σουτ του Σαμπανίδη, η μπάλα έφυγε αρκετά μακριά από την εστία του Τζήμα.
87′ Σουτ του Καϊούμπι από κοντά, ο Τζήμας έδιωξε σωτήρια με το πόδι, κρατώντας το 1-2 για τον Πιερικό.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λεωνίδας (Τρικάλων) με βοηθούς τους Μανασή (Τρικάλων) και Νίκζα (Λάρισας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Στίκας, Έμπερτ και Σουλεϊμάν της Καβάλας και ο Ντίνας του Πιερικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Καβάλα (Αλεξάντερ Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς, Τσίκας, Σπάσιτς, Έμπερτ, Αμούρ (71′ Οκάν), Σαμπανίδης, Μπελεβώνης (71′ Μπάουμαν), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς.

Πιερικός (Γιώργος Βαζάκας): Τζήμας, Παντελιάδης, Χαρτσιάς, Κουκόλης, Μηλιώτης, Γιαλαμίδης, Φωκαΐδης (61′ Ίτσιος), Τόσκας (61′ Κριμιτζάς), Ντίνας (52′ λ.τ Ζαφειράκης), Β. Παπαδόπουλος, Μπουoλί (84′ Κανούλας).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This