Επιλογή Σελίδας

Ένα τέρμα ήταν αρκετό για να δώσει τους τρεις βαθμούς στη Νίκη απέναντι στον συμπολίτη Ολυμπιακό, με τον Τσουκαλά να σκοράρει για τους «κυανόλευκους» και να κάνει το 1-0 από το 29’ σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό.

Η Νίκη Βόλου είχε στα μεγαλύτερα διαστήματα της αναμέτρησης τον έλεγχο του αγώνα, σε ένα παιχνίδι πάντως που δεν είχε τις πολλές εντυπωσιακές φάσεις, με τους γηπεδούχους να μένουν στην ουσία από εκεί και πέρα. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είχε και το καλύτερο πρόσωπο, αλλά προσπάθησε να βγάλει φάσεις κατά κύριο λόγο στο τελευταίο 15λεπτο, αναζητώντας την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Αν και ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε όρεξη στην αρχή, τα πρώτα σουτ προς την αντίπαλη εστία ήταν της Νίκη. Μία κίνηση από δεξιά του Κάσσου μόλις στα 25’’ του επέτρεψε να κάνει μία σέντρα-σουτ για να καταλήξει η μπάλα άουτ, ενώ ο Τσουκαλάς στο 5’ έκανε ένα σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή για να καταλήξει η μπάλα και πάλι εκτός αγωνιστικού χώρου. Από την άλλη, ο Κυριακίδης έκανε ένα σουτ από το ύψος του ημικυκλίου, για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Βούγιοβιτς, και με μονή το σουτ του Μέτσε στο 16’.

Η Νίκη σε κάθε περίπτωση πατούσε καλύτερα και αυτή η εικόνα οδήγησε και στο 1-0 για τους γηπεδούχους στο 29’! Σε εκείνο το σημείο ο Ροχάνο εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου και η μπάλα πέρασε στη μικρή περιοχή. Εκεί ο Ροχάνο προσπάθησε να ελέγξει την μπάλα με το στήθος και ουσιαστικά την προώθησε στον Τσουκαλά, για να τη στείλει στα δίχτυα του Βούγιοβιτς, ανοίγοντας το σκορ για τη Νίκη.

Από την άλλη στο 36’, μετά από αλλαγή της μπάλας με τον Γραικό, ο Χατζής σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Μπάγιτς, με την μπάλα όμως να φεύγει αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Νίκης. Σ’ αυτήν την προσπάθεια η Νίκη απάντησε στο 38’ όταν ο Πάνος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αλιατίδης άφησε για τον Κάσσο και αυτός σούταρε, για να βρει η μπάλα πάνω στον Φιλίποβιτς και να καταλήξει άουτ. Μέχρι το φινάλε δεν έγινε κάτι περισσότερο, και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τη Νίκη να καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμα και τον Ολυμπιακό Βόλου να ψάχνει τουλάχιστον την ισοφάριση. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι η κατοχή της μπάλας έφτασε το 61% για τη Νίκη Βόλου στο πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό Βόλου να μένει στο 39%.

Η Νίκη συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, όπως και την κατοχή, έχοντας διάθεση για να πιέσει,, αναζητώντας ένα ακόμη γκολ που θα της έδινε σαφές προβάδισμα επικράτησης. Από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου ο Βασίλης Βούζας αναζήτησε λύσεις περνώντας τους Νάνι και Κουντουριώτη στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ρυθμός πάντως δεν ήταν και τόσο καλός, με το θέαμα να λείπει τουλάχιστον στα 20 πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με μία εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία στο 61’ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Βούγιοβιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου πρόλαβε τον Κάσσο, που δέχθηκε την μπαλιά του Γκαρσία, και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 66’ ο Ολυμπιακός Βόλου φάνηκε στο γήπεδο, όταν ο Σκοπελίτης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κουντουριώτης έκανε την κεφαλιά εντός περιοχής του Μπάγιτς, όμως η μπάλα δεν φάνηκε να φεύγει με δύναμη, και ο τερματοφύλακας της Νίκης μπλόκαρε εύκολα. Παράλληλα, στο 74΄ο Ασαμόα κινήθηκε από δεξιά και πέρασε την μπάλα στον Βερνάρδο, αυτός βρήκε τον Κουντουριώτη, αλλά ο παίκτης των «ερυθρόλευκων» δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φάση αφού γλίστρησε, ενώ στο 79’ από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα ο Φιλίποβιτς ήταν αυτός που έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Σε γενικές γραμμές προς το τέλος του αγώνα, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός Βόλου έψαξε το γκολ, αλλά η Νίκη είχε καθαρό μυαλό και κράτησε την μπάλα όσο μπορούσε, παραμένοντας παράλληλα ψηλά στο γήπεδο και έτσι οι «κυανόλευκοι» έφτασαν στην επικράτηση.

Κάρτες

  • Κίτρινες: 19’ Μέτσε, 80’ Κάσσος /8’ Παπακώστας, 80’ Νάνι, 91’ Σκοπελίτης

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος (83’ Αθανασίου), Κάσσος, Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Ανδρέου, Μέτσε, Κυριακίδης (83’ Παναγιωτίδης), Τσουκαλάς, Γκαρσία (70’ Βλαχομήτρος), Ροχάνο (57’ λ.τ. Τζιώρας).

Ολυμπιακός Βόλου (Βούζας): Βούγιοβιτς, Γραικός, Παπακώστας (46’ Νάνι), Κατσούκης (70’ Ασαμόα), Φιλίποβιτς, Στάμου, Ντιαμπί (46’ Κουντουριώτης), Κόλα (83’ Μαρκοπουλιώτης), Σκοπελίτης, Χατζής, Βερνάρδος.

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This