Επιλογή Σελίδας


Ένα δικό της παιχνίδι έχασε μέσα από τα χέρια της η ΑΕΚ γνωρίζοντας την ήττα με 25-24 από την Γκρούντφος Ταταμπάνια στην Ουγγαρία για την 7η αγωνιστική του 4ου ομίλου του EHF European League.

Τι κι αν βρέθηκε να προηγείται με πέντε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, η «Ένωση» στην κυριολεξία «χάρισε» το παιχνίδι στους γηπεδούχους που με γκολ στην εκπνοή πήραν τη νίκη μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ενώ από την άλλη μεριά οι παίκτες της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως χάθηκε αυτό το παιχνίδι. Ένα αποτέλεσμα που «ψαλιδίζει» τις ελπίδες της για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς χρειάζεται τρεις νίκες στις αγωνιστικές που απομένουν και συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να πάρει το «εισιτήριο».

Μετά από ένα μέτριο και μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ θυμήθηκε το παλιό καλό της εαυτό στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Με ένα πολύ καλό «ξέσπασμα» προηγήθηκε με 13-18 και συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα της. Στο τέλος «πλήρωσε» με τον πιο σκληρό τρόπο τις αδυναμίες και τις πολλές χαμένες επιθέσεις.

Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι αλλά όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να βρίσκει τα πατήματα της. Με γκολ των Μυλωνά και Πλάθα η «Ένωση» προηγήθηκε με 2-3 εκμεταλλευόμενη και τις πολύ καλές επεμβάσεις του Μπουκοβίνα ο οποίος κράτησε «όρθια» την ομάδα σε πολλές φάσεις. Τα εύκολα λάθη δεν έλειψαν από την ΑΕΚ η οποία ήταν κατά διαστήματα μπροστά στο σκορ αλλά δεν μπόρεσε να «χτίσει» την διαφορά που ήθελε στο πρώτο μέρος. Η Γκρούντφος εκμεταλλεύτηκε τις χαμένες επιθέσεις της ΑΕΚ και προηγήθηκε με 5-3 και 6-4 αντίστοιχα. Λέμος και Αραμπατζής έδωσαν τις επιθετικές λύσεις που «έψαχνε» η ομάδα ισοφαρίζοντας σε 7-7 ενώ ο Καλόμοιρος και πάλι ισοφάρισε σε 8-8 παρά το αριθμητικό μειονέκτημα της «Ένωσης» λόγω δίλεπτης. Το παιχνίδι ήταν αρκετά «κλειστό» με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ πάνω από τα δύο τέρματα. Ο Ουγκάλντε στο 28′ έβαλε την ΑΕΚ μπροστά με 10-11 μετά από δύο χαμένες επιθέσεις ενώ ο Λέμος πέτυχε ένα ακόμη σημαντικό τέρμα. Η ομάδα «πούλησε» αρκετές φορές την μπάλα με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν τελικά σε 12-12 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Ξεκίνησε εντυπωσιακά αλλά…

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά το δεύτερο ημίχρονο καθώς μέσα σε τέσσερα λεπτά κατάφερε να «τρέξει» ένα σερί 4-0 και να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα στο παιχνίδι με πάνω από τρία γκολ. Με πολύ ενέργεια στο παιχνίδι της, τρεξίματα, και τελειώνοντας ωραία τις φάσεις η ΑΕΚ θυμήθηκε το παλιό καλό της εαυτό κάνοντας το 12-12, 12-16 μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Με τους Μυλωνά, Πλάθα, Ουγκάλντε και Λέμος να σκοράρουν η «Ένωση»  έφτασε στο 13-18. Εκεί ήταν η σειρά της Γκρούντφος να «τρέξει» το δικό της σερί καθώς με τρία σερί τέρματα μείωσε σε 16-18 για να έρθει ξανά από την ΑΕΚ η απάντηση με τον Αραμπατζή για το 16-19 στο τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου.  Ακολούθησε ένα πιο ισορροπημένο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ και τις πολλές χαμένες επιθέσεις ισοφαρίζοντας ξανά σε 22-22 λίγο μετά την συμπλήρωση του 50′. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ πραγματικά έχασε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια με την Γκρούντφος να περνάει μπροστά με 25-24. Η «Ένωση» έχασε πέναλτι νωρίτερα ενώ είχε διπλή ευκαιρία στην εκπνοή να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε με το 25-24 να είναι το τελικό σκορ.

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 4-3, 6-5, 7-7, 8-9, 12-12 (ημχ.), 12-14, 15-18, 19-21, 21-22, 23-23, 25-24

ΤΑΤΑΜΠΑΝΙΑ (Τζούκιτς):  Τοθ, Γιουχάζ 2, Περένι, Χόρνιακ, Στόινιτς, Μπαρτούζ, Σουνάικο 2, Μπάλογκ 2, Γκίορι 7, Ούρμπαν 2, Αντσίν 6, Ζντόλικ 3, Ουσάλ, Φοτάς, Φέκετε 1, Μπόντορ

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Αραμπατζής 4, Μπριάτκα, Στεφάνοβιτς, Τζηράς, Σεβέλεφ, Νικολαϊδης, Λέμος 4, Άντζελιτς, Μυλωνάς 4, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας 1, Πλάθα  5, Φλορίδο, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 4, Καλόμοιρος 1

Διαιτητές: Βέσοβιτς- Μίτροβιτς (Μαυροβούνιο), Παρατηρητής: Σοκόλ (Κροατία), Δίλεπτα: Πέναλτι: 7-3, Πέναλτι: 5/5-1/4

.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This