Επιλογή Σελίδας


Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επέστρεψε στη Μελβούρνη μετά από 3 χρόνια για να αγωνιστεί στο Australian Open, αλλά δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα της και γνώρισε την ήττα από την πολύ καλή Asia Muhammad, με 6-3, 6-2.

Η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία συμμετείχε για 4η φορά στην καριέρα της στο προκριματικό ταμπλό του αυστραλιανού Grand Slam, έχασε πολλές ευκαιρίες για να μείνει πιο κοντά σ’ αυτό το παιχνίδι και υπέστη από νωρίς το break στο 1ο σετ, μένοντας πίσω με 1-3.

Είχε πολλές ευκαιρίες για να ισορροπήσει την κατάσταση, η Muhammad όμως, η οποία σέρβιρε πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, επέστρεψε σε δυο συνεχόμενα games από το 15-40 και αφού έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε, διατηρήθηκε μπροστά με 4-2 και ύστερα με 5-3. Στο 9ο game η Αμερικανίδα έκανε νέο break και έκλεισε το σετ με 6-3.

Αντίστοιχα κύλησε και το 2ο σετ, με τη Βαλεντίνη να έχει ευκαιρίες και τη Muhammad όμως να κάνει τα μόνα break. Η Αμερικανίδα επέστρεψε για 3ο συνεχόμενο service games της από το 15-40 και έκανε το 1-0, ενώ στη συνέχεια έκανε και το break για το 2-0.

Η τελευταία ευκαιρία της Βαλεντίνης ήταν το 7ο game, όταν ήταν ξανά στο 15-40 και είχε συνολικά 4 break points για να μειώσει σε 4-3, δεν το έκανε όμως ούτε αυτό και η Muhammad κράτησε ξανά το σερβίς της για να φτάσει στο 5-2. Στη συνέχεια με ένα break η Αμερικανίδα “σφράγισε” τη νίκη, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 10/10 σβησμένα break points!

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα, εκτός είχε μείνει και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που οδήγησε τη Viktoriya Tomova, No.117 στον κόσμο, σε 3ο σετ, δεν απέφυγε την ήττα όμως, με 6-2, 4-6, 6-1.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This