Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Βλαχόπουλου

Ο Άρης είδε τον εαυτό του στον καθρέπτη και στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου με τη Λαμία καθώς επιβεβαίωσε το τρομακτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο γκολ μέσα από τη σπατάλη ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο αλλά και την αδυναμία να φτιάξει φάσεις στο δεύτερο. Η Λαμία πήρε αυτό που ήθελε, αναγκάζοντας τον Άρη να εκτελέσει (κυρίως) με σουτ εκτός περιοχής, προσπάθησε να απειλήσει μέσα από τις κούρσες του Ρόμανιτς, επί της ουσίας όμως έφερε το θέμα της πρόκρισης εκεί που ήθελε καθώς θα παιχτεί στη δική της έδρας. Ενόψει του δεύτερου αγώνα σε μία εβδομάδα, ο Άρης έχει να διαχειριστεί και το πρόβλημα που προέκυψε με τους τραυματισμούς των δύο τερματοφυλάκων του (μέσα σε δέκα λεπτά), των Χουλιάν Κουέστα, Ντένις.

Αυτό έδειξαν οι επιλογές του Άκη Μάντζιου στο αρχικό σχήμα μα σπουδαιότερο πειστήριο την επιστροφή του Δημήτρη Μάνου στην κορυφή της επίθεσης, για πρώτη φορά στις φετινές εγχώριες διοργανώσεις καθώς η τελευταία του ήταν στον αγώνα με την Αστάνα το περασμένο καλοκαίρι. Ενισχυτικά αυτής της άποψης λειτούργησε και η επιλογή του διδύμου των Τζέγκο-Λούκας Σάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής η οποία άφησε στον πάγκο τον Μπαντού Ντιαγέ. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες αποφάσεις ήταν αναμενόμενες, όπως και οι επιλογές του Μιχάλη Γρηγορίου στο αρχικό σχήμα καθώς έριξε στο παιχνίδι την 11αδα που χρησιμοποίησε στον πρόσφατο αγώνα Πρωταθλήματος με τον Ιωνικό.

Ο Άρης έπαιξε ένα ημίχρονο σε πολύ υψηλή ένταση, πήρε αγωνιστικά ρίσκο ανεβάζοντας πολύ ψηλά τις γραμμές του, «έπνιξε» τη Λαμία μέσα από την πίεσή του και τα διαδοχικά κλεψίματα αλλά στην τελική προσπάθειά του έβγαζε περισσότερο απελπισία παρά ποιότητα. Ειδικά μέχρι το 25’, η κατοχή της μπάλας πλησίασε το 65% για τους «κίτρινους» οι οποίοι είχαν δημιουργία, αλλά αδυνατούσαν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια εντός της περιοχής της Λαμίας με εξαίρεση μια κεφαλιά του Μπερτόγλιο στο 11’. Ο Αργεντίνος μαζί με τον Μπρούνο Γκάμα ήταν οι πιο δημιουργικοί παίκτες του Άρη, μάλιστα ο Πορτογάλος υποχρέωσε τον Σαράνοφ σε εντυπωσιακή απόκρουση στο 45ο λεπτό καθώς στα υπόλοιπα σουτ από τους Μάνο, Μπερτόγλιο και Φαμπιάνο, ο τερματοφύλακας της Λαμίας είτε είχε σωστή τοποθέτηση και κατ’ επέκταση εύκολο έργο, είτε έβλεπε την μπάλα να περνάει εκτός εστίας.

Η Λαμία άρχισε να παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά το 25ο λεπτό καθώς εκεί έπαψε να στηρίζεται στις κόντρα επιθέσεις και προσπάθησε να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο μέσα από τη δημιουργία του Τιρόνε. Βέβαια, δεν έφτασε σε επίπεδο τελικής προσπάθειας ίσως γιατί της έλειπε η τελική πάσα. Συν τοις άλλοις, Λούκας Σάσα και Τζέγκο ήταν οι «άρχοντες» της μεσαίας γραμμής, από τα δικά τους κλεψίματα ο Άρης έφτασε να είχε 11 τελικές προσπάθειες, όχι όμως και το πολυπόθητο γκολ το οποίο μάλλον άξιζε βάσει απόδοσης, όχι όμως και ποιότητας ευκαιριών.

Ο Άρης δεν είχε την ίδια πίεση στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, γεγονός το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στη Λαμία να ισορροπήσει το παιχνίδι και να ανεβάσει (έστω ελάχιστα) τις γραμμές της. Είδε όμως τον Λούκας Σάσα να αστοχεί από πλεονεκτική θέση αλλά και τον Σούντγκρεν να υποπίπτει σε λάθος το οποίο θα μπορούσε να αποδειχθεί ολέθριο αν ο Χουλιάν Κουέστα δεν έβγαινε πολύ έξω από την περιοχή του για να προλάβει τον Ρόμανιτς, σε μια φάση όπου τραυματίστηκε ο Ισπανός τερματοφύλακας και αντικαταστάθηκε από τον Ντένις.

Πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος, ο Άκης Μάντζιος προχώρησε στις πρώτες παρεμβάσεις του καθώς αναζήτησε περισσότερη δημιουργία από τον άξονα με την είσοδο του Μπαντού Ντιαγέ, ενώ έριξε στο παιχνίδι και τον Ματέο Γκαρσία.

Ελάχιστα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα, ο Ντένις ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και λόγω έλλειψης αντικαταστάτη, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αγωνίστηκε τραυματίας από το 71ο λεπτό! Δύο λεπτά αργότερα, ο Άκης Μάντζιος ολοκλήρωσε την αντικατάσταση του συνόλου της μεσοεπιθετικής γραμμής με την είσοδο στον αγώνα των Χουάν Ιτούρμπε, Κριστιάν Λόπεθ. Οι αλλαγές δεν βγήκαν σε καλό για τον Άρη καθώς αν οι ποδοσφαιριστές της μεσοεπιθετικής γραμμής που ξεκίνησαν στο παιχνίδι είχαν δημιουργία και υστέρησαν στην τελική προσπάθεια, οι… επόμενοι δεν είχαν ούτε αυτό. Συν τοις άλλοις, ο Μπαντού Ντιαγέ ήταν αρκετά υποτονικός στο παιχνίδι του. Κι έτσι τα λεπτά κυλούσαν, ο Άρης δεν έφτιαχνε φάσεις για να βρει το γκολ και η Λαμία πήρε αυτό που ήθελε καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα ο Σαράνοφ έκανε εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Κριστιάν Λόπεθ.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σούντγκρεν, Φαμπιάνο (Άρης), Γκόλεμιτς, Μπεχαράνο, Νούνιες, Σαράνοφ (Λαμία)

MVP: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Προβυδάκη και γενικώς από την αμυντική τετράδα της Λαμίας με τους Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλο, Σαραμαντά η οποία δεν άφησε τον Άρη να βρει ευκαιρίες εντός περιοχής

Στο ύψος του: Το δίδυμο των Σάσα-Τζέγκο έκανε εξαιρετικό παιχνίδι αλλά δεν θα μπορούσε να λύσει το βασικό πρόβλημα του Άρη.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Η δημιουργία δεν είναι αρκετή, ο Άρης χρειάζεται και εκτέλεση και κανείς εκ των μεσοεπιθετικών παικτών δεν την έδωσε, ενώ ο Σούντγκρεν πέρασε… εφιαλτικές στιγμές με τον Ρόμανιτς.

Η «γκάφα»: Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν έκανε σοβαρά λάθη στις αρχές του δεύτερου μέρους, αυτό του 54ου λεπτού θα μπορούσε να είχε αποδειχθεί ολέθριο, αλλά Κουέστα πρόλαβε τον Ρόμανιτς αρκετά έξω από την περιοχή του με τίμημα τον τραυματισμό του.

Το «στραγάλι»: Ο Περράκης έκανε πολύ καλή διαιτησία στο πρώτο ημίχρονο και το αντίθετο στο δεύτερο καθώς χάλασε τον ρυθμό του αγώνα με τα διαδοχικά σφυρίγματά του και άφησε τον Άρη με παράπονα ειδικά στη φάση του 63ου λεπτού όπου δεν «έπαιξε» το πλεονέκτημα κι ενώ ο Μπερτόγλιο έβγαινε στο ένας εναντίον ενός με τον Γκόλεμιτς.

Το «ταμείο» του Αγώνα: Ο Άρης έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από πλευράς ενέργειας και δημιουργίας αλλά αντιμετωπίζει τρομερό πρόβλημα στο γκολ. Έβγαζε απελπισία στην τελική προσπάθεια κι αυτή δεν γινόταν μέσα από την περιοχή. Η Λαμία έπαιξε για το «μηδέν», επένδυσε στις φάσεις που θα της δοθούν στο transition παιχνίδι και το 0-0 μάλλον τη δικαίωσε για την τακτική της.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα (59’ Ντένις), Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ, Λούκας Σάσα, Τζέγκο (59’ Ντιαγέ), Μπερτόγλιο (73’ Ιτούρμπε), Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα (59’ Ματέο Γκαρσία) και Μάνος (73’ Λόπεθ)

Λαμία 1964 (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νούνιες (90+4’ Ατζέτζο), Καραμάνος, Τιρόνε (64’ Τζανδάρης), Ρόμανιτς και Αραμπούλι.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This