Επιλογή Σελίδας


Με ένα επικό ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, ο Άθλος Αλεξάνδρειας ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο των Πανθήρων και δραπέτευσε με το διπλό από την Κατερίνη επικρατώντας με 52-74 στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος σε αναμέτρηση για την 16η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο με τους Πάνθηρες να δείχνουν τα δόντια τους στον αντίπαλο έχοντας το προβάδισμα από την αρχή του ματς μέχρι τη στιγμή που πήγαν στα αποδυτήρια και φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στους 11 πόντους.

Στο δεύτερο μέρος όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην, με την ομάδα της Αλεξάνδρειας να γυρίζει το διακόπτη στο τρίτο δεκάλεπτο όπου ήταν καταιγιστική πετυχαίνοντας ένα θεότρελο 0-18 σερί με το οποίο έθεσε τις βάσεις για να φτάσει στην επικράτηση, πράγμα που κατάφερε στο φινάλε πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς βλέποντας το πρώτο μέρος του παιχνιδιού.

Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα που κέρδισε ο Άθλος βελτίωσε το ρεκόρ του στο 13-1 και εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο καθώς και την πρόκρισή του στα playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Από την άλλη, οι Πάνθηρες που την γνώρισαν την 4η ήττα τους ύστερα από 15 αναμετρήσεις πρωταθλήματος, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση μειονεκτώντας στην ισοβαθμία από το Ζαφειράκη Νάουσας και τα πάντα αναμένεται να κριθούν την τελευταία αγωνιστική για την ανάδειξη του φιναλίστ του Β’ ομίλου.


Στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου , οι Πάνθηρες πήραν από νωρίς προβάδισμα 7 πόντων αφήνοντας άσφαιρο τον αντίπαλο για τέσσερα περίπου λεπτά. Η ομάδα της Κατερίνης εξακολουθούσε να έχει τα ηνία του ματς στη συνέχεια, ανέβασε τη διαφορά της στο +9 δυο φορές, με τους φιλοξενούμενους στο τελευταίο τρίλεπτο να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί και με ένα 2-8 επιμέρους σκορ να κλείνουν την περίοδο με μειονέκτημα μόλις τριών πόντων (18-15).

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου αμφότεροι οι μονομάχοι ήταν πολύ άστοχοι στην τελική τους προσπάθεια παρά την μπόλικη ενέργεια και τις ωραίες φάσεις που έβγαζαν στο παρκέ. Στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου ωστόσο οι δυο ομάδες συνδέθηκαν με το καλάθι με τους γηπεδούχους να παίρνουν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση αέρα 11 πόντων (33-22, 2′ και 45″). Στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου ημιχρόνου ο Άθλος απάντησε με ηχηρό τρόπο, και εκμεταλλευόμενος τόσο τις καλές του άμυνες όσο και την αστοχία των γηπεδούχων έτρεξε εκείνος ένα 0-8 σερί πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο 33-30 και δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα της Αλεξάνδρειας μπήκε αφιονισμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αποφασισμένη να γυρίσει τούμπα το ματς, πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά στη συνάντηση (33-34, 9’ και 27’’) και με ένα απίστευτο ξέσπασμα στη συνέχεια κράτησε τον αντίπαλο στο απόλυτο μηδέν για επτάμισι λεπτά παιχνιδιού την ώρα που η ίδια με ένα τρελό 0-18 σερί εκτόξευσε τη διαφορά, αποκτώντας αφενός ένα σημαντικό προβάδισμα νίκης και αφετέρου κόβοντας τα πόδια των αντιπάλων, με την περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 37-54.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Πάνθηρες είχαν να σκαρφαλώσουν ένα βουνό και αποδείχθηκε ότι δεν είχαν ούτε τα ψυχικά αλλά ούτε και τα σωματικά αποθέματα ενέργειας για να διεκδικήσουν την ανατροπή των 17 πόντων. Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν άρτια το μεγάλο τους προβάδισμα το οποίο το έκαναν και ακόμη μεγαλύτερο όσο περνούσε ο χρόνος, φτάνοντάς το έως και στους 27 πόντους (46-73, 2’ και 42’’) με την τελική κόρνα να βρίσκει νικήτρια την ομάδα της Αλεξάνδρειας με τελικό σκορ 52-74.

Διαιτητές: Χρυσάφης – Χατζημπαλίδης.

Δεκάλεπτα: 18-15, 33-30, 37-54, 52-74.

ΓΑΣΠ Πάνθηρες ΑΣ Άθλος Αλεξάνδρειας
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
1 Μουτζίκης* 4 1 4 Αγγελοστογιάννης
5 Ρίζος 5 Μούτσα 3
7 Κουτσικάς* 8 1 6 Πολυμένης
9 Αδαμόπουλος Δ/Α 7 Σιτσάνης* 13 1
10 Ζιάκος 3 1 8 Γκεκόπουλος* 8
11 Βουτσακόπουλος* 10 2 9 Στυλίδης
13 Καρακασίδης 4 10 Στάκταρης
17 Τερζόπουλος* 15 1 12 Κωστακίδης* 31 1
23 Βιλανάκης 13 Τσαρούχας* 14
15 Σπαθάρας* 8 15 Τακουτής Α.
18 Τακουτής Γ. 5 1
Σύνολο 52 6 Σύνολο 74 3
Προπονητής: Χρυσίδης Προπονητής: Αγγέλης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This