Επιλογή Σελίδας

Εντός της επικίνδυνης ζώνης της βαθμολογίας του Α’ ομίλου της Super League 2 βρίσκεται πλέον ο Πιερικός τον οποίο νίκησε με 3-0 η Ξάνθη στο γήπεδο των Πηγαδίων, για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Η ομάδα της Κατερίνης βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Εμπουσί στο 39′, με το 1-0 να είναι και αποτέλεσμα ημιχρόνου. 

Με δυο γκολ στα τελευταία λεπτά της συνάντησης οι Τσέλιος στο 86′ και Δεληγιαννίδης στο 90’+2′ διαμόρφωσαν το τελικό 3-0, στέλνοντας τον Πιερικό στη 15η θέση του πίνακα και στο -1 από Απόλλωνα Πόντου, Τρίκαλα, Πανσερραϊκό και Απόλλωνα Λάρισας. 

Οι Ξανθιώτες που είναι τρίτοι στη βαθμολογία έφτασαν τους 32 βαθμούς και βρέθηκαν ξανά στο -7 από την πρωτοπόρο Βέροια.

Η συνέχεια είναι πάρα πολύ δύσκολη για την ιστορική ομάδα της Κατερίνης που είναι υποχρεωμένη να κερδίσει όλα τα παιχνίδια με τους ανταγωνιστές της εντός έδρας, αρχής γενομένης από την Τετάρτη οπότε και ο Πιερικός υποδέχεται τον Θεσπρωτό. Στη συνέχεια του πρωταθλήματος, στην Κατερίνη θα έλθουν να αγωνιστούν οι Αλμωπός Αριδαίας, Ολυμπιακός Βόλου, Τρίκαλα, Απόλλων Λάρισας και Πανσερραϊκός, ομάδες δηλαδή με τις οποίες ο Πιερικός θα κοντραριστεί για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το πρώτο ημίχρονο θα είχε ξεχαστεί αν δε γινόταν το αυτογκόλ του Εμπουσί στο 39′ καθώς οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες, με την Ξάνθη να έχει μια ανούσια υπεροχή απέναντι σε έναν Πιερικό που είχε ως μοναδικό στόχο να κρατήσει την αντίπαλη ομάδα μακριά από τα καρέ του Τζήμα. Πέραν τούτου, ουδέν από τους Κατερινιώτες που είχαν ένα σουτ του Μηλιώτη στο 2′ και από εκεί και πέρα έδειχναν να έχουν σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη. Οπωσδήποτε, οι απουσίες των Παντελιάδη, Τοπαλίδη και Ίτσιου ήταν κομβικές για το “συγκρότημα” του Γιώργου Βαζάκα, που πάντως προβλημάτισε με την εικόνα του, δείχνοντας πόσο λείπει ένας παίκτης που θα μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή.

Απέναντι σε αυτόν τον Πιερικό, η Ξάνθη είχε αναιμική εικόνα και σε ελάχιστες περιπτώσεις απείλησε, όπως με τη σέντρα του Μονρόουζ στο 20′ που έκοψε ο Τόσκας προ του Τσέλιου και με το σουτ του Γκάβριτς που δε αιφνιδίασε τον Τζήμα στο 29′.

Στο 39′ έγινε η φάση που “ξεκλείδωσε” το παιχνίδι με τον Γκάβριτς να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Εμπουσί στην προσπάθειά του να απομακρύνει σε κόρνερ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Τζήμα, κάνοντας το 1-0.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν ένα σουτ του Τσέλιου που έφυγε άουτ στο 42′ πριν ολοκληρωθεί το α’ ημίχρονο.

Στο β’ μέρος, ο Πιερικός ήταν υποχρεωμένος να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να σκοράρει για να αποφύγει την ήττα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη, θέλοντας να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Στην πρώτη αξιόλογη φάση τους, οι γηπεδούχοι είδαν τον Διαμαντόπουλο να πλασάρει άουτ μετά από πάσα του Μονρόουζ, στο 66′.

Από πλευράς Πιερικού, η επιθετική δραστηριότητα εξαντλήθηκε σε ένα πολύ μακρινό, πανέξυπνο σουτ του Γιαλαμίδη που έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Ίτσο, στο 68′.

Ο Τζήμας έκανε εσφαλμένο υπολογισμό προ του Αλί Μπαμπά στο 69′ αλλά διόρθωσε το λάθος του μπλοκάροντας το σουτ του παίκτη της Ξάνθης, πριν φτάσει το 84′ οπότε και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους Ξανθιώτες με σουτ του Γκάβριτς να περνάει άουτ μέσα από την περιοχή.

Ό,τι δεν έγινε στο 84′ έγινε στο 86′ με τον Τσέλιο να πετυχαίνει το 2-0 και να χαρίζει ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του, η οποία έφτασε στο τελικό 3-0 με γκολ του Δεληγιαννίδη στο 90’+1′.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσέτσιλας (Γρεβενών) με βοηθούς τους Φράγιο και Τοροσιάδη (Μακεδονίας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Θυμιάνης και Γκάβριτς της Ξάνθης και ο Φωκαΐδης του Πιερικού

Ξάνθη (Ζόραν Βούλιτς): Ίτσο, Μιχαήλ, Δεληγιαννίδης, Μπάτζιος, Ουνγιαλίδης, Θυμιάνης (90’+1′ Παπάζογλου), Τσέλιος (90’+1′ Τσιλιγκίρης), Γκάβριτς (90’+1′ Κρητικός), Μονρόουζ (82′ Γκινσάρι), Βιθέντε, Διαμαντόπουλος (73′ Αλί Μπαμπά).

Πιερικός (Γιώργος Βαζάκας): Τζήμας, Χαρτσιάς (88′ Κριμιτζάς), Μηλιώτης, Γιαλαμίδης, Κουκόλης, Εμπουσί, Σούνταρ (71′ Φωκαΐδης), Τόσκας, Κανούλας (71′ Μπουολί), Παπαδόπουλος Β. (71′ Ζαφειράκης), Ντίνας (70′ Καρανάτσιος).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This