Επιλογή Σελίδας

Σε ένα ματς που είχε πολύ περισσότερο πάθος απ’ ότι καθαρές φάσεις, ο οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους κι έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-0 του Ολυμπιακού στο Γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης. Με αυτό το τρίποντο ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε τους 22 βαθμούς στον Βόρειο Όμιλο της Superleague 2 σε 15 παιχνίδια, με τους «ερυθρόλευκους» να μένουν στους 25 πόντους με 17 ματς.

Το πρώτο μέρος δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να παίρνουν κατά διαστήματα την κατοχή της μπάλας χωρίς πάντως να δημιουργούνται φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα του πρώτου μέρους αποτέλεσε το αστραπιαίο μπαράζ διαδοχικών ευκαιριών στο 21ο λεπτό, με τον ΠΑΟΚ αρχικά να σπαταλά τρις την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ (κατά σειρά Πανίδης, Τάχατος και Τσαούσης δεν κατάφεραν να χριστούν σκόρερ), και στη συνέχεια τον Ολυμπιακό να φεύγει στην αντεπίθεση. Ο Μαρίνος βρήκε με φοβερή μπαλιά με τo εξωτερικό τον Τσέλιο, ο οποίος αρχικά νικήθηκε στο πλάγιο τετ-α-τετ από τον Ταλιχμανίδη και στη συνέχεια είδε το γύρισμά του από το ριμπάουντ να μπλοκάρεται σταθερά από τον κίπερ του ΠΑΟΚ.

Μοναδική αξιοσημείωτη παρατήρηση όσον αφορά το πρώτο μέρος αποτέλεσε η ένταση που δημιουργήθηκε στο 44′ ανάμεσα στους δύο πάγκους, η οποία πάντως εκτονώθηκε σε λίγα λεπτά και μετά από κάποιες κάρτες που δόθηκαν εκατέρωθεν στους πάγκους των δύο ομάδων.

Οι ποδοσφαιριστές του Πάμπλο Γκαρσία θέλησαν να αναλάβουν ρόλο «αφεντικού» στο ματς με την έναρξη του δεύτερου μέρους, κι έτσι αύξησαν σταδιακά την πίεσή τους προς την εστία του Ολυμπιακού. Όλη η επιθετικότητα των «ασπρόμαυρων» προερχόταν από τα πόδια του Τάχατου, ο οποίος αποτελούσε μόνιμη απειλή για την ομάδα του Ιμπαγάσα με την δημιουργικότητά του. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο διάστημα που οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν στο 49′ με τον Τσαούση, σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία στο 53′ με τον Πανίδη και απείλησαν ξανά στο 58΄ με τον Τσαούση.

Το γκολ όμως έμελλε να μπει από την απέναντι πτέρυγα για τον ΠΑΟΚ, με τον Πανίδη να εκμεταλλεύεται στο 62ο λεπτό την άσχημη απομάκρυνση του Καραργύρη (πραγματοποίησε επέμβαση τεράστιας κλάσης στην κεφαλιά εξ’ επαφής του Πανίδη στο 53′), και να σηκώνει το κεφάλι ψάχνοντας συμπαίκτη μέσα στην περιοχή, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στα αριστερά της. Το γύρισμά του πήρε μια πολύ περίεργη τροχιά που ξεγέλασε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, και έτσι ο ΠΑΟΚ επιβραβεύτηκε για την επιθετικότητά του ανοίγοντας το σκορ!

Στα επόμενα λεπτά ήταν οι ποδοσφαιριστές του Αριέλ Ιμπαγάσα αυτοί που πήραν την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ και να πλησιάσουν στην ισοφάριση, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια πολύ σημαντική ευκαιρία. Πιο κοντά στο 1-1 οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 84ο λεπτό, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιάτσου με το αριστερό από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής να περνάει λίγο έξω από την εστία του Ταλιχμανίδη. Κάπως έτσι το γκολ του Πανίδη χώρισε τις δύο ομάδες μέχρι το τέλος σε ένα παιχνίδι που ξεχείλιζε από πάθος, με χαρακτηριστικό στατιστικό τις 11 κίτρινες κάρτες που έδειξε ο διαιτητής στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων (7 για τον ΠΑΟΚ, 4 για τον Ολυμπιακό)!

ΠΑΟΚ Β’ (Πάμπλο Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Αποστολόπουλος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Τάχατος, Γιαξής, Σαλαμούρας, Φασίδης (71′ Γκουρντεζιάνι), Τζίμας (78′ Σμυρλής), Τσαούσης, Πανίδης (71′ Ουεντραόγκο).

Ολυμπιακός ΣΦΠ Β’ (Αριέλ Ιμπαγάσα): Καραργύρης, Καρμπόβνικ, Καλογερόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Αποστολόπουλος, Ξενιτίδης, Ντόι (69′ Βοΐλης), Μαρίνος, Σουρλής, Τσέλιος (77′ Λιάτσος), Πινακάς.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This