Επιλογή Σελίδας


Του Βασίλη Σκουντή

Aλλο κακό να μην τον βρει τον Ολυμπιακό!

Το εννοώ αυτό διότι χθες του βράδυ του έπεσαν όλα (τα κακά) μαζεμένα και υπέστη μια ολιστική χασούρα.

Έχασε και την αμυντική πανοπλία του και το μυαλό του και τον ΜακΚίσικ και το ματς.

Α, για να μην το ξεχάσω: πρωτίστως έχασε τον προπονητή του!

Αμ’ αυτό πάλι, μπορεί να μην είναι από τα άγραφα, αλλά συνέβη αφενός πολύ νωρίς (δυο λεπτά και 56 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου) και αφετέρου χωρίς προφανή ιδιάζοντα λόγο.

Το τι, πώς και γιατί συνέβη αυτό το ξέρουν καλύτερα ο Μπαρτζώκας που έφαγε τις δυο απανωτές τεχνικές ποινές και ο Μιγκέλ Ανχελ Πέρεθ ο οποίος του τις έριξε!


Δεν ξέρω εάν σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει η ατάκα του Σαρλ ντε Γκολ, ότι δηλαδή «τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους»: βεβαίως ο Χρήστος Παππάς βρίσκεται εξ απαλών ονύχων στο πλάι του Μπαρτζώκα και ξέρει τη δουλειά, αλλά έτσι όπως στράβωσε το ματς, δεν θα μπορούσε να το ισιώσει ούτε ο Θεός ο ίδιος!

Ειδικότης αποκτηθείσα εν τω στρατεύματι

Για τον προπονητή του Ολυμπιακού, αυτή ήταν άλλη μια μέρα στη δουλειά: δεν αποβλήθηκε δα για πρώτη φορά, τουναντίον έχει αναγάγει αυτή την υπόθεση σε επιστήμη.

Ακριβώς, όπως το έλεγε και ο Φαίδων Γεωργίτσης στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες»: ειδικότης αποκτηθείσα εν τω στρατεύματι!

Δίκην «business as usual», ο προπονητής του Ολυμπιακού αποβλήθηκε για έβδομη φορά στην καριέρα του και είδε το κακό να του τριτώνει για τρίτη φορά μέσα σε 13 μήνες!

Στα… μουλωχτά με φούτερ

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2020 στη Μόσχα του έδειξε την απανταχούσα ο Γκαρθία 16 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου…

Τότε πήγε, ως όφειλε, στα αποδυτήρια, αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στον πειρασμό και ξαναγύρισε στα… μουλωχτά στην άκρη του διαδρόμου που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο φορώντας ένα φούτερ του Ολυμπιακού, αντί για το κοστούμι του!

Τον έπιασαν στα πράσα όμως οι εκπρόσωποι της Ευρωλίγκας και τον ξανάστειλαν σούμπιτο στα αποδυτήρια!

Η εξορία στο ΣΕΦ

Στις 28 Ιανουαρίου του 2021 εξορίσθηκε σε πιο οικείο περιβάλλον, καθόσον αποβλήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο ματς με την Μπαρτσελόνα και δεν είμαι βέβαιος ότι πρόλαβε να δει το φινάλε στο οποίο αποτυπώθηκε το 74-76.

Οι διαιτητές τον έστειλαν στα αποδυτήρια μόλις έξι δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του θρίλερ και ενώ το σκορ ήταν 74-74!

«Αποφασίζετε εσείς για την τύχη του αγώνα. Ολο το βράδυ αυτοί φωνάζουν και διαμαρτύρονται» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφερόμενος στις αντιδράσεις του Σαρούνας Γιασικέβιτσους και των συν αυτώ, μετά τον καταλογισμό ενός φάουλ υπέρ του Κόρι Χίγκινς και εις βάρος του Λιβιό Σαν-Σαρλ.

Και κερατάς και δαρμένος!

Γι αυτή την αποβολή του και «για πράξεις που συνιστούν ασέβεια προς τους διαιτητές» (όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωλίγκας) ο Μπαρτζώκας τιμωρήθηκε (και) με πρόστιμο 6.000 ευρώ.

Αυτό είναι που λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις, και κερατάς και δαρμένος!

Το νταλαβέρι του Μαρουσιώτη προπονητή με τις αποβολές είναι παλιό, γνωστό και η εξαιρετέο.

Ο Παναθηναϊκός και ο Λαμόνικα

Η πρώτη από δαύτες συνέβη στις 18 Φεβρουαρίου του 2010 στο γήπεδο του Αγίου Θωμά στον αγώνα πρωταθλήματος του Αμαρουσίου με τον Παναθηναϊκό.

Στην πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό (2012-2014) αν και νευρίαζε συχνά, εντούτοις είχε «διαγωγή κοσμιωτάτη», όπως λέγαμε παλιά και στο σχολείο, ωστόσο όταν έφυγε από την Ελλάδα τον καβάλησε ο διάολος!

Την Πρωτομαγιά του 2016 αποβλήθηκε στη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού των play offs της VTB League ανάμεσα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν και στη Χίμκι.

Στη διάρκεια της θητείας του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα την πάτησε δυο φορές: στις 30 Οκτωβρίου 2016 στον εκτός έδρας αγώνα της Liga ACB με τη Φουενλαμπράδα και στις 22 Μαρτίου 2017, στη διάρκεια του clasico κόντρα στη Ρεάλ στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας, όταν… χίμηξε πάνω στον Ιταλό διαιτητή Λουίτζι Λαμόνικα!

Ο ιερός αριθμός του Ολυμπιακού

Επτά αποβολές, λοιπόν: επτά για να ταιριάζουν κιόλας με ένα νούμερο που ούτως ή άλλως είναι ιερό για τον Ολυμπιακό.

Το οξύμωρο σχήμα της υπόθεσης είναι ότι σε αυτή τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο των τρις πρωταθλητών Ευρώπης, ο 56χρονος προπονητής με τις τρεις αποβολές του βάδισε κόντρα σε μια άποψη που έτεινε να παγιωθει ότι τάχα ηρέμησε, βελτίωσε το λεγόμενο body language του, αποφεύγει τις παρορμητικές αντιδράσεις και διαχειρίζεται με μεγαλύτερη ψυχραιμία τις καταστάσεις.

Τα βάλιουμ του Συρίγου και οι άλλες δυο πρωτιές

Εδώ βεβαίως υπάρχει και ο αντίλογος: καλύτερα να ζει κάποιος με ένταση έναν αγώνα, παρά να κάθεται στον πάγκο σαν να ‘χει πιει βάλιουμ, όπως έλεγε για έναν προπονητή όνομα και μη χωριό, ο συχωρεμένος ο Φίλιππος Συρίγος!

Υπάρχει βεβαίως και ο αντίλογος του… αντιλόγου, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις η αλήθεια βρίσκεται πάντοτε στη μέση…

Απλώς στην περίπτωση του Μπαρτζώκα, η αλήθεια ενδέχεται να βρίσκεται στα άκρα!

Πέρα από τον κατά το μάλλον ή ήττον εθισμό του στις τεχνικές ποινές και στις αποβολές, ο Μπαρτζώκας στην τρέχουσα διοργάνωση της Ευρωλίγκας, έχει άλλες δυο πρωτιές: είναι ο προπονητής με τα λιγότερα τάιμ άουτ (κάτω από δυόμισι) και τις λιγότερες αλλαγές (κάτω από 18) ανά αγώνα.

Ξα του!

Πηγή: Sport 24

Pin It on Pinterest

Shares
Share This