Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Κοζικόπουλου

Ο Ηρακλής “αυτοκτόνησε” στο γήπεδο του Μακεδονικού και αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με τον Απόλλων Πόντου.

Πλήρωσε για ακόμη μία φορά την επιθετική δυστοκία ο Γηραιός…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ηρακλή να παίρνει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Απόλλων Πόντου. Παρόλα αυτά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα ήρθε για τους γηπεδούχους σε μια ανύποπτη φάση που ίσως να υπήρχε και επιθετικό φάουλ πάνω στον Σγουρή. Η απόφαση του διαιτητή ήταν να μην σφυρίξει κάτι και έτσι ο Νασσέρ βρέθηκα απέναντι από τον Παλαβράκη, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.

Το γκολ άγγιξε λίγα λεπτά αργότερα και ο Ηρακλής. Ο Πατράλης στο ντεμπούτο με τον Γηραιό κέρδισε πέναλτι όταν ανατράπηκε στην περιοχή μετά από κάθετη πάσα του Μασούρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιτίνιο, με τον Βραζιλιάνο να νικιέται όμως από τον Πίτκα.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 20ολεπτο, ο Καρτσαμπάς βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Απόλλων Πόντου, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων βγήκε νικητής λέγοντας όχι στον επιθετικό του Γηραιού.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες προερχόταν από μία 20ημερη αποχή. Ο Ηρακλής είχε την κατοχή μέχρι το τέλους του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι περίμεναν, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ιδιαίτερο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ηρακλή να έχει και πάλι τον έλεγχο και να προσπαθεί να ανεβάσει και πάλι τον ρυθμό του. Ένα σουτ του Βιτίνιο στο 52’ πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Ο Κώστας Γεωργιάδης ανακάτεψε την τράπουλα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μπαστακό και Κάκκο. Έτσι με φρέσκα πόδια ο Ηρακλής συνέχισε να κρατάει την κατοχή και να πιέζει. Η λύση ήρθε στο 64ολεπτο, όταν μετά από κακή απομάκρυνση των αμυντικών των γηπεδούχων η μπάλα στρώθηκε έξω από τη περιοχή στον Ματίας Τόμας και αυτός με ξερό σουτ στην κίνηση πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα για το 0-1.

Μετά το γκολ ο Ηρακλής έκλεισε σωστά τους χώρους, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία και όλα έδειχναν ότι το 0-1 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Όλα άλλαξαν όμως στα τελευταία λεπτά. Ο Ματίας Τόμας από ήρωας έγινε μοιραίος, καθώς στο 87ολεπτο έπαιξε ωραία το ένα δύο με τον Μιχάλη Μπαστακό και βγήκε στην αντεπίθεση εντελώς μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο Ουρουγουανός όμως δεν μπόρεσε να ¨κλειδώσει¨ το ματς πλασάροντας στο δοκάρι, κάτι που αποδείχθηκε μοιραίο δύο λεπτά αργότερα.

Ο Απόλλων Πόντου μόλις στο δεύτερο του κόρνερ στο παιχνίδι κατάφερε να ισοφαρίσει με κοντινή κεφαλιά του Αμαραντίδη μετά από αδράνεια στην άμυνα του Γηραιού.

Το φάουλ του Ματίας Τόμας στις καθυστερήσεις πέρασε άουτ και έτσι ο Ηρακλής έγινε ιδανικός αυτόχειρας αφήνοντας δύο βαθμούς κόντρα στον Απόλλων Πόντου.

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Παπαϊωάννου (46΄ Δαλιανόπουλος), Αμαραντίδης, Πάτι, Καλογέρης, Ελέ (71΄Λουφάκης) , Καλαϊτζίδης, Σουντουρά, Εσαλό, Νασέρ (67΄ Τσιμίκας), Μπαργκάν (34΄ λ.τ. Φράγκος).

ΠΟΤ Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Σγουρής, Κωστούλας (72΄ Χρουσιέλ), Πήλιος, Πατράλης, Μ. Παπαστεριανός, Μασούρας (58΄ Μπαστακός), Τομάς, Βιτίνιο (58΄ Κάκκο), Καρτσαμπάς (81΄ Ναπολιτάνο).

Πηγή: Σφήνα

Pin It on Pinterest

Shares
Share This