Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Ντυμένου

Με τη «φωτιά» έπαιξε σήμερα (22/12) ο Παναιτωλικός που υποδέχθηκε τη Νίκη Βόλου στη ρεβάνς του 1-0 που είχε κερδίσει στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού. Οι φιλοξενούμενοι μετά το 70′ «φλέρταραν» δις με το γκολ που θα έστελνε τις ομάδες στην παράταση, όμως τα «καναρίνια» όχι μόνο κράτησαν το μηδέν αλλά και σκόραραν στην τελευταία φάση της αναμέτρησης και αυτόματα ντούμπλαραν τις νίκες τους (1-0).

Από την αρχή του ματς οι γηπεδούχοι πήραν τα «ηνία». Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν άλλωστε με «πρώτη» ομάδα και με εμφανή στόχο να μην αφήσουν… περιθώρια στους φιλοξενούμενους ώστε να μπουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφεραν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ναι μεν είχαν κατοχή στα επίπεδα του 62%, και ως επί το πλείστον η δράση εξελίσσονταν στο μισό της Νίκης, πλην όμως της «τριπλής» ευκαιρίας του 20′ δεν έβαλαν άλλη φορά… δύσκολα στον Μπάγιτς.

Τότε ο Σέρβος γκολκίπερ απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα και στη συνέχεια οι Κορνέλιους, Μαλής δεν βρήκαν εστία. Σε εκείνο το χρονικό σημείο είδαμε και τις 3 από τις 4 τελικές του αγώνα μέχρι την ανάπαυλα, αφού υπήρχε ακόμη ένα σουτ του Ντουάρτε που κόντραρε, ενώ οι «μπλε» εκτός από 1-2 περιπτώσεων που βρήκαν χώρο για τρανζίσιον (δραστήριοι οι Γκαρσία, Ροχάνο) δεν έβγαλαν τελική στο πρώτο μισό και ο Ροντρίγκες… απουσίαζε από την «εξίσωση» της αναμέτρησης.

Στο υπόλοιπο διάστημα οι παράλληλες αλλά και οι αρκετές στατικές φάσεις των γηπεδούχων (συνολικά καταλογίστηκαν 24 φάουλ μέχρι την ανάπαυλα, μεγάλος αριθμός) δεν απέφεραν αποτέλεσμα για εκείνους και η άμυνα της Νίκης (τριάδα στα στόπερ) διαχειρίζονταν την πίεση, όποτε της ασκούνταν.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο και οι ομάδες είχαν οδηγηθεί σε σετ παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα αλλά δεν «έφτιαχναν» ευκαιρίες, ενώ ανασταλτικά κρατούσαν με σχετική ευκολία τους αντιπάλους τους μακριά από τα δικά τους καρέ.

Στο τελευταίο 20λεπτο όμως τα δεδομένα άλλαξαν, κυρίως μετά την είσοδο του Βλαχομήτρου που σε συνάρτηση την καλή εμφάνιση του Γκαρσία, επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να φανούν απειλητικοί. Στο 72′ «άγγιξαν» για πρώτη φορά το γκολ όταν Τζιοβάρας βρέθηκε απέναντι στον Ροντρίγκες ύστερα από κάθετη του Ροχάνο και πλάσαρε, αλλά ο Αργεντινός πορτιέρε του είπε «όχι», ενώ λίγο αργότερα (76′) ο γκολκίπερ των «κυανοκίτρινων» αντέδρασε εκ νέου σωστά σε διαγώνιο σουτ του Βλαχομήτρου.

Πλέον η αναμέτρηση είχε τον «χαρακτήρα» ντέρμπι και στις καθυστερήσεις… έσπασαν καρδιές. Στο 90’+1′ ο Μιράντα βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι καθώς τον «έχασε» η αμυνα του Παναιτωλικού ύστερα από γέμισμα του Γκαρσία και έπιασε το εναέριο σουτ, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από την εξωτερική πλευρά του αριστερού κάθετου δοκαριού των γηπεδούχων, στην μεγαλύτερη μέχρι τότε ευκαιρία του ματς.

Οπου όλα έδειχναν πως θα λήξει χωρίς σκορ, αλλά δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Βέργος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αλιατίδη που έχασε τον έλεγχο της μπάλας, ο 25χρονος φορ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και με πλασέ χάρισε τη νίκη στα «καναρίνια».

Παναιτωλικός: Ροντρίγκες, Λούι (84′ Αποστολάκης), Μαλής, Κορνέλιους, Περέιρα (56′ Βέργος), Φλόρες, Αντούνες, Ντουάρτε (84′ Χρ. Μπελεβώνης), Μεντόσα, Χουχούμης (64′ Τσιγγάρας), Καρέλης (84′ Μπαρμπόσα).

Νίκη Βόλου: Μπάγιτς, Αλιαπίδης, Τζοβάρας, Κυριακίδης, Γκαρσία, Ροχάνο (89′ Τζιώρας), Τσουκαλάς (84′ Μέτσε), Παναγιωτίδης (74′ Μιράντα), Ανδρέου (74′ Βλαχομήτρος), Κάσσος, Γρομητσάρης.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This