Επιλογή Σελίδας

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το 2022 ο Πιερικός ο οποίος γνώρισε εκτός έδρας ήττα με 4-1 από τη Βέροια ΝΠΣ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου της Super League 2.

Η ομάδα του Πιερικού βρέθηκε πίσω στο σκορ από φάουλ του Μούργου στο 8′, με τους γηπεδούχους να “καθαρίζουν” ουσιαστικά το παιχνίδι σκοράροντας δυο γκολ μέσα σε δύο λεπτά με τους Πασά στο 39′ και Γιακουμάκη στο 40′ να “γράφουν” το 3-0.

Στο β’ μέρος, η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έφτασε στο 4-0 με το δεύτερο γκολ του Πασά στο 58′, με τον Κανούλα να μειώνει στο τελικό 4-1 για τον Πιερικό στο 80′.

Η νίκη αυτή έφερε την ομάδα της Βέροιας στην κορυφή της βαθμολογίας με 24 βαθμούς (αλλά και με δύο αγώνες περισσότερους από την Ξάνθη).

Ο Πιερικός έμεινε στους 10 βαθμούς και ισοβαθμεί με ΠΑΟΚ Β’ και Πανσερραϊκό, έχοντας δύο αγώνες περισσότερους από τους Θεσσαλονικείς και έναν αγώνα περισσότερο από τους Σερραίους, οι οποίοι τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού.

Την Κυριακή ο Πιερικός υποδέχεται τον Απόλλωνα Πόντου για τη 15η αγωνιστική ενώ την Τετάρτη (15.00) διεξάγεται στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ΣΦΠ Β’ για τη 11η αγωνιστική που είχε αναβληθεί λόγω Covid-19.

Το “φιλμ” του αγώνα
8′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Μούργος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γαλάνη ανοίγοντας το σκορ για την Βέροια.
18′ Μετά από σέντρα του Παντελιάδη ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Σκόνδρα και κατέληξε κόρνερ.
27′ Καλό σουτ του Ίτσιου, έδιεξω σε κόρνερ ο Βελλίδης.
39′ ΓΚΟΛ! 2-0: Ο Γιακουμάκης έκανε το δυνατό συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, ο Γαλάνης απέκρουσε αλλά ο Πασάς πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έκανε το 2-0.
40′ ΓΚΟΛ! 3-0: Ο Πασάς από εκτελεστής έγινε δημιουργός και έβγαλε τον Γιακουμάκη τετ-α-τετ με τον Γαλάνη, με τον παίκτη των γηπεδούχων να νικάει με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον τερματοφύλακα του Πιερικού, διαμορφώνοντας το 3-0.

51′ Διαγώνιο σουτ του Χαντζάρα, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.
58′ Ο Μπουκουβάλας τροφοδότησε τον Πασά ο οποίος μέσα από την περιοχή με πλασέ νίκησε τον Γαλάνη, πετυχαίνοντας το 4-0.
66′ Ο Μούργος έκανε το σουτ, ο Γαλάνης απέκρουσε και στη συνέχεια το σουτ του Μπλέτσα λίγο έξω από την περιοχή έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
72′ Ο Μυστακίδης έβγαλε πάσα στον Οικονόμου που μπήκε στην περιοχή του Πιερικού και έκανε το σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Γαλάνης.
76′ Ο Γαλάνης μπλόκαρε σουτ του Μυστακίδη από τη γωνία της μικρής περιοχής.
77′ Δυνατό σουτ του Μπλέτσα από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Γαλάνη.
80′ ΓΚΟΛ! 4-1: Σε αντεπίθεση για τον Πιερικό ο Παπαδόπουλος έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά για τον Κανούλα που βρισκόταν στην “καρδιά” της άμυνας της Βέροιας και ο σέντερ φορ του Πιερικού νίκησε τον Βελλίδη, κάνοντας το 4-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ντάουλας (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής) με βοηθούς τους Κουβαλάκη και Χατζηνάκο (ΕΠΣ Δράμας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας).

Οι συνθέσεις των ομάδων
Βέροια ΝΠΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (73′ Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Μαραγκός (64′ Δημόπουλος), Οικονόμου, Μπλέτσας, Μούργος (73′ Ορφανίδης), Γιακουμάκης, Fofana (59′ Kwateng), Πασάς (64′ Μυστακίδης).

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος Ι., Πόζογλου, Μουχάλης, Oliveira.

Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Γαλάνης, Μηλιώτης, Ζούρκος, Παντελιάδης (46′ Γιαλαμίδης), Χαρτσιάς, Eboussi, Sudar (46′ Τόσκας), Καρανάτσιος (46′ Φωκαΐδης), Χαντζάρας (63′ Κανούλας), Παπαδόπουλος Β., Ίτσιος (63′ Gallego).

Στον πάγκο: Τζήμας, Bouoli, Ζαφειράκης, Τοπαλίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This