Επιλογή Σελίδας

Ο Σαπουντζής με δυο γκολ στο 6′ και στο 60′ αποδείχθηκε “δήμιος” για τον Πιερικό, χαρίζοντας τη νίκη στη Β’ ομάδα του Ολυμπιακού με 2-1, στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου της Super League 2. Το katerinisport.gr σας έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα.

Για την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα που δε μπόρεσε να συνδυάσει την επιστροφή του στον πάγκο του Πιερικού με ένα θετικό αποτέλεσμα, σκόραρε ο Μπουολί στο 90′.

Ο Πιερικός είχε δύο δοκάρια με τους Κανούλα στο 28′ και Εμπουσί στο 57′.

Ο Πιερικός ξεκίνησε με τον Γαλάνη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά έπαιξε ο Τοπαλίδης, αριστερά, ελλείψει του Παντελιάδη αγωνίστηκε ο Χαρτσιάς, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Μπουολί και Τόσκας, δίδυμο αμυντικών μέσων ήταν οι Σούνταρ και Ίτσιος, στη δεξιά πλευρά έπαιζε ο Χατζάρας, αριστερά ήταν ο Γκαγιέγο και στην επίθεση οι Κανούλας και Παπαδόπουλος.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πεντάλεπτο η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία, με τον Σαπουντζή να εκμεταλλεύεται απόκρουση του Γαλάνη και να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας, κάνοντας το 0-1.
Ο Πιερικός προσπάθησε να “απαντήσει” αλλά ο Χατζάρας από τη μικρή περιοχή σούταρε ψηλά άουτ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαγιέγο.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι τα μισά του α’ μέρους, κυριαρχώντας στην μεσαία γραμμή με τον Πιερικό να ισορροπεί μετά το 25′ και να έχει ένα καλό σουτ του Παπαδόπουλου στο 26′ που κόπηκε από αντίπαλο αμυντικό.

Στο 28′ ο Κανούλας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού των φιλοξενούμενων με το 0-1 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος του α’ μέρους.

Στο 31′ από ελεύθερο διαιτητή ο Κωστή γύρισε τη μπάλα προς τον Γαλάνη στο πλαίσιο του fair play, όμως ο τερματοφύλακας του Πιερικού δε μπόρεσε να την πιάσει με αποτέλεσμα αυτή να περάσει σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Πιερικού!

Στο β’ μέρος, ο Πιερικός ήταν υποχρεωμένος να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, όμως, όπως και στο α’ μέρος, οι Κατερινιώτες δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν ορθολογικά και να απειλήσουν, υστερώντας στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Διέξοδος για να απειληθούν τα καρέ του Ολυμπιακού ήταν οι στημένες φάσεις με τον Εμπουσί στο 57′ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Στουρνάρα.

Στο 59′ ο Σαπουντζής με μια εξαιρετική έμπνευση έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από βολέ του Γαλάνη και με “λόμπα” από 40 μέτρα νίκησε τον τερματοφύλακα του Πιερικού, κάνοντας το 0-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Το συρτό σουτ του Χαρτσιά στο 72′ ήταν ό,τι περισσότερο μπόρεσε να κάνει επιθετικά ο Πιερικός μέχρι το 90′ οπότε και ο Μπουολί με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά – πάσα του Παπαδόπουλου μείωσε σε 1-2.

Το φάουλ του Ζαφειράκη από ευνοϊκή θέση στο 90’+3′ έφυγε πάνω από την εστία του Στουρνάρα, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει την ομάδα του Ολυμπιακού νικήτρια.

Ο Πιερικός έμεινε στους 10 βαθμούς μετά από 12 αγώνες και ισοβαθμεί με ΠΑΟΚ Β’ και Πανσερραϊκό, όμως οι Θεσσαλονικείς σε 9 και οι Σερραίοι σε 10 αγώνες. Στην τριπλή ισοβαθμία τη δεδομένη στιγμή υστερεί ο Πανσερραϊκός που είναι οριακά στην επικίνδυνη ζώνη.

Την ερχόμενη Κυριακή ο Πιερικός υποδέχεται τον Απόλλωνα Πόντου που είναι δυο βαθμούς ψηλότερα από τους Κατερινιώτες, με έναν αγώνα λιγότερο.

Το “φιλμ” του αγώνα
5′ ΓΚΟΛ! 0-1: Μετά από σέντρα του Τσέλιου από αριστερά ο Γαλάνης απέκρουσε με τις γροθιές αλλά η μπάλα κατέληξε στον Σαπουντζή που με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του τερματοφύλακα του Πιερικού, κάνοντας το 0-1.
8′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαγιέγο από αριστερά, ο Κανούλας έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, η μπάλα από απόκρουση αμυντικού κατέληξε στον Χατζάρα που βρισκόταν δίπλα, αυτός έκανε το δυνατό σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
21′ Συρτό φαλτσαριστό σουτ του Μαρίνου μέσα από την περιοχή και δεξιά, έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ ο Γαλάνης.
22′ Μετά την εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, αλλεπάλληλες προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού από κοντά, ανακόπηκαν από αμυντικούς του Πιερικού με τον Τσέλιο να ολοκληρώνει την προσπάθεια των φιλοξενούμενων στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
26′ Ωραία πάσα του Γκαγιέγο στον Παπαδόπουλο, αυτός έκανε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή όμως έκοψε ο Καλογερόπουλος.
28′ Σέντρα του Τοπαλίδη από δεξιά, ο Κανούλας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά και χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, καταλήγοντας άουτ.
31′ Από ελεύθερο διαιτητή, ο Κωστή θέλοντας να κάνει fair play γύρισε τη μπάλα προς την εστία του Πιερικού, με τον Γαλάνη να μη μπορεί να μπλοκάρει, και τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της ομάδας της Κατερίνης!

48′ Σέντρα του Τοπαλίδη από δεξιά, κεφαλιά του Γκαγιέγο από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Στουρνάρα.
50′ Εκτέλεση φάουλ του Σαπουντζή από αριστερά, φαλτσαριστή κεφαλιά του Πινακά μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γαλάνη.
53′ Μακρινό σουτ του Κανούλα, χωρίς καμία τύχη, με τη μπάλα να φεύγει πολύ ψηλά άουτ.
56′ Ωραίο δυνατό σουτ του Τοπαλίδη έξω από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Στουρνάρας.
57′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πιερικό να ισοφαρίσει όταν μετά την εκτέλεση του κόρνερ από δεξιά, ο Εμπουσί έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά δε μπόρεσαν οι παίκτες του Πιερικού να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Κανούλα να μαρκάρεται σκληρά εντός περιοχής.
59′ ΓΚΟΛ! 0-2: Ο Σαπουντζής κέρδισε τη μπάλα από βολέ του Γαλάνη, τον είδε εκτός θέσεως και από 40 μέτρα τον “κρέμασε” κάνοντας το 0-2.
72′ Συρτό σουτ του Χαρτσιά, μπλόκαρε ο Στουρνάρας.
74′ Ατομική προσπάθεια του Βοΐλη, έδιωξε σε κόρνερ ο Γαλάνης.
75′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λιάτσου ο Βοΐλης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γαλάνη.
80′ Ο Μαρίνος έγινε κάτοχος της μπάλας και κέρδισε στο σπριντ τον Τόσκα μπαίνοντας στην περιοχή του Πιερικού, όμως το πλασέ του ήταν χαλαρό και ο Γαλάνης μπλόκαρε τη μπάλα.
90′ ΓΚΟΛ: 1-2: Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Παπαδόπουλος έκανε την κεφαλιά – πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπουολί με νέα κεφαλιά μείωσε σε 1-2 για τον Πιερικό.
90’+3′ Εκτέλεση φάουλ του Ζαφειράκη, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Στουρνάρα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπεκιάρης από την Καρδίτσα με βοηθούς τους Καμπερίδη και Κουκούμη από την Καβάλα. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Μελέτιος Γιουματζίδης από την Πέλλα.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Γκαγιέγκο (11′), Ίτσιος (32′), Εμπουσί (51′) του Πιερικού και ο Στουρνάρας (90’+4′) του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Γιώργος Βαζάκας): Γαλάνης, Τοπαλίδης (76′ Μηλιώτης), Χαρτσιάς, Τόσκας, Gallego (76′ Bouoli), Eboussi, Sudar (87′ Κριμιτζάς), Κανούλας, Χαντζάρας (67′ Ζαφειράκης), Παπαδόπουλος Β., Ίτσιος (87′ Καρανάτσιος).
Στον πάγκο: Τζήμας, Γιαλαμίδης, Ζαφειράκης, Φωκαΐδης, Ζούρκος.
Ολυμπιακός ΣΦΠ Β’ (Αριέλ Ιμπαγάσα): Στουρνάρας, Αποστολόπουλος, Σαπουντζής, Τσέλιος, Καλογερόπουλος, Κουτσίδης, Nikolic (84′ Κεραμίδας), Μαρίνος (84′ Ibagaza), Ντόη (54′ Νικόλης), Κωστή (70′ Λιάτσος), Πινακάς (70′ Βοΐλης).
Στον πάγκο: Παπαδούδης, Bah, Νικόλης, Λιάτσος, Χριστοφιλόπουλος, Βοΐλης, Marles.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This