Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Τομαρά

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-0 στο Φάληρο στη ρεβάνς του 3-2 με τον Λεβαδειακό και έτσι προχώρησε στον θεσμό του Κυπέλλου. Ο Τικίνιο βρήκε δύο φορές δίχτυα και έτσι οι Πειραιώτες πέρασαν στην επόμενη φάση.

Ο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγές για το ματς με τον Λεβαδειακό. Κάτω από τα γκολπόστ ο Κρίστινσον και άμυνα με Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ και Ανδρούτσο. Οι Μ. Καμαρά και Μπουχαλάκης στο κέντρο, ο Βαλμπουενά δεκάρι, άκρα με Βρουσάι και Ονιεκούρου και φορ ο Τικίνιο.

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός είχε διάταξη 4-3-3. Οι Δούμτσιος, Βρακάς και Πολέτο ήταν η τριάδα της επίθεσης και οι Μεχία, Νίκας και Χάμοντ στο κέντρο.

Στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός βρήκε δύο γκολ στο ματς χάρις στην ποιότητα του Ματιέ Βαλμπουενά. Το 1-0 του Τικίνιο με κεφαλιά έγινε στο 25′ από σέντρα του Βαλμπουενά ενώ ο Ολυμπιακός είχε χάσει μεγάλες φάσεις με παίκτες όπως οι Μαντί Καμαρά και Ονιεκούρου αλλά και τον Βαλμπουενά. Ο Λεβαδειακός απείλησε με Νίλι και Πολέτο και είχε ένα χαμένο τετ α τετ.

Στο 43ο λεπτό ο Τικίνιο έβαλε και το 2ο γκολ από κοντά μετά από φάση που ξεκίνησε από τον Βαλμπουενά και αποτυχημένη ενέργεια του Ονιεκούρου (και οι 2 φάσεις των γκολ των Πειραιωτών είχαν VAR check, η πρώτη για οφσάιντ και η 2η για χέρι). Κάπως έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε στο 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού με τον Βαλμπουενά να αποθεώνεται από τον κόσμο.

Ο Μαντί Καμαρά έδειξε πάντως ανεβασμένος και βελτιωμένος σε αυτό το ματς με τον Λεβαδειακό. Στο 2ο μέρος είχε και στο 58′ μία φάση όπου πέρασε όποιον βρήκε και έκανε ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 72′ ο Αγκιμπού Καμαρά έχασε μεγάλη φάση με κλέψιμο στον Στογιάνοβιτς και χαμένο τετ α τετ.

Στα εναπομείναντα λεπτά και οι 2 ομάδες έκαναν αλλαγές. Στο 93′ ο Λεβαδειακός βρήκε δίχτυα αλλά μετά και από τσεκάρισμα στο VAR δόθηκε οφσάιντ, το τέρμα δεν μέτρησε και το ματς τελείωσε στο 2-0, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Ολυμπιακός γενικότερα ζορίστηκε σε αυτήν την δυάδα των αγώνων σε σχέση πάντα με το προσδοκώμενο. Στο 2ο ματς πάντως γενικά ήταν ανώτερος και είχε σε καλή μέρα τους Βαλμπουενά, Μαντί Καμαρά και Τικίνιο που έβαλε 2 γκολ και έτσι έφτασε τα 8 σε 23 ματς φέτος.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Μ. Καμαρά (88′ Σουρλής), Μπουχαλάκης (83′ Εμβιλά), Ονιεκούρου (61′ Ροντρίγκες), Ανδρούτσος, Βρουσάι, Ο. Μπα (83′ Αβραάμ), Βαλμπουενά (61′ Αγκιμπού Καμαρά), Τικίνιο, Ρέαμπτσιουκ και Σισέ.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας (71′ Μουτίνιο), Τσάπρας, Νίλι (82′ λ.τρ. Αλμπάνης), Πολέτο (82′ Μυτίδης), Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος (63′ Τζημόπουλος) και Χάμοντ (63′ Λινάρδος).

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This