Επιλογή Σελίδας


Οι Πάνθηρες επικράτησαν με 54-49 του Σκυδραϊκού, στο Β’ Δημοτικό αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, σε αγώνα για τη 14η αγωνιστική του Β’ ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Η ομάδα του Δάμη Χρυσίδη ήταν σκιά του εαυτού της στο πρώτο μέρος του ματς, είδε το σύνολο της Σκύδρας να της βάζει πολύ δύσκολα και να προηγείται απόλυτα δίκαια ύστερα από είκοσι λεπτά παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο οι γηπεδούχοι γύρισαν το διακόπτη, έπαιξαν γρήγορο και αποτελεσματικό μπάσκετ και με μία επική επιστροφή από το μείον δεκατρία στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να φέρουν το παιχνίδι υπό τον έλεγχό τους, το οποίο και διαχειρίστηκαν άριστα στην τελευταία περίοδο εξασφαλίζοντας έστω και δύσκολα το δέκατο ροζ φύλλο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά ο πολύ αξιόλογος και σκληρός Σκυδραϊκός παρά την μεγάλη του προσπάθεια, υπέστη την έκτη του ήττα ύστερα από δώδεκα αναμετρήσεις στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ με το ρεκόρ του να πέφτει στο 6-6.


Στην πρώτη περίοδο ο Σκυδραϊκός μπήκε με περισσότερη ενέργεια, όρεξη και ένταση στο παρκέ, προηγήθηκε με έξι από νωρίς αφήνοντας άποντο τον αντίπαλο του έπειτα από τέσσερα λεπτά παιχνιδιού. Σε εκείνο το σημείο ο Δάμης Χρυσίδης κάλεσε τάιμ άουτ σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τους παίκτες του και αυτό έφερε αποτέλεσμα, με τους Πάνθηρες να αλλάζουν το πρόσωπό τους. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι λειτουργούσαν καλύτερα ως ομάδα, πήραν αέρα επτά πόντων δύο φορές, ενώ έφτασαν τη διαφορά έως το συν εννέα μισό περίπου λεπτό πριν το τέλος (8-17, 0′ 44″) με την πρώτη περίοδο να κλείνει με σκορ 12-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πάνθηρες προσπάθησαν από την αρχή να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της πρώτης περιόδου και τρέχοντας ένα σερί 7-0 στο πρώτο λεπτό ισοφάρισαν την παρτίδα (17-17). Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου τα ηνία του ματς και παίζοντας ένα πολύ ορθολογικό μπάσκετ με ωραίους συνδυασμούς, καλές επιλογές και αποτελεσματικότητα στα σουτ, απάντησαν εκείνοι με 0-7 σερί ενώ διεύρυναν το προβάδισμα τους σε διψήφιο αριθμό με τέσσερα λεπτά να απομένουν (20-31, 3′ 54″). Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν ανορθόδοξες επιθέσεις και πολύ κακά σουτ με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τους βρίσκει πίσω στο σκορ με 22-31.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το εντυπωσιακότερο καθώς ο Σκυδραϊκός προηγήθηκε με τη μέγιστη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή φτάνοντας στο συν δεκατρία (24-37, 7′ και 14″) ωστόσο στην συνέχεια οι Πάνθηρες έβγαλαν τρομερή αντίδραση και με μια εκπληκτική επιστροφή ισοφάρισαν αρχικά το παιχνίδι σε 41-41, ενώ κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή και να προηγηθούν για πρώτη φορά στο ματς με 44-41 τρέχοντας ένα καταπληκτικό επιμέρους σκορ 20-4! Το παιχνίδι ήταν ξεκάθαρο ότι έγειρε προς το μέρος των γηπεδούχων οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το μομέντουμ έκλεισαν την περίοδο με διαφορά έξι πόντων (47-41).

Οι δύο ομάδες έμελε να λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στην τελευταία περίοδο εκεί όπου έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, με τα καλάθια να μπαίνουν με το σταγονόμετρο αφού αμφότεροι οι αντίπαλοι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνά τους αλλά και στις αποφάσεις τους στην επίθεση, δείγμα του πόσο πολύ ήθελαν να κερδίσουν την αναμέτρηση. Η ομάδα της Κατερίνης πήρε για πρώτη φορά στο ματς αέρα οκτώ πόντων στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου (49-41, 9’ 45’’) με τους φιλοξενούμενους να διατηρούνται διαρκώς σε απόσταση αναπνοής. Ο Σκυδραϊκός μείωσε έως και τους τρεις με τέσσερα λεπτά να απομένουν για το φινάλε (52-49) κάνοντάς το δραματικό. Οι γηπεδούχοι όμως με σκυλίσια άμυνα, κράτησαν τον αντίπαλό τους άποντο μέχρι το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να αστοχούν δις στην τελευταία τους κατοχή στο ματς, χάνοντας οριστικά την ευκαιρία να ξαναμπούν στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι Πάνθηρες να παίρνουν διά πυρός και σιδήρου το ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ 54-49.

Διαιτητές: Ταρενίδης Κ. – Φελεκίδης.

Δεκάλεπτα: 12-17, 22-31, 47-41, 54-49.

ΓΑΣΠ Πάνθηρες ΑΣ Σκυδραϊκός
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
1 Μουτζίκης* 4 1 3 Μουχτάρης* 4
3 Καζαντζανίδης 8 Χαραλαμπίδης* 20 1
5 Ζιάκος 9 Χατζηχαρίσης* 7
6 Κωνσταντόπουλος 1 14 Καραζέεβ* 3
7 Κουτσικάς Δ/Α 35 Σταμπουλτζής 13 3
8 Τερζίδης Δ/Α 91 Σαλαμπάσης* 2
9 Αδαμόπουλος* 25 99 Παπαδότης Δ/Α
10 Μαργαρίτης Δ/Α
11 Βουτσακόπουλος* 4 1
13 Καρακασίδης* 2
14 Βιλανάκης Δ/Α
17 Τερζόπουλος* 18 1
Σύνολο 54 3 Σύνολο 49 4
Προπονητής: Χρυσίδης Προπονητής: Κολοβός

Pin It on Pinterest

Shares
Share This