Επιλογή Σελίδας

Σε ένα ματς με δραματικό φινάλε η ΑΕΛ επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού Β’ σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο “Στάδιο Αλκαζάρ”. Ραμίρεζ και Παπαγεωργίου Θ. οι σκόρερ των “βυσσινί”, ο Βοΐλης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το τέρμα των φιλοξενουμένων. Αρκετά παράπονα από την διαιτησία του Τσέτσιλα έχουν στις τάξεις των “βυσσινί”.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα και να φτάσει με ορθολογικό τρόπο στα καρέ του Θεοδορόπουλου. Στον αντίποδα, η ΑΕΛ θέλησε να πιέσει ψηλά ώστε να οδηγήσει σε λάθη τους ποδοσφαιριστές των φιλοξενουμένων που επέμειναν στο πλάνο τους παίζοντας με την “φωτιά” σε ορισμένα σημεία. Η πρώτη άξια αναφοράς στιγμή της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 15ο λεπτό με τον Μαυριά να σουτάρει από τα όρια της περιοχής και τον Νίκα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Με την συμπλήρωση 20′ στο ματς οι “βυσσινί” βρήκαν το τέρμα που απέβαλε το άγχος από τα πόδια τους και πήραν “κεφάλι” στο σκορ. Ο Ομάρ ήταν αυτός που έκανε την σέντρα από τα αριστερά, με τον Ξενιτίδη να απομακρύνει προς το ύψος της μεγάλης περιοχής εκεί όπου ο Ραμίρεζ με ένα καλοζυγισμένο κουντεπιέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό πλαϊνό δυχτάκι του Νίκα γράφοντας το 1-0. Μετά την διαφοροποίηση στο σκορ, η εικόνα παρέμεινε η ίδια, με την ΑΕΛ να γίνεται επικίνδυνη συχνά – πυκνά στις αντεπιθέσεις. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 31′ με τον Βοϊλή να βρίσκει χώρο στην γραμμή της μεγάλης περιοχής και να κάνει ένα φαλτσαριστό σουτ στο οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό παραθυράκι του Θεοδορόπουλου. 

Η ΑΕΛ έγινε απειλητική εκ νέου στο 41ο λεπτό. Μαυριάς και Όγκμποε άλλαξαν όμορφα την μπάλα σε μικρ́ό χώρο με τον δεύτερο να στρώνει για τον επερχόμενο Ραμίρεζ που έκανε το πλασέ στην κίνηση σημαδεύοντας προς την αριστερή γωνιά εκεί όπου ο Νίκας με ωραία επέμβαση στέρησε από τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.  Κάπως έτσι και δίχως να σημειωθεί κάτι ακόμη το οποίο χρήζει αναφοράς, οι δυο ομάδες άκουσαν το διπλό σφύριγμα της ανάπαυλας και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα.

Με την έναρξη της επανάληψης, η εικόνα ήταν η ίδια. Η ΑΕΛ έψαχνε χώρους ώστε να διπλασιάσει τα τέρματά της και ο Ολυμπιακός θέλησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να απειλήσει έτσι την εστία του Θεοδωρόπουλου. Η πρώτη τελική του δευτέρου μέρους ανήκε στους “ερυθρόλευκους”, και πραγματοποιήθηκε με “δράστη” τον Λιάτσο, ο οποίος στο 48ο λεπτό έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει σωτήρια. Στο 54′ ο Μπέρτος ελευθερώθηκε όμορφα στα δεξιά και γύρισε για τον Όγκμποε, με τον Κινκουέ να απομακρύνει σε κόρνερ πριν ο επιθετικός της ΑΕΛ την σπρώξει στα δίχτυα.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη διπλασίασε τα τέρματά της. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Νικολιάς πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Νϊκα να αποκρούει σε πρώτο χρόνο στην δεξιά του γωνία και τον Θανάση Παπαγεωργίου να την σπρώχνει στα δίχτυα στην επαναφορά για το 2-0.  Πέρα από αυτό το σημείο η ΑΕΛ θέλησε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα και να “σβήσει” την αναμέτρηση. Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης πραγματοποίησε αλλαγές διαχείρισης ώστε να διαχειριστεί το ρόστερ του το οποίο αναμφίβολα είναι αρκετά επιβαρυμένο από τις συνεχείς αναμετρήσεις.

Στο 67ο λεπτό οι Αποστολόπουλος πάτησε περιοχή και σούταρε δυνατά με τον Θεοδωρόπουλο να απογειώνεται και να απομακρύνει. Η ΑΕΛ απάντησε εκ νέου στις ευκαιρίες στο 72ο λεπτό, με τον Ραμίρεζ να πατά για τον Μαυριά ο οποίος έκανε το πλασέ με τους αμυντικούς να βάζουν το “μπλοκ” και να διώχνουν σε κόρνερ. Στο 78ο λεπτό ο Τσέτσιλας καταλόγισε πέναλτι εις βάρος της ΑΕΛ σε μια φάση που υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για μαρκάρισμα εκτός περιοχής. Ο Βοΐλης ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 2-1.

Και ενώ όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά, ο Τσέτσιλας έβαλε “φωτιά” στο παιχνίδι δίνοντας ένα άκρως αμφισβητούμενο πέναλτι. Στο 84′ η ΑΕΛ απείλησε εκ νέου με την κεφαλιά του Τσουμάνη πέρασε δίπλα από την συμβολή των δοκών. Στο 85ο λεπτό, ο Γιάκος δέχθηκε μαρκάρισμα εντός περιοχής από τον Μπαγκαλιάνη με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι, ωστόσο ο Τσέτσιλας είχε αντίθετη άποψη.

Τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού σημαδεύτηκαν από νεύρα, ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα, για τα οποία σαφώς φέρει ευθύνη ο Τσέτσιλας ο οποίος έχασε τον έλεγχο του ματς. Η ΑΕΛ είχε δυο χαμένες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις ώστε να “κλειδώσει” το ματς. Αρχικά με το σουτ του Μιλτιάδη στο 93′ να αποκρούεται από τον Νϊκα και ένα λεπτό αργότερα και με το πλασέ του Γιάκου να αποκρούεται εκ νέου από τον νεαρό πορτιέρο του Ολυμπιακού.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη νικήτρια σε ένα ματς το οποίο αναμφίβολα ο τρόπος με τον οποίο επήλθε η νίκη την κάνει ακόμη πιο δυνατή ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών). 

Βοηθοί: Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας) – Σάκκας (Θεσσαλίας).

Τέταρτος: Θεοχάρης (Θεσσαλίας).

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδορόπουλος, Μπέρτος, Ομάρ, Γκοτζαμανίδης, Θεολόγου, Παπαγεωργίου Θ., Κολομπίνο (59′ Παπαγεωργίου Κ.), Ραμίρεζ (80′ Μιλτιάδης), Νικολιάς (80′ Γιάκος), Μαυριάς, Όγκμποε (70′ Τσουμάνης).

Ολυμπιακός Β’ (Αριέλ Ιμπαγάσα): Νίκας, Κινκουέ, Ξενιτίδης (76′ Πινακάς), Αποστολόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Λιάτσος (76′ Τσέλιος), Νίκολιτς (59′ Κλίτσα), Βοΐλης, Ντόη (58’Αλμασάρι), Νταμπό, Αλκαχτάνι (59′ Μαρίνος).

Ρεπορτάζ: Χρήστος Δαϊρετζής

Πηγή: athleticlarissa

Pin It on Pinterest

Shares
Share This