Επιλογή Σελίδας


Ο Βατανιακός επικράτησε με 78-74 του Βαφύρα, στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, σε αγώνα για τη 13η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Το παιχνίδι ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος και παρά την διαφορά 14ων πόντων με την οποία οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα της Κατερίνης κατάφερε να πάρει τελικά την νίκη στο φινάλε με μεγάλα σουτ και καθοριστικές άμυνες.


Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση με τρομερές επιθετικές διαθέσεις και το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια χωρίς καμία διαφορά να ξεπερνά το ένα σουτ. Αυτό μέχρι και τα τελευταία τρία λεπτά της πρώτης περιόδου, εκεί όπου οι παίκτες του Βαφύρα πάτησαν απότομα το γκάζι και δημιουργώντας ένα σερί 0-10 κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά 12 πόντων στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο, ο Βατανιακός αντέδρασε πολύ γρήγορα. Μετά το αρχικό σουτ του Βαφύρα που έστειλε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή που έφτασε ποτέ στο παιχνίδι, το +14, οι γηπεδούχοι άρχισαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους. Αρχικά με ένα μικρό σερί 6-0, μείωσαν πολύ γρήγορα τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (8). Έπειτα, πριν βγει το πρώτο πεντάλεπτο, με ένα επιμέρους 7-2, έφτασαν τη διαφορά στους 3 πόντους (29-32). Εκεί πια, κάνοντας ένα νέο επιμέρους 4-1, ισοφάρισαν το παιχνίδι στους 33 πόντους 4:30 πριν την ανάπαυλα. Ο Βαφύρας άρχισε να ξυπνάει και να παίρνει εκ νέου κεφάλι στο σκορ με ένα δίποντο και δύο τρίποντα, προσπαθώντας να μην παραχωρήσει το προβάδισμα στους αντιπάλους του. Ωστόσο το μομέντουμ της αναμέτρησης ήταν εκείνη τη στιγμή στη μεριά των γηπεδούχων, οι οποίοι με ένα 6-0 πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με δύο πόντους (43-41), μετά το αρχικό τους προβάδισμα στην πρώτη περίοδο. Εν συνεχεία, ένα τρίποντο των γηπεδούχων και δύο δίποντα των φιλοξενούμενων διαμόρφωσαν το σκορ ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τον Βατανιακό να προηγείται με βραχεία κεφαλή 46-45.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν το ημίχρονο των ‘‘σερί’’, καθώς η κάθε ομάδα έχτιζε μικρά σερί και επιμέρους σκορ ανά διαστήματα, κάνοντας το προβάδισμα να αλλάζει χέρια πολύ συχνά. Αρχικά ο Βαφύρας πέρασε μπροστά με ένα πόντο. Ακολούθησε ένα 6-2 για τους γηπεδούχους που τους έδωσε την πρωτοπορία στο σκορ με 4 πόντους, 2 λεπτά αφού ξεκίνησε το ημίχρονο. Με δύο καλάθια στο επόμενο ενάμιση λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έπιασαν τους αντιπάλους τους στο σκορ στους 53 πόντους. Ένα νέο 5-0 όμως του Βατανιακού τον έβαλε και πάλι μπροστά 4:02 πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Η ομάδα από το Δίον όμως μείωσε στον πόντο την τιμή της διαφοράς πολύ γρήγορα, πριν η ομάδα της Κατερίνης την ξαναπάει στα δύο σουτ. Ο πίνακας στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έγραφε 63-59.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα αναμένονταν καθηλωτικό και οι δύο «μονομάχοι» δεν απογοήτευσαν. Αρχικά, 4 γρήγοροι πόντοι του Βατανιακού τον έφεραν στο +8 και όλα έδειχναν ότι θα είναι αυτή η ομάδα που θα προσπαθήσει να τελειώσει το παιχνίδι. Ωστόσο ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα του Βαφύρα κυρίως από τη γραμμή των 6,75 ήρθε να αλλάξει λίγο τα δεδομένα της αναμέτρησης. Το 0-10 των φιλοξενούμενων όχι απλά ανέτρεψε το -8 αλλά τους έδωσε το προβάδισμα και την ψυχολογική ένεση που χρειαζόντουσαν, καθώς και ένα πολύτιμο αλλά μικρό προβάδισμα 4 λεπτά πριν από το φινάλε. Ο Βατανιακός ακολουθούσε από πολύ κοντά στο σκορ αλλά ένα τρίποντο του Βαφύρα 2:25 πριν το τέλος έβαλε φωτιά στο παιχνίδι και έστειλε τη διαφορά στους 4 πόντους για την ομάδα από το Δίον. Σε αυτό όμως το χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι έδειξαν πως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Οι 3 ελεύθερες βολές που πέτυχαν ήταν μόνο η αρχή της ανατροπής που ακολούθησε. Με το σκορ στο 73-74, ο Βατανιακός έβγαλε μεγάλες άμυνες και με ένα τρομερό τρίποντο ‘‘μαχαιριά’’, 19 δευτερόλεπτα πριν λήξει το παιχνίδι, πήρε το προβάδισμα. Στη συνέχεια ακολούθησε άλλη μια φανταστική άμυνα σε δύο φάσεις και ένα εντυπωσιακό μπλοκ που έδωσε την κατοχή στην ομάδα της Κατερίνης καθώς και δύο βολές 6 δεύτερα πριν εκπνεύσει ο χρόνος. Οι βολές ήταν εύστοχες και έτσι γράφτηκε το τελικό 78-74 για να ολοκληρωθεί αυτό το καταπληκτικό παιχνίδι.

Έτσι λοιπόν ο Βατανιακός όχι μόνο ανέτρεψε τις μεγάλες και μικρές διαφορές των αντιπάλων του αλλά κατάφερε να πάρει και το ροζ φύλλο αγώνα σε ένα δραματικό φινάλε, μία νίκη που τον φέρνει στο 9-3. Ο Βαφύρας αν και ήταν πάρα πολύ καλός και βρέθηκε μία ανάσα από το διπλό, έφυγε τελικά ηττημένος από την Κατερίνη με το ρεκόρ του στο 3-9.

Διαιτητές: Χρυσάφης – Φελεκίδης.

Πόντοι ανά περίοδο 1η περίοδος 2η περίοδος 3η περίοδος 4η περίοδος Σύνολο
ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα  

16

 

30

 

17

 

15

 

78

ΓΑΣ Βαφύρας Δίου  

28

 

17

 

14

 

15

 

74

     

Δεκάλεπτα: 16-28, 46-45, 63-59, 78-74.

ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα ΓΑΣ Βαφύρας Δίου
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
7 Βαρβούτης* 18 1 Τσιμήτρης
8 Κοτσίμπελης 6 6 Καραμπατάκης* 9 3
9 Λάλας* 6 2 7 Μπαλαρμάς* 24
10 Πόσιος* 6 9 Αυτζόγλου* 4
12 Χασιώτης 10 Σιώκας 7 2
13 Τζήμας Δ/Α 12 Αγοραστός 4
14 Βαρδακώστας* 10 15 Ταρενίδης* 13
16 Μαρμαρίδης 5 1 43 Κυπαρίσσης Δ/Α
17 Μπίσμπας* 27 96 Λαμπονίκος* 13
18 Ρουκάς
19 Νικόλι
Σύνολο 78 3 Σύνολο 74 5
Προπονητής: Χοτοκουρίδης Προπονητής: Σαραπτσής

Pin It on Pinterest

Shares
Share This