Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Βέργου

Τυπική διαδικασία αποτελούσε για την ΑΕΚ η ρεβάνς με την Κηφισιά καθώς η Ένωση είχε «καθαρίσει» την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα. Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο της Καισαριανής, η ΑΕΚ των πολλών αλλαγών αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 με την Κηφισιά. Ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε το σκορ στο 55′ για τους κιτρινόμαυρους, με τον Τεττέι να ισοφαρίζει για την Κηφισιά στο 73′, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στην… αγγαρεία.

Ο Αργύρης Γιαννίκης, όπως αναμενόταν, προχώρησε σε rotation. Κάτι που είχε πραγματοποιήσει και στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ. Και το 4-0 ενόψει της ρεβάνς στην Καισαριανή του έδωσε εκ νέου αυτή τη δυνατότητα, με τον 41χρονο τεχνικό να ξεκινάει στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ τον Μουστακόπουλο από τη δεύτερη ομάδα στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Γενικότερα πάντως, παρά τις αρκετές αλλαγές, η ενδεκάδα της Ένωσης ήταν δυνατή, με τους Τάνκοβιτς και Λιβάι Γκαρσία στα άκρα της επίθεσης, τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή και πίσω του σε ελεύθερο ρόλο τον Γέβτιτς. Αλλαγές στην ενδεκάδα έκανε και ο Νίκος Κούστας από την πλευρά της Κηφισιάς, θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έπαιζαν αρκετά ως τώρα.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Καισαριανής δεν βοηθούσε στην ποιότητα των τελικών ενεργειών, με το παιχνίδι πάντως να έχει σχετικά καλό ρυθμό. Η Κηφισιά στο 9′ απείλησε μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Κρητικός δεν κατάφερε να πλασάρει μετά το κοντρόλ μέσα στη μικρή περιοχή, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει. Η Ένωση δημιουργούσε τελικές με τους Γέβτιτς (σε δύο περιπτώσεις) και Ανσαριφάρντ μετά το πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς αποτέλεσμα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους για τους κιτρινόμαυρους ήρθε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν ο Λιβάι Γκαρσία πέρασε την μπάλα στον Γέβτιτς, αυτός γύρισε για τον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Αντωνόπουλος μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια το τακουνάκι του Ιρανού φορ από κοντά. Η ΑΕΚ πίεσε περισσότερο στο τελευταίο τέταρτο με καλύτερη στιγμή την κεφαλιά του Τάνκοβιτς μετά από σέντρα του Λιβάι στο 43′, αλλά ο Αντωνόπουλος ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Λε Ταλέκ σούταρε, η μπάλα κόντραρε, ο Λιβάι Γκαρσία έγινε κάτοχος, βρήκε χώρο στα όρια της περιοχής και έπιασε το σουτ, με τον Αντωνόπουλο αυτή τη φορά να μην κάνει σωστή εκτίμηση, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στη γωνία του για το 0-1 της Ένωσης. Ο Γιαννίκης λίγο αργότερα πέρασε στο παιχνίδι τον Λάτσι, στην πρώτη συμμετοχή του νεαρού Σλοβένου στόπερ με την πρώτη ομάδα τη φετινή σεζόν, ενώ λίγο αργότερα και ο Τσούμπερ μπήκε στη θέση του Τάνκοβιτς. Εν τω μεταξύ η Κηφισιά από την πλευρά της είχε δύο τελικές με Καλλέργη και Αγγελόπουλο, οι οποίες δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Τσιντώτα.

Στο 73′ ωστόσο η ομάδα της Κηφισιάς κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Τετέι να δέχεται μια βαθιά μπαλιά, να περνάει τον Λάτσι, αλλά και τον Τσιντώτα που επιχείρησε κακή έξοδο και σε κενή εστία να πλασάρει στα δίχτυα για το 1-1. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γέβτιτς στο 82΄ εξουδετέρωσε όμορφα πέφτοντας στη γωνία του και μπλοκάροντας την μπάλα ο Αντωνόπουλος. Η Κηφισιά πάντως θα μπορούσε ακόμα και να πάρει τη νίκη καθώς με τη συμπλήρωση των 90′ ο Τετέι ξανά μέσα από την περιοχή σούταρε σημαδεύοντας τη γωνία του Τσιντώτα, αλλά ο γκολκίπερ της Ένωσης έβγαλε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις και η ΑΕΚ από τη μεριά της είχε μια καλή στιγμή με ωραία κίνηση και σουτ του Ρότα, το οποίο πέρασε δίπλα από το κάθετο στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Κηφισιά (Νίκος Κούστας): Αντωνόπουλος, Σμπώκος, Τόλιος, Γκότοβος, Μκρτσιάν, Ντοριβάλ, Αγγελόπουλος (83′ Παυλάκης), Πρίτσας (66′ Οικονομίδης), Γιαννιτσάνης (58′ Καλλέργης), Καραγκούνης (58′ Φερέιρα), Κρητικός (66′ Τετέι).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Μήτογλου (58′ Λάτσι), Σβάρνας, Ρότα, Λε Ταλέκ, Μουστακόπουλος, Γέβτιτς (82′ Χατζισαφί), Τάνκοβιτς (66′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This