Επιλογή Σελίδας

Του Νίκου Αθανασίου

Με σκόρερ τον φορμαρισμένο Παλάσιος στο 80′ ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας, στην επιστροφή του Κουρμπέλη μετά από 14 μήνες στην ενεργό δράση. Θετική εμφάνιση από τον Διούδη που αποσόβησε δύο γκολ των γηπεδούχων.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χατζηθεοδωρίδης, δεξιός ο Σάντσες και ο Πούγγουρας με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Αγιούμπ, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Χατζηγιοβάνης και Βιτάλ στα άκρα της επίθεσης. Στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο Περικλής Αμανατίδης ξεκίνησε την Αναγέννηση Καρδίτσας με τον Γκέκα στην υπεράσπιση της εστίας. Ο Γκουγκούδης στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Κουτρομάνος στο δεξί και ο Κοτσώνης με τον Λέιρα στο κέντρο της άμυνας. Πλέγας και Μπάλας οι δύο κεντρικοί μέσοι. Βιδάλ, Γκίνη Μπαντιμπαγκά η μεσοεπιθετική τριπλέτα και… φουνταριστός ο Μανιός.

Με το 4-0 της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός πήγε στην Καρδίτσα… περασμένος αλλά μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, θα περίμενε κανείς από τις ρεζέρβες μια καλύτερη, πιο σοβαρή, πιο συγκεντρωμένη εικόνα. Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο όπου καταγράφηκαν οι δύο καλές στιγμές με τον Γκατσίνοβιτς(10′) και το οριζόντιο δοκάρι του Βιτάλ(15′), η εικόνα του Τριφυλλιού ήταν προβληματική και παρέπεμπε σε αγγαρεία.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν δύο μεγάλες στιγμές για να σκοράρουν αλλά ο Σωκράτης Διούδης κράτησε το μηδέν και τα… προσχήματα. Στο 21′ και το 27′ είχε δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε τετ α τετ με τον Γκίνη και δεν επέτρεψε στην ΑΣΑ να ανοίξει το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κάκιστο ποιοτικά, ο Παναθηναϊκός είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις για να σκοράρει. Έφτασε μέσα και έξω από την περιοχή αλλά του έλειψαν οι σωστές επιλογές. Η είδηση του ημιχρόνου, φυσικά, ήταν άλλη.

Η επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στους αγωνιστικούς χώρους σε επίσημο παιχνίδι. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού πάτησε και πάλι χορτάρι μετά τις 12 Δεκεμβρίου του 2020, μετά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών. Ο διεθνής μέσος πέρασε στο παιχνίδι στο 74′ και παραλίγο να σκοράρει στο 80᾽ αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα.

Η είσοδος του Αϊτόρ στο παιχνίδι έδωσε πνοή στην επίθεση των πρασίνων, ο Παλάσιος πέρασε στην κορυφή και αμφότεροι συνεργάστηκαν υπέροχα για να βρει ένα γκολ ο Παναθηναϊκός. Στο 81′ ο Ισπανός εξτρέμ πάτησε περιοχή, είδε την κίνηση του Αργεντίνου, ο οποίος με μία επαφή άνοιξε το σκορ. Λεπτά αργότερα παραλίγο ο Αϊτόρ να σκοράρει κιόλας αλλά με υπέροχη επέμβαση ο Γκέκας έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός με αυτό το 1-0 σφράγισε και τυπικά την πρόκριση στα ημιτελικά όπου τον περιμένει η Λαμία ενώ επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Γκουγκούδης, Κουτρομάνος, Κοτσώνης, Λέιρα(58᾽ Kαρανίκας), Βιδάλ, Γκίνη, Μπαμπαντιμπανγκά(57′ Κουτσιανικούλης), Μανιός(68′ Μπιανκόνι), Πλέγας(75᾽ Θεολόγης)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες(61᾽ Σιδεράς), Πούγγουρας, Σάρλια, Αγιούμπ(61′ Ρούμπεν), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς(61′ Παλάσιος), Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης(74′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης(74′ Κουρμπέλης)

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This