Επιλογή Σελίδας


Σε μια γειτονιά του Πειραιά, την Κοκκινιά, το μπάσκετ «ενώνει» με την ίδια φανέλα παιδιά μεταναστών και δίνει χαρά σε παιδιά ορφανοτροφείου, παρά τις καθ’ όλα αντίξοες γηπεδικές συνθήκες. Οι «Κυρίαρχοι Κοκκινιάς» δεν έχουν ούτε έναν χώρο γραφείου, δεν διαθέτουν αποδυτήρια για τις ακαδημίες τους και τις ομάδες εφήβων, παίδων και νεανίδων, αλλά έχουν πολλή, έμπρακτη αγάπη για τα κορίτσια και τα αγόρια του ορφανοτροφείου «Ο καλός Ποιμήν» με το οποίο συνεργάζονται τα 4 τελευταία χρόνια, προσφέροντας μόνο τον προπονητή και την προπονήτρια για να μαθαίνουν μπάσκετ και να διασκεδάζουν με την «πορτοκαλί» μπάλα στα χέρια τους.


Η πρόταση της συνεργασίας των Κυρίαρχων Κοκκινιάς με το ορφανοτροφείο, έγινε από τον πρόεδρό του, Ιωσήφ Παπαγιάννη που έλαβε έγκριση από την διευθύντρια του ιδρύματος για την συνοδεία των παιδιών στις προπονήσεις που κάνουν, περνώντας δύο ώρες ευχαρίστησης στο κλειστό γυμναστήριο του 14ου Γυμνασίου Πειραιά.

«Απευθύνθηκα αυτοβούλως στο ορφανοτροφείο και η διευθύντρια με την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, εγκρίνανε την ενασχόληση των παιδιών με το μπάσκετ και στις πρώην εγκαταστάσεις που είχαμε, αλλά ατυχώς έχουν γκρεμισθεί για την δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου. Αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε στο 14ο Γυμνάσιο και μας ακολούθησαν τα κορίτσια και τα αγόρια του ορφανοτροφείου, αν και λόγω του ασφυκτικού καθημερινού προγράμματος, περιορίστηκαν οι ώρες προπονήσεις. Λόγω της πανδημίας έχουν σταματήσει οι προπονήσεις» λέει ο πρόεδρος των Κυρίαρχων που έβλεπε τα χαρούμενα πρόσωπα των αγοριών και των κοριτσιών του ορφανοτροφείου να παίζουν μπάσκετ, ενώ παράλληλα προβληματιζόταν γιατί λόγω οικονομικής δυσπραγίας, δεν υπήρχαν τα περιθώρια να τους προσφέρει φόρμες και παπούτσια, εκτός από τις μπάλες και την τεχνική καθοδήγηση εκμάθησης από τον προπονητή των ΤΕΦΑΑ που έχει και στα τμήματα της ακαδημίας, με 70 παιδιά, συνολικά.

«Η χαρά των παιδιών είναι η δική μας ικανοποίηση στον σύλλογο. Όλα έχουν γίνει απολύτως με τις νόμιμες διαδικασίες γιατί αυτά είναι ευαίσθητα θέματα και πάντα δίνουμε την μεγαλύτερη προσοχή για να μην δημιουργηθούν προβλήματα και μια καλοπροαίρετη προσπάθεια εξελιχθεί σε… λάθος. Η συνεργασία μας με το ορφανοτροφείο «Ο καλός Ποιμήν» λειτούργησε πολύ καλά και τους ευχαριστώ που αποδέχτηκαν την πρόταση μας, γιατί ήταν προς όφελος των παιδιών και μόνο».

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της ακαδημίας των Κυρίαρχων Κοκκινιάς έχουν υποδεχτεί τα παιδιά του ορφανοτροφείου, με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για το μπάσκετ. Οι Κυρίαρχοι έχουν εννέα παιδιά μεταναστών στην ακαδημία τους. Τον Ράμ, τον Σάιντα, τους αδελφούς Σούλτεκς από την Γεωργία, την Σιντιόν, τα αδέλφια Σαβούτ (αγόρι και κορίτσι) και τον Ηφαιστίωνα.

«Όλα τα παιδιά είναι γεννημένα στην Ελλάδα και φυσικά έχουν αφομοιωθεί στην κοινωνία μας. Η πορεία των αδελφών Αντετοκούνμπο έχει προσελκύσει αρκετά παιδιά μεταναστών στο μπάσκετ. Μακάρι να φτάσουν όλα όσο ψηλότερα μπορέσουν. Σημασία έχει ότι ήρθαν στο μπάσκετ για να αθληθούν και μαζί με την μόρφωση τους, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους» καταλήγει ο κ. Παπαγιάννης.

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This