Επιλογή Σελίδας


Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το Australian Open o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Mikael Ymer με 6-2, 6-4, 6-3 στο παιχνίδι που έκλεισε το πρόγραμμα της Rod Laver Arena για τη 2η μέρα της διοργάνωσης.

Στον πρώτο του best-of-five αγώνα μετά τον τραυματισμό του στον αγκώνα, ο Στέφανος παρουσίασε πολύ θετικά δείγματα, δείχνοντας πως σωματικά δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 30 winners και 38 αβίαστα λάθη, ενώ έσβησε τα 9 από τα 11 break points που αντιμετώπισε. Στους 18 winners και τα 34 αβίαστα λάθη ήταν ο απολογισμός του Σουηδού, που πάλεψε πολύ, ειδικά σε 2ο και 3ο σετ, που ήταν αρκετά πιο κοντά απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Ο Τσιτσιπάς είχε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι, καθώς ήταν επιβλητικός στο 1ο σετ, “έσπασε” το σερβίς του Ymer σε 3ο (2-1) και 5o game (4-1) και το έκλεισε με ένα love service game για το 6-2, σε 34 μόλις λεπτά.

Στο 2ο σετ ο Σουηδός έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Στεφ απάντησε άμεσα, κέρδισε τα 3 επόμενα games και βρέθηκε εκείνος μπροστά με break, στο 3-2. Παρόλα αυτά ο Ymer έκανε το break back και ισορρόπησε ξανά το σετ στο 3-3, με τον Στέφανο να χρειάζεται νέο break, το οποίο ήρθε στο 9ο game (5-4), για να κλείσει τελικά το σετ στο 10ο game και να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 3ο σετ, όπως και στο 1ο, το break ήρθε νωρίς για τον 23χρονο Έλληνα, που πέρασε μπροστά με 2-1. Στο 4ο game χρειάστηκε να σβήσει 4 break points, αλλά διατήρησε το προβάδισμά του ο Στέφανος, σερβίροντας επιτυχώς για το 3-1.

Ο πρωταθλητής μας αντιμετώπισε ξανά δυσκολίες με το σερβίς του στο επόμενο game, αλλά ανταπεξήλθε και πάλι, επιστρέφοντας από το 0-40 και έσβησε 5 break points αυτή τη φορά, για να κάνει το 4-2.

Τελικά, αφού διατήρησε αυτή την απόσταση ασφαλείας, ο Στέφανος έκανε ένα ακόμα break, το 7ο του στον αγώνα, για να “σφραγίσει” τη νίκη του στο 9ο game του 3ου σετ, έπειτα από 2 ώρες και 10 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Sebastian Baez από την Αργεντινή, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε στα 5 σετ τον Albert Ramos-Vinolas, με 6-4, 4-6, 6-3, 1-6, 6-2.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This