Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Βόλκου

Ένα μέτριο παιχνίδι παρακολούθησαν οι 500 περίπου φίλαθλοι στο Καυτατζόγλειο Στάδιο μεταξύ του Ηρακλή και της Βέροιας όπου οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με 1-0 και η βασίλισσα του βορρά γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα.

Ήταν ένα παιχνίδι “κλειδί” για την Βέροια κυρίως αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την βαριά ήττα της πρωτοπόρου Ξάνθης με 4-0 στην Λάρισα, και να τεθεί επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα. Άλλωστε και ο Ηρακλής που έγινε “ομάδα” λίγες μέρες πριν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν ήταν κάποιος ισχυρός αντίπαλος και νομίζουμε ότι και η νίκη ακόμη ήταν στα πόδια των παικτών του Παύλου Δερμιτζάκη.

Οι παίκτες δεν ήταν τόσο μαχητικοί ενώ οι λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν είχαν καλό τελείωμα . Η άμυνα δέχθηκε μεγάλη πίεση και σε πολλές περιπτώσεις υπήρχε ένας πανικός , και φυσικά η απουσία του Μαραγκού αλλά και ο τραυματισμός του Πεταυράκη έφερε τους γηπεδούχους πολλές φορές στην περιοχή της Βέροιας.

Φυσικά η ήττα δεν πρέπει να επηρεάσει κανέναν αφού υπάρχει πάρα πολύς δρόμος ακόμη , αλλά όπως είπαμε τέτοιους αντιπάλους πρέπει να τους κερδίζεις ακόμη και εκτός έδρας.

Φάσεις και γκολ

Πολύ νωρίς στο 7’, μετά από σέντρα του Πανάγου, ο Βιτίνιο βρέθηκε μόνος στην περιοχή της Βέροιας, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία

Η Βέροια αντέδρασε άμεσα και έφτασε κοντά στο γκολ στο 22’. Ο Γαβριηλίδης έβγαλε με πάσα μόνο τον Γιακουμάκη αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή απόκρουσε την μπάλα με το κεφάλι.

Στο 32’ ο Ηρακλής προσπάθησε να ανοίξει το σκορ όταν με σουτ έξω από την περιοχή που έκανε ο Ματίας Τόμας η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Η Βέροια είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο α’ ημίχρονο και συγκεκριμένα . Στο 36’ ο Μούργος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, άλλαξε την πορεία της μπάλας πετάχτηκε με προβολή ο Πασάς να την σπρώξει στα δίχτυα αλλά για λίγο δεν πρόλαβε.

Στο 45’ πριν την λήξη του ημιχρόνου πάλι μετά από σέντρα ο Βιτίνιο βρέθηκε μόνος στην περιοχή της Βέροιας αλλά το σουτ αποκρούστηκε από τον Βελλίδη.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής ήταν πιο ζωηρός και στο 67’ άνοιξε το σκορ. Μετά από κάθετη μπαλιά, ο Βελλίδης πετάχτηκε και απόκρουσε στα πόδια του Ναπολιτάνο, η μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή στον Ματίας Τόμας ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 1-0.

Η Βέροια πίεσε μετά το γκολ όμως στο 79’ κινδύνευσε όταν ο Ηρακλής έκανε αντεπίθεση αλλά ο Τότσκα μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Βελλίδη.

Στο 82’ η Βέροια βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση. Μετά από φάση διαρκείας, ο Ορφανίδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά αμυντικός του Ηρακλή έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Στο 90′ πάλι ο Ορφανίδης έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

ΠΟΤ Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Χρουσιέλ, Μανωλάκης, Παπαστεριανός, Βιτίνιο (79′ Μασούρας), Τόμας (79′ Κάκκο), Καρτσαμπάς (82′ Μπαστακός), Σγουρής, Ναπολιτάνο (71′ Κωστούλας), Τότσκα.

Βέροια ΝΠΣ (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (39′ λ.τ Περδίκης), Σκόνδρας, Παπαχρήστος, Ράμος (59′ Μπλέτσας), Μούργος (75′ Ορφανίδης), Γαβριηλίδης, Πόζογλου (59′ Φοφανά), Γιακουμάκης (75′ Μυστακίδης), Πασάς.

 Πηγή: Λαός

Pin It on Pinterest

Shares
Share This