Επιλογή Σελίδας

Ένα γκολ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου από τη Βέροια, ήταν αρκετό για να γνωρίσει την ήττα η Νίκη Βόλου στην πόλη της Μακεδονίας. Οι απουσίες τεσσάρων βασικών παικτών, φαίνεται πως έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ήττα, μιας και ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μέτσε, Γρομμητσάρη, Μιράντα, Λούκας Γκαρσία, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Η απουσία του τελευταίου ήταν η πιο εμφανής (είχε αποβληθεί στο ματς κόντρα στην Ηρακλή) μιας και η Νίκη παρουσίασε ένα πρόσωπο με χαμηλή δημιουργικότητα, με αποτέλεσμα να μην γίνεται απειλητική μπροστά από την αντίπαλη εστία. Μοναδική αξιόλογη φάση καταγράφηκε στην επανάληψη, η οποία θα μπορούσε να δώσει το βαθμό της ισοπαλίας στη Νίκη, ήταν η φάση στο 86’, με τον Βασιλείου να νικιέται από τον Βελλίδη σε τετ-α-τετ. Από εκείνο το σημείο και μέχρι και τη λήξη των καθυστερήσεων (πέντε λεπτά) η Νίκη αύξησε την πίεση μπροστά από την εστία της Βέροιας, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση.

Μόλις στο 8’ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τη Βέροια ΝΠΣ όταν σε σέντρα του Μούργου από τα δεξιά, ο Αλιατίδης στην προσπάθειά του να διώξει, έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, για να σταματήσει η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάγιτς. Δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου, με κεφαλιά του ανενόχλητου Γιακουμάκη, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ και στο 22’ η κεφαλιά που έπιασε ο επιθετικός της Βέροιας, αφού πρώτα παρενεβλήθη ο Αλιατίδης, με αποτέλεσμα από πλεονεκτική θέση να αστοχήσει.

Μία καλή στιγμή είχε η Νίκη Βόλου, η οποία δεν ολοκληρώθηκε, με τον Τσιμπούκα να βγάζει 40αρα μπαλιά προς τον Ανδρέου, με τον αμυντικό των «κυανόλευκων» να έχει μείνει στην επίθεση από προηγούμενο «στημένο», αλλά δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά για ελάχιστα εκατοστά, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Η επανάληψη άρχισε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, μιας και βρέθηκε πίσω στο σκορ με κεφαλιά του Γιακουμάκη από το ύψος του πέναλτι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μούργου, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάγιτς, στο 51’. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φάουλ πάνω στον μετέπειτα σκόρερ της Βέροιας το έκανε ο Τσιμπούκας, όταν του έκλεψε τη μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή και αριστερά, με αποτέλεσμα να τον ανατρέψει ο αμυντικός της Νίκης και να δεχθεί και την κίτρινη κάρτα.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τη Βέροια να έχει περισσότερη κατοχή της μπάλας, αλλά να μην απειλεί με αξιώσεις την εστία του Μπάγιτς, μιας και κοίταξε να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0. Μέχρι το 86 με τον Βασιλείου να κάνει πολύ ωραία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, να φθάνει σχεδόν στο ύψος της μικρής περιοχής και να κάνει συρτό σουτ αλλά ο Βελλίδης με εκτίναξη δίπλα από το δεξί δοκάρι, στέρησε το τέρμα από τον μεσοεπιθετικό της Νίκης και την ομάδα του Βόλου από την ισοφάριση.

Βέροια ΝΠΣ: Βελλίδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (57’ Κάτσε), Μούργος (85’ Πόζογλου), Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης, Φοφανά (57’ Κούατενγκ), Πασάς (77’ Μπλέτσας).

Νίκη Βόλου: Μπάγιτς, Πάνος, Κάσσος, Τσιμπούκας (62’ Βασιλείου), Ανδρέου, Αλιατίδης, Τσουκαλάς, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Ροχάνο (46’ λ.τ. Κουσκουνάς), Βλαχομήτρος (70’ Αθανασίου).

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This