Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Γκατζούλη

Ο Απόλλων Λάρισας πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο στη Φιλιππούπολη, την Τετάρτη (2/2) κόντρα στον Θεσπρωτό με σκορ 2-1. Με αυτή τη νίκη οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στον βαθμολογικό πίνακα και θα κάνουν τον δικό τους αγώνα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος με σκοπό να παραμείνουν στην κατηγορία.

Το ματς δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας σε έναν ιδιαίτερα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Οι νικητές έβγαλαν πάθος στο παιχνίδι τους και στο τέλος δικαιώθηκαν. Καλά δείγματα γραφής άφησε και ο Θεσπρωτός.

Στο 2’ ο Βίγια συνεργάστηκε με τον Νούσιο έξω δεξιά και ο Κολομβιανός έφερε τη μπάλα στην περιοχή με τον Ανδρέα Σταματή να πλασάρει από την μικρή περιοχή και τον Παππά να απομακρύνει ενστικτωδώς, με τον Σταματή στην επαναφορά να πετυχαίνει το 1-0.

Στο 34′ ο Βίγια εκτέλεσε φάουλ και ο Χατζής με κεφαλιά έστειλα τη μπάλα στο δοκάρι με τον Γιαννίτση εξ’ επαφής να πλασάρει άουτ.

Ο Θεσπρωτός έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν το ημίχρονο, όταν ο Σαραντίδης κέρδισε πέναλτι από τον Αστρά, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο ίδιος ποδοσφαιριστής, στέλνοντας τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ισόπαλες στο 1-1.

Στο 47’ ο Λίταινας από τα όρια της μεγάλης περιοχής σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι ο Βίγια, με τον Γιαννίτση να παίρνει την κεφαλιά η οποία πέρασε παράλληλα από την εστία του Παππά και σχεδόν οριακά από την γραμμή του τέρματος οι αμυντικοί του Θεσπρωτού απομάκρυναν σε κόρνερ.

Στο 54′ ο Γεωργούσης αναπτύχθηκε από δεξιά, ο Σαραντίδης ανάμεσα από μικρή περιοχή και πέναλτι βρέθηκε μόνος του, πλασάροντας με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Λίταινας στο 61′ απείλησε ξανά, με σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά δίπλα από το «παραθυράκι» της εστίας του Παππά.

Στο 70’ ο Βίγια βγήκε από αριστερά και με σέντρα στο πρώτο δοκάρι, ο Κώστας Χατζής με μια κεφαλιά «ψαράκι» κέρδισε τον Παππά για το 2-1 του Απόλλωνα.

Ο Βίγια εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα του Θεσπρωτού βγαίνοντας τετ α τετ στο 78′, πλασάροντας τον Παππά από πάνω, με την μπάλα να περνά άουτ.

Απόλλων Λάρισας (Θωμάς Γράφας): Αστράς, Λίταινας, Πετράκης, Γιαννίτσης, Χατζής, Τιμπουέ, Καλούσης, Καραμόκο (55′ Μπαλογιάννης), Νούσιος, Σταματής, Βίγια (90’+1′ Κοζού).

Θεσπρωτός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Παππάς, Βαγιέντε, Λορέντζο, Βασιλάκης, Σταυρίδης (88′ Διγκόζης), Γκάνσιερ, Στεργίου, Βαταμίδης (74′ Δημητρούλας), Σαραντίδης, Γεωργούσης, Πουφλής (46′ Μπονίγια).

Διαιτητική τριπλέτα: Νικολάου (Αθηνών), Καλλής (Ανατ. Αττικής), Ίσσας (Αθηνών).

Πηγή: athleticlarissa

Pin It on Pinterest

Shares
Share This