Επιλογή Σελίδας

Με τους παίκτες του να μην μπορούν να βρουν λύσεις στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και να μην βρίσκουν λύσεις απέναντι στο καθαρό μυαλό των μελών του Πανσερραϊκού, ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε την ήττα με σκορ 1-2, με το αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί ουσιαστικά πισωγύρισμα μετά τη νίκη εκτός έδρας επί του ΑΟ Τρίκαλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκε να ισοφαρίσουν το τέρμα του Κανίς, αλλά το γκολ του Κουντουριώτη δεν αρκούσε, αφού ήρθε και το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων από τον Παπαβασιλείου, για να διαμορφώσει το τελικό όπως αποδείχθηκε 1-2 στον αγώνα.

Μόλις στο 4’ ο Βερνάρδος κινήθηκε από αριστερά εντός αντίπαλης περιοχής αλλά άργησε να ολοκληρώσει την προσπάθεια, και αναγκάστηκε να πασάρει στον Σκοπελίτη στο ύψος του πέναλτι. Το σουτ όμως που προσπάθησε να κάνει ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου έστειλε την μπάλα στα σώματα των αντιπάλων, κάνοντας κι αυτός ένα επιπλέον βήμα, με μία σπουδαία ευκαιρία να πηγαίνει χαμένη για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Για πέναλτι σε σύγκρουση του Μαρκοπουλιώτη με τον Καβουσάκη στο 6’ διαμαρτυρήθηκαν στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι», με τον διαιτητή ωστόσο να υποδεικνύει τον παίκτη των γηπεδούχων σε θέση οφσάιντ. Σε γενικές γραμμές, ο Ολυμπιακός Βόλου έδειχνε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, και έβγαινε ψηλά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι παίκτες του έκαναν ένα βήμα ή μία ντρίπλα περισσότερη απ’ ότι έπρεπε, με αποτέλεσμα να χάνεται η δυνατότητα απειλής της αντίπαλης εστίας.

Στο 25’ ο Κουντουριώτης κινήθηκε από αριστερά και έκανε τη σέντρα με την άμυνα του Πανσερραϊκού να διώχνει, για να φτάσει η μπάλα στον Ντος Σάντος, που έκανε την κίνηση και το σουτ, που δεν δυσκόλεψε όμως τον Καβουσάκη, για να μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε να πιέζει και στο 31΄ο Μάνγκα βρήκε ωραία τον Μαρκοπουλιώτη που κινήθηκε από αριστερά για να σουτάρει τελικά αλλά όχι με πολλή δύναμη, και ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού μπλόκαρε.

Κόντσι και Παπαβασιλείου όμως ήταν αρκετοί για ν’ απειλήσουν κι αυτοί για τον Πανσερραϊκό, με τον πρώτο να κάνει τη σέντρα από δεξιά και να βρίσκει τον συμπαίκτη του εντός περιοχής, που πλάσαρε αλλά όχι επιτυχώς απέναντι στον Βούγιοβιτς στο 35’. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Παπαβασιλείου έγινε αποδέκτης της μπάλας, από τον Ζέρη αυτήν τη φορά, για να σουτάρει από μικρή απόσταση, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα των γηπεδούχων και ο Πανσερραϊκός κέρδισε απλά το κόρνερ.

Πάντως, στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν προέκυψε κάτι, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0.

Το χειρότερο επεφύλασσε η έναρξη του δεύτερου μέρους για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού ο Κόντσι απείλησε στην αρχή, ο Πανσερραϊκός κέρδισε το κόρνερ, και ο Κανίς έκανε το σουτ, με τον Βούγιοβιτς να μπλοκάρει… Αλλά ο διαιτητής είπε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή και χρέωσε το 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων «παγώνοντας» τους «ερυθρόλευκους».

Τελικά, η πίεση που ακολούθησε έστω και αρκετά αγχώδης από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου έφερε καρπούς, με τον Ολυμπιακό Βόλου να ισοφαρίζει στο 58’ σε 1-1. Συγκεκριμένα, ο Σκοπελίτης έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Κουντουριώτης ήταν εντός περιοχής και προσπάθησε να κοντρολάρει την μπάλα με το στήθος. Ο Καβουσάκης προσπάθησε να μπλοκάρει, αλλά ο Κουντουριώτης πέφτοντας βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα αντίπαλα δίχτυα για να φέρει έτσι και πάλι το παιχνίδι στα ίσα.

Η ζημιά όμως συνεχίστηκε για τους «ερυθρόλευκους», αφού στο 62’ ο Κόντσι εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Παπαβασιλείου εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου για να πλασάρει τον Βούγιοβιτς και να κάνει το 1-2 για την ομάδα του…

Σαν να μην έφτανε από εκεί και πέρα το ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Καβουσάκη, ο Πανσερραϊκός παραλίγο να πετύχουν και τρίτο γκολ, όταν στο 70’ ο Κόντσι έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Κανίς δεν μπόρεσε (ουσιαστικά μόνος του) να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Βούγιοβιτς.

Ο ρυθμός των γηπεδούχων πάντως έπεσε αντί ν’ ανέβει για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, με τους φιλοξενούμενους από την άλλη να είναι απειλητικοί. Το καθαρό μυαλό έλειπε εμφανώς από τους παίκτες του Βασίλη Βούζα, ενώ αυτοί του Άγγελου Διγκόζη και πιο ψύχραιμοι εμφανίζονταν αλλά και πιο σίγουροι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός Βόλου να μην μπορέσει τελικά να πάρει έστω τον βαθμο της ισοπαλίας, με την ήττα να αποτελεί σημαντικό πισωγύρισμα, μετά την εκτός έδρας επικράτηση επί του ΑΟ Τρίκαλα…

Ολυμπιακός Βόλου (Βούζας): Βούγιοβιτς, Γραικός (71’ Κατσούκης), Μανάφοβ, Μαρκοπουλιώτης, Στάμου, Ντιαμπί (56’ Κότος), Μάνγκα (83’ Νάνι), Κουντουριώτης, Σκοπελίτης, Βερνάρδος, Ντος Σάντος (56’ Σιαφά).

Πανσερραϊκός (Διγκόζης): Καβουσάκης, Καρασαλίδης, Κασμερίδης, Ζέρης, Πίντο, Μαρτσιόνι, Κρητικός (65’ Καραμπέρης), Μέσι (79’ Βάντερσον), Κόντσι (71’ Ντίαζ), Κανίς, Παπαβασιλείου (79’ Έππας).

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This