Επιλογή Σελίδας

«Έφθασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό» ο Ολυμπιακός Βόλου κόντρα στον Ολυμπιακό ΣΦΠ Β’, γνωρίζοντας την ήττα με 2-3, στο γήπεδο της Νεάπολης. Οι παίκτες του Βασίλη Βούζα είχαν ρυθμό και στόχο στο παιχνίδι τους, έδειξαν σημαντικά σημάδια βελτίωσης, αλλά υπήρχαν …αρρυθμίες στα αριστερά της άμυνας στο πρώτο ημίχρονο, γεγονός που τους έκανε να δεχθούν δύο τέρματα, τα οποία προήλθαν από την ίδια πλευρά. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μείωσαν με τον Φιλίποβιτς σε 1-2, ισοφάρισαν στην έναρξη της επανάληψης με δυνατό μονοκόμματο σουτ του Βερνάρδου, αλλά στο 63’ οι φιλοξενούμενοι με το πρώτο τέρμα του Πινακά στο πρωτάθλημα, πήραν τη νίκη.

Πρώτο ημίχρονο
Στο πρώτο οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου επιχειρούσαν κατά κύριο λόγο από τα αριστερά της επίθεσης, όπου εκεί συνδυάζονταν ο Ντος Σάντος με τον Κατσούκη, με τον Αργεντίνο να ξεσηκώνει ουκ ολίγες φορές το κοινό στο γήπεδο της Νεάπολης, με τις περισσότερες φορές να είναι ουσιαστικός στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, πιστοποίησαν με τα δύο τέρματα που πέτυχαν, ότι διαθέτουν ποιότητα από τη μέση και μπροστά.
Μόλις στο 6’ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ, όταν από το κέντρο ο Πινακάς έβγαλε στα αριστερά της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου τον Μαρίνο, ο οποίος δεν βρήκε …αντίσταση και με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ξενοδόχοβ, για το 0-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μαρίνος και πάλι από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, «έσπασε» για τον επερχόμενο Κωστή, ο οποίος έκανε το σουτ, με τη μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοβ, στη δεύτερη καλή στιγμή.
Στο 12’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντος Σάντος, ο Ξενιτίδης …απείλησε την εστία του με κεφαλιά, με τον Τζολάκη να δείχνει την ετοιμότητά του και να διώχνει με τα χέρια σε κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού Βόλου.
Στο 16’, ο Κουντουριώτης έβγαλε την μπάλα μπροστά -με ατομική ενέργεια- για τον Βερνάρδο, ο οποίος σε τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Τζολάκη.
Στο 19’, ο Κωστής έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας από τα δεξιά, έβγαλε για τον Σουρλή, ο οποίος έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, παρενεβλήθη ο Φιλίποβιτς και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ξενοδόχοβ.
Στο 25’, ο Ξενιτίδης από τα δεξιά έβγαλε για τον Πινακά, με τον τελευταίο να γυρνάει για τον Μαρίνο, το σουτ του οπίου έδιωξε δύσκολα, με τα πόδια, ο Ξενοδόχοβ.
Στο 31’ ο Σουρλής με κούρσα από το κέντρο του γηπέδου νίκησε το Ξενοδόχοβ σε τετ-α-τετ, σε μία αργή αντίδραση στο τραζνίσιον για την ομάδα του Βασίλη Βούζα, κάνοντας το 0-2.
Ο Ολυμπιακός Βόλου στο 34’, μείωσε σε 1-2, με κεφαλιά του προωθημένου Ιγκόρ, με τη μπάλα να έρχεται στον Βούλγαρο αμυντικό μετά κόρνερ του Κόλα κι αφού δεν μπόρεσε να διώξει όπως θα ήθελε ο Τζολάκης, στην έξοδο που επιχείρησε.

Δεύτερο ημίχρονο
Η επανάληψη άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, όταν στο 57’ ο Βερνάρδος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κι από πλάγια θέση σε διώξιμο της άμυνας του Ολυμπιακού ΣΦΠ Β’, η μπάλα στρώθηκε για τον επιθετικό του Ολυμπιακού Βόλου, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Και πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων για την ισοφάριση, άρχισαν για τους φιλοξενούμενους με τον Πινακά -στο 63’- να βγαίνει σε τετ-α-τετ μετά από πάσα του Μαρίνου από τον άξονα, με τον νεαρό επιθετικό των φιλοξενούμενων να δίνει ξανά το προβάδισμα με 2-3.

Στο 78’ ο Νάνι βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Τζολάκη μετά από ωραία κάθετη του Ξύδα, αλλά ο βοηθός Μάνος υπέδειξε σε θέση οφ σάιντ τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού Βόλου, απόφαση που σήκωσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Στο 83’ οι γηπεδούχοι έφθασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν ο Μαναφόβ με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Τζολάκη, ο οποίος με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε ο Φιλίποβιτς με κόκκινη κάρτα του διαιτητή Βρέσκα.

Ολυμπιακός Βόλου (Βασίλης Βούζας): Ξενοδόχοβ, Παπακώστας, Μαναφόβ, Φιλίποβιτς, Στάμου, Κόλα (56’ Ξύδας), Κουντουριώτης (71’ Νάνι), Ντος Σάντος, Κατσούκης (56’ Μάνγκα), Κότος (80’ Ντιαμπί), Βερνάρδος.

Ολυμπιακός ΣΦΠ Β’ (Αριέλ Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Ξενιτίδης, Αποστολόπουλος, Σαπουντζής (61’ Τσέλιος), Καρμπόβνικ, Μπαγκαλιάνης, Καλογερόπουλος, Μαρίνος, Κωστή (90’ Ντόη), Σουρλής, Πινακάς (78’ Νταμπό).

Πηγή: Magnesianews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This